Top 10 Gevaarlijkste Dieren Ter Wereld


Gevaarlijkste dieren | Gelukkig komen er in Nederland maar weinig wilde dieren voor. Echter is er een reële kans om gedood te worden door een dier in andere continenten zoals; Azië, Afrika en Zuid-Amerika. In deze top 10 hebben we de 10 meest dodelijke dieren op een rij gezet. De top 10 is samengesteld a.d.h.v. aantal menselijke slachtoffers per jaar.

Nr.Dier
10.Haai
9.Kwal
8.Nijlpaard
7.Leeuw
6.Olifant
5.Krokodil
4.Schorpioen
3.Hond
2.Slang
1.Mug

10. De Haai

Elk jaar vallen er ongeveer 150 / 200 slachtoffers door een aanval van een haai. De haai is als roofdier vooral bekend geworden in tal van films zoals Jaws en The Meg. Het valt dus wel mee hoeveel mensen er jaarlijks omkomen door een haai. De haai komt vooral voor in Australië en Azië.

9. Kwal

Bepaalde soorten kwallen zoals de ‘dooskwal’ zijn erg giftig en gevaarlijk voor mensen. Zodra je in contact komt met de tentakels van deze kwal kan je dodelijk vergiftigd worden. Deze zeer giftige kwallen leven vooral in Australië en Zuidoost Azië.

© Flickr – Pedro Szekely

8. Nijlpaard

De nijlpaard kan zeer aggresief en dodelijk zijn. Dit komt omdat Nijlpaarden zeer gericht zijn op hun territorium en snel mensen aanvallen. Daarnaast zijn ze enorm sterk en hebben ze flinke slagtanden. Elk jaar vallen er zo’n 300 doden door toedoen van een Nijlpaard.

© Flickr – Becky Matsubara

7. De Leeuw

Leeuwen zie je ook vaak terugkomen als roofdier in films zoals The Lion King. Leeuwen vallen niet snel een mens aan maar toch worden er elk jaar zo’n 400 mensen gedood door een leeuw. Leeuwen zijn vooral erg goed in jagen. Ze besluipen hun prooi om vervolgens de sprint in te zetten. Leeuwen zijn een van de snelste dieren op aarde. De leeuw leeft voornamelijk in Afrika.

© Flickr – Mario Micklisch

6. Olifant

Olifanten zijn een van de grootste landzoogdieren op aarde. Ze leven voornamelijk in Afrika en Azië en zijn vooral gevaarlijk vanwege de grote omvang. In afrika komt het regelmatig voor dat kudde olifanten een dorp bestormen waardoor er dodelijke slachtoffers vallen. Olifanten die een jong hebben zijn daarnaast ook extra aggressief. Elk jaar vallen er 650/700 slachtoffers door olifanten.

© Flickr – Megan Coughlin

5. Krokodil

Met zijn enorme bek vol met tanden is de krokodil een angstaanjagend beest. De krokodil valt niet heel snel mensen aan maar dit is wel zeker mogelijk. De krokodil komt voor in; Florida, Afrika en Azië. Elk jaar worden er zo’n 2.500 mensen dodelijk gebeten door een krokodil.

© Flickr – Ravi Jandhyala

4. Schorpioen

Bepaalde soorten schorpioenen kunnen dodelijk giftig zijn. De Centruroides sculpturatus is bijvoorbeeld zo’n schorpioen. Mocht je in contact komen met het gif dan voel je steken over je hele lichaam en moet je zo snel mogelijk een tegengif vinden. Elk jaar zijn er zo’n 6.000 dodelijk ongelukken met schorpioenen vooral in Afrika, Zuid Amerika en Azië.

© Flickr – alex.ch

3. Hond

In Nederland kennen wij de hond vooral als ons favoriete huisdier. Echter kunnen honden in andere landen erg gevaarlijk zijn vanwege hondsdolheid. Helaas worden er elk jaar nog veel kinderen gebeten door honden die later besmet blijken te zijn met hondsdolheid. Een groot gedeelte van deze kinderen overlijdt vervolgens aan de gevolgen. Elk jaar vallen er wereldwijd zo’n 61.000 doden door een beet van een hond.

© Flickr – RBerteig

2. Slang

Slangen komen actief in; Zuid Amerika, Afrika, Azië en zelfs in Nederland. Er zijn een aantal slangenstoorten die erg giftig zijn. Een beet van deze beesten kan leiden tot de dood. Slangen zijn de gevaarlijkste reptielen op aarde en zorgen ook voor de meeste directe doden namelijk zo’n 110.000 / 135.000 per jaar.

1. Mug

In veel ontwikkelingslanden zijn muggen erg gevaarlijk vanwege malaria. Dit virus wordt door de mug overgebracht en is erg gevaarlijk voor mensen. Vandaar dat veel reizigers noodmedicatie meenemen zodra zij afreizen naar gebieden waar muggen met malaria voorkomen. Per jaar overlijden er ongeveer 1 miljoen mensen aan malaria veroorzaakt door muggen. Daarmee is de mug het meest dodelijke dier op aarde.

© Flickr – Tom

6 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik mis de vleermuis in deze lijst? Dankzij de vleermuis hebben we nu corona. Volgens mij is de vleermuis dus een van de gevaarlijkste dieren ooit.