De 10 grootste cruiseschepen ter wereld


Grootste cruiseschip ter wereld – Overweeg jij om vakantie te vieren op een cruiseschip? In dit artikel ontdek je de 10 grootste cruiseschepen ter wereld. Ook in Nederland komen deze cruiseschepen met enige regelmaat langs. De grootste cruiseschepen zijn onder andere te zien in de haven van Rotterdam en de cruiseterminal in Amsterdam. Uiteraard zijn de grootste cruiseschepen ter wereld vooral te vinden in zonnige oorden.

 

Inhoudsopgave grootste cruiseschip

10. Norwegian Escape
9. Norwegian Joy
8. Ovation of the Seas
7. Anthem of the Seas
6. Quantum of the Seas
5. MSC Meraviglia
4. Oasis of The Seas
3. Allure of the Seas
2. Harmony of the Seas
1. Symphony of the Seas

 

10. Norwegian Joy

Sinds 2015 vaart het cruiseschip Norwegian Joy de wereld rond. Dit cruiseschip kostte 1,4 miljard dollar en bevat onder andere; zwembaden, waterglijbanen, theaters, klimtoestellen, midgetgolf en verschillende clubs en restaurants. Het schip weegt zo’n 163.000 ton en heeft een lengte van 326 meter. In totaal kunnen er 4.266 personen op vakantie met cruiseboot Norwegian Escape.

Norwegian Escape Cruiseschip

9. Norwegian Bliss

Dezelfde reder als de nummer 10 heeft nog een groot cruiseschip in zijn bezit. De Norwegian Bliss is breder en iets luxer. Dit grote cruiseschip heeft zelfs een kartbaan op het dek staan. Passagiers kunnen dus midden op de oceaan tegen elkaar karten. Dit drijvende pretpark wordt op dit moment gebouwd en naar verwachting kunnen de eerste passagiers in 2018 aan boord. Momenteel ligt het schip op de Meyer Werft in Duitsland. Hier komen de grootste cruiseschepen ter wereld vandaan.

Norwegian Bliss Cruiseschip

8. Ovation of the Seas

De MS Ovation of the Seas is af en toe te zien in de Rotterdamse haven. Dit grote cruiseschip bevat veel moderne fataliteiten. De binnenhutten zijn zelfs voorzien van virtuele muren waardoor het lijkt alsof deze ook uitzicht bieden op zee. Het cruiseschip heeft maar liefst 18 restaurants aan boord en een veelvoud aan barretjes en clubs. Dit cruiseschip is onderdeel van de vloot van Royal Caribbean International. De grootste cruiseschepen ter wereld zijn onderdeel van dit beursgenoteerde bedrijf. Dit cruiseschip is 348 meter lang.

Ovation of the Seas Cruiseschip

7. Anthem of the Seas

De Anthem of the Seas is te water gegaan in 2015. Ook dit schip behoort tot de vloot van Royal Caribbean International en heeft alle luxe aan boord die een cruisevakantie geslaagd maakt. Bekijk hieronder een filmpje van the Anthem of the Seas. Dit grote cruiseschip is 348 meter lang en twee meter breder dan the ‘Ovation of the Seas’.

6. Quantum of the Seas

Dit grote cruiseschip heeft een lengte van 348 meter en kan maarliefst 4,905 passagiers aan. Hierdoor is het een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Op het dek van dit cruiseschip staat een kraan waarmee bezoekers een prachtig uitzicht kunnen krijgen over de oceaan.

Quantum of the Seas

5. MSC Meraviglia

MSC Meraviglia

4. Oasis of The Seas

3. Allure of the Seas

Allure of the Seas

2. Harmony of the Seas

De Harmony of the Seas is het op-een-na grootste cruiseschip ter wereld. dit schip is net zo lang als de nummer 1 in deze lijst maar kan iets minder passagiers aan. Dit drijvende pretpark vaart sinds 2016 en bevat alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens jouw cruisevakantie.

Harmony of the Seas cruiseschip

1. Symphony of the Seas

De Symphony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het cruiseschip heeft een lengte van 362 meter en is net een drijvend pretpark. Op het grootste cruiseschip ter wereld kan je genieten van; een enorm waterpretpark, een zipline over het deck, klimwanden, een golfsimulator en een escape room. Daarnaast heeft het grootste cruiseschip ter wereld talloze restaurants, barretjes en nachtclubs aan boord. In totaal kunnen er maarliefst 6,680 passagiers mee op dit cruiseschip. Het grootste cruiseschip ter wereld is gloednieuw en vaart sinds 2018.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *