Top 10 grootste fastfoodketens ter wereld

De 10 grootste fastfoodbedrijven ter wereld, staat jouw favoriete keten ertussen?


5. Burger King

De grootste concurrent van McDonald’s is Burger King. Burger King. De Amerikaanse fastfoodketen werd opgericht door twee studenten in 1954 die een keten van McDonald’s hadden bezocht en kans zagen om een concurrent te beginnen. Het bekendste product van de Burger King is de Whopper, de tegenhanger van de Big Mac. Burger King heeft wereldwijd 15,243 waarvan 56 in Nederland. Daarmee staat Burger King op plek 5 van de grootste fastfoodketens ter wereld.

Hamburgerketen Burger King

4. KFC

KFC staat voor Kentucky Fried Chicken en is opgericht in 1930 (toen heette het overigens Sanders Court & Café) door Harland Sanders. Harland Sanders is in 1980 overleden maar hij is nog steeds wereldwijd terug te vinden bij KFC; hij staat afgebeeld op het logo van KFC. KFC verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk gefrituurde kip. In Nederland zijn er 52 KFC restaurants.

KFC fastfoodketen

3. Starbucks

Starbucks is officieel gezien een fastfoodketen dus dit grote Amerikaanse bedrijf mag niet in deze top 10 ontbreken. De keten heeft 23,768 ketens wereldwijd, waarvan 50 in Nederland. Starbucks is voornamelijk bekend om hun koffieproducten maar verkoopt ook taartjes, sandwiches en maaltijdsalades. Starbucks is opgericht in 1971 in de Amerikaanse stad Seattle.

De koffieketen Starbucks grootste fastfoodketens

2. McDonald’s

Waarschijnlijk is McDonald’s de bekendste fastfoodketen ter wereld, maar ze zijn niet de grootste. Daarom staat McDonald’s natuurlijk ook op nummer 1 van de top 10 grootste fastfoodketens ter wereld. Het eerste McDonald’s restaurant werd geopend in 1940 door de twee McDonald broers in Californië. Acht jaar later werd het bedrijf pas echt bekend, toen de twee broers een innovatief systeem ontwikkelde dat ervoor zorgde dat de klanten een stuk sneller hun eten kregen. McDonald’s is uitgegroeid tot een enorm bedrijf met wereldwijd zo’n 36,525 filialen, waarvan 252 in Nederland. Er is overigens een interessante film gemaakt over de oprichting van McDonald’s; The Founder (2016).

De grootste fastfoodketens van de wereld

1. Subway

Voor velen een verrassende nummer 1; Subway. De broodjeszaak heeft 44,852 filialen, en dat zijn er ruim 8000 meer dan de McDonald’s. Subway verkoopt (voornamelijk) sandwiches. Het onderscheidende van Subway is dat je hier je broodje helemaal zelf kunt samenstellen. Het bedrijf Subway werd in 1965 opgericht door geneeskundestudent Fred DeLuca. Hij opende een broodjeszaak om zijn studie mee te financieren. De zaak heette toen overigens nog niet Subway; in 1968 werd de zaak pas omgekocht in Subway. De zaak liep als een trein en tussen 1974 en 1978 groeide het aantal filialen tot 100. De eerste Subway in Nederland werd in 2000 geopend in Eindhoven en tegenwoordig telt Nederland 181 vestigingen.

De grootste fastfoodbedrijven ter wereld


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *