Top 10 grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld

Deze luchtvaartmaatschappijen vervoeren tienduizenden reizigers per dag!


5. Ryanair

De grootste Europese luchtvaartmaatschappij staat op de vijfde plaats als het gaat om ’s werelds grootste vliegmaatschappijen. Deze eer valt te beurt aan prijsvechter Ryanair, gevestigd in de Ierse hoofdstad Dublin. Ryanair opereert vooral vanaf de luchthaven van Dublin en Stansted in Londen. In 2016 vervoerde Ryanair bijna 120 miljoen passagiers. Ryanair is ook in Nederland bekend vanwege goedkope vluchten naar Engeland en verschillende vakantiebestemmingen, vooral uitgevoerd vanaf Eindhoven Airport.

4. United Airlines

De laatste Amerikaanse vertegenwoordiger in de top 10 van grootste vliegmaatschappijen ter wereld vinden we op de vierde plaats, namelijk United Airlines, met een totaal aantal vervoerde passagiers in van 143,2 miljoen. Sinds 2011 is het aantal passagiers bijna verdrievoudigd, toen werden nog slechts ruim 50 miljoen passagiers vervoerd. United Airlines vliegt vooral op bestemmingen in Azië en is op dat punt de grootste Amerikaanse maatschappij.

3. Southwest Airlines

Ook op de derde plaats in de top tien van grootste luchtvaartmaatschappijen staat een Amerikaanse vliegmaatschappij, namelijk Southwest Airlines. Zij vervoerden in 2016 151.800.000 passagiers. In vijf jaar tijd nam het aantal passagiers met bijna 30 % toe. Southwest Airlines is een “prijsvechter” en in die categorie de grootste ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Dalles, Texas. Southwest Airlines vliegt voornamelijk op binnenlandse bestemmingen, dit zijn er bijna 100. Daarnaast vliegt de maatschappij sinds enkele jaren ook naar enkele landen buiten de Verenigde Staten.

2. Delta Air Lines

Delta Air Lines vervoerde in 2016 183,7 miljoen passagiers en is daarmee de tweede grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Dagelijks worden, samen met kleinere maatschappijen waar Delta Air Lines mee samenwerkt, circa 5700 vluchten uitgevoerd, zowel binnen de VS als ver daar buiten. Delta Air Lines heeft landingsrechten over de hele wereld. Delta Air Lines is één van de oprichters van het Sky Team, een samenwerkingsverband waar onder andere ook Air France-KLM en Alitalia deel van uitmaken.

1. American Airlines

Met een totaal aantal vervoerde passagiers van 98.700.000 in 2016. Deze maatschappij uit de VS zag het aantal passagiers meer dan verdubbelen in twee jaar tijd. In 2014 stond het aantal vervoerde passagiers nog op bijna 88 miljoen. American Airlines is overigens niet alleen de grootste als het gaat om het aantal passagiers, maar zij hebben ook de grootste vloot ter wereld en vliegen op de meeste bestemmingen.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

MIS DEZE LIJSTJES NIET