Top 10 grootste Europese steden

Dit zijn de 10 grootste steden in Europa.


Europa telt 51 landen en dus ook heel wat steden. In dit artikel zetten wij de 10 grootste steden op een rijtje. De ranking is gebaseerd op inwoneraantal. Deze steden lijken misschien enorm, maar toch staat geen van deze Europese steden in de top 10 van de grootste steden ter wereld.

10. Minsk

Minsk is de hoofdstad en tevens grootste stad van Wit-Rusland. Met 2 miljoen inwoners staat Minsk op de tiende plaats van de grootste Europese steden.

Minsk grootste Europese steden

9. Parijs

De stad van de liefde, Parijs, behoort tot een van de steden met de meeste inwoners van Europa; 2,2 miljoen. Parijs is de hoofdstad en de grootste stad van Frankrijk. In de hele (stedelijke) omgeving van Parijs wonen zelfs 11 miljoen mensen. Bekijk ook de 10 grootste steden van Frankrijk.

Parijs inwoneraantal

8. Rome

De oudste stad van de top 10 grootste Europese steden is Rome. Rome bestaat al ruim 2700 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een metropool met 2.8 miljoen inwoners. Midden in Rome bevindt zich het kleinste land ter wereld; Vaticaanstad, waar slechts 798 mensen wonen.

Inwoneraantal in Rome

7. Kiev

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne en staat met (bijna) 2.9 miljoen inwoners op plek 7 van de top 10 grootste steden van Europa. Kiev is een van de oudste steden van Europa. Helaas is er in de Tweede Wereldoorlog veel van het oude centrum verloren gegaan. Er is gelukkig wel wat overgebleven wat nog steeds te bewonderen is.

Kiev grootste Oost-Europese steden

6. Madrid

De hoofdstad van Spanje heeft ongeveer 3.3 miljoen inwoners en is daarmee een van de Europese steden met de meeste inwoners. Madrid is de op twee na grootste stad van de Europese Unie (na Londen en Berlijn). In de directe omgeving van Madrid wonen zelfs meer dan 6 miljoen mensen.

Madrid grootste Europese stad Zuid Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 grootste Europese steden

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje