Top 10 grootste Amerikaanse steden

Dit zijn de 10 grootste Amerikaanse steden met de meeste inwoners.


5. Philadelphia

Relatief vlakbij New York ligt Pennsylvania, de nummer 5 van de top 10 grootste steden in Amerika. Philadelphia heeft een boeiende en belangrijke geschiedenis, al helemaal voor Amerikaanse begrippen (aangezien de meeste steden niet zo oud zijn). De onafhankelijkheidsverklaring werd in Philadelphia aangenomen in het jaar 1776 en dit was in feite de oprichting van de Verenigde Staten van Amerika. Philadelphia ligt in de staat Pennsylvania en heeft 1,567,442 inwoners.

Philadelphia Amerikaanse stad inwoneraantal

4. Houston

De grootste stad van Texas – een van de grootste staten van Amerika – is Houston. Houston heeft 2,296,224 inwoners en is daarmee ook gelijk de grootste stad van het zuidelijke deel van Amerika. Houston is een van de meeste multiculturele steden van heel Amerika. Daarnaast staat het bekend om de ruimtevaart; NASA is namelijk in Houston gevestigd.

Houston grootste Amerikaanse steden

3. Chicago

De prachtige stad Chicago telt 2,720,546 inwoners en vervult daarmee de derde plek in deze top 10. Chicago is de grootste stad in de staat Illinois en de grootste stad in het Middenwesten (; de staten die ongeveer in het midden en daarboven liggen). In Chicago is veel prachtige architectuur te vinden en er is ook een groot aanbod van kunst en cultuur. Een bezoekje aan deze stad is dus zeker aan te raden.

De 10 grootste steden van Amerika

2. Los Angeles

Los Angeles, “The City of the Angels”, staat op plek 2 in de top 10 van grootste Amerikaanse steden. Los Angeles ligt in Californië en staat onder andere bekend om het zonnige weer en natuurlijk Hollywood en de vele beroemdheden die hier wonen. Los Angeles heeft een populatie van 3,971,883 mensen en is daarmee de op een na grootste stad van de Verenigde Staten.

1. New York

Met stip op een staat – waarschijnlijk niet erg verrassend – The Big Apple: New York. De stad is met 8,550,504 inwoners veruit de grootste van Amerika. New York heeft meer dan twee keer zoveel inwoners dan de nummer twee in deze lijst (Los Angeles). New York is niet alleen de grootste, maar ook een van de meest invloedrijke steden van Amerika (en zeker ook van de wereld). Deze imposante stad moet iedereen eigenlijk een keer in zijn leven bezoeken.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.