Top 10 grootste dieren ter wereld


De mens heeft de grootste invloed op de wereld, maar qua formaat zijn we zeker niet de grootsten. In dit artikel bespreken wij de 10 grootste dieren ter wereld; dieren die groter zijn dan bomen, boten en zelfs huizen. Verbaas jezelf over deze grootste dieren!

10. Gaviaal

De gaviaal is een krokodilachtige en kan wel 7 meter lang worden. Dit dier komt bijna alleen in India voor en was bijna uitgestorven. De gaviaal leeft bijna alleen maar in het water en komt alleen het land op om te zonnen en eieren te leggen. Je herkent een Gaviaal vanwege zijn opvallende uiterlijk en zijn zeer lange snuit. Deze snuit is erg functioneel bij het vangen van vis.

9. Belugasteur

De Belugasteur is een steur (een vissoort) die bijna 9 meter lang kan worden en meer dan 2500 kg kan wegen. Ze kunnen ook bijzonder oud worden; 150 jaar. De eitjes van deze enorme vis worden gebruikt voor een zeer dure soort kaviaar; beluguakaviaar. Dertig gram van deze kaviaar kost zo’n 140 euro.

grootste dieren ter wereld: belugasteur

8. Groene Anaconda

Deze slangensoort komt voor in Zuid-Afrika en is een van de langste slangen en zeker de allerzwaarste en behoort tot de grootste dieren ter wereld. Ze kunnen 8 meter lang worden en leven van grote zoogdieren zoals geiten. Gelukkig zijn mensen geen prooi van anaconda’s. De anaconda is het grootste dier dat op het land leeft.

7. Langkamzaagvis

Deze bijzondere vissensoort kan 7,3 meter lang worden. De vis heeft een bijzondere snuit die lijkt op een zaag. Deze snuit kan 1.66 meter lang worden! Helaas is de langkamzaagvis ernstig bedreigd door overbevissing en langzame voortplanting.

Grootste vissen ter wereld: Langkamzaagvis

6. Orca

De orca is de grootste van de dolfijnensoort. Mannetjesorca’s kunnen maximaal ongeveer 10 meter lang worden en wegen maximaal 10,5 ton (10500 kilo). Vrouwtjesorca’s kunnen maximaal 8,5 meter lang worden en wegen maximaal 7,4 ton. Orca’s zijn goed trainbaar en zijn daarom populair in dier- en attractieparken. Ook het Dolfinarium in Harderwijk heeft lange tijd een Orca gehad.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *