Top 10 grootste Amerikaanse steden

Dit zijn de 10 grootste Amerikaanse steden met de meeste inwoners.


Amerika is bij uitstek hèt land van de miljoenensteden. In deze top 10 zetten wij de 10 grootste Amerikaanse steden (Verenigde Staten) op een rij. De ranking is gebaseerd op de steden met de meeste inwoners en dus de grootste populatie. Hoewel Amerika (Verenigde Staten) veel grote steden kent heeft Europa meer grote steden.

Meer lijstjes over de Verenigde Staten lezen? Onlangs hebben we ook de 10 meest criminele steden van de Verenigde Staten in een lijstje samengevat.

10. San José

We trappen deze top 10 af met de Californische staat San José. San José telt 1,026,908 inwoners en is het economische, culturele en politieke centrum van Silicon Valley. Silicon Valley is de regio waarin alle hightech bedrijven gevestigd zitten, zoals Apple en Facebook. Vanwege de enorme groei van deze hightech industrie is de stad San José ook enorm gegroeid en is het ook een stuk duurder geworden om hier te leven.

San José een van de grootste Amerikaanse steden

9. Dallas

Dallas is een van de grootste steden van Texas. Met 1,300,092 inwoners staat Dallas op plek 9 in deze top 10. Dallas is een belangrijke handelsstad, vooral vanwege de olie- en katoenindustrie.

Amerikaanse stad Dallas inwoneraantal

8. San Diego

Na Los Angeles is San Diego (1,394,928 inwoners) de grootste stad van Californië. San Diego staat onder andere bekend om het weer dat eigenlijk het hele jaar door goed is en de lange zandstranden. Een perfecte vakantiebestemming dus!

San Diego inwoneraantal Amerika

7. San Antonio

Op nummer 7 in de top 10 van grootste Amerikaanse steden staat San Antonio – waarschijnlijk de meest onbekende stad van deze 10 steden. San Antonio ligt in de staat Texas en is daar de op een na grootste stad (na Houston) met een populatie van 1,469,845. San Antonio was tussen 2000 en 2010 de snelst groeiende stad van Amerika.

San Antonio Grootste Amerikaanse steden

6. Phoenix

De hoofdstad van de woestijnstaat Arizona in het zuidwesten van de Verenigde Staten is Phoenix. Phoenix heeft 1,563,025 inwoners. Deze stad ligt in feite in de woestijn en de flora en fauna is daardoor met geen andere stad te vergelijken. Daarnaast ligt het vlakbij de bijzondere Rocky Mountains.


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *