De fijnste parken van Amsterdam om te ontspannen


Wonen in de grote stad is leuk, maar natuur is natuurlijk onmisbaar. De meeste Amsterdammers hebben geen tuin en dus is een park de beste oplossing. Amsterdam heeft een groot aanbod van stadsparken en omdat je al snel door de bomen het bos niet meer kunt zien hebben wij de 10 fijnste parken van Amsterdam op een rijtje gezet.

10. Park Frankendael

Op plek 10 van de fijnste parken van Amsterdam staat Park Frankendael. Midden in de Watergraafsmeer ligt Park Frankendael. Dit stadspark is eigenlijk een ‘buitenplaats’; een verblijfplaats voor rijke stedelingen. Frankendael is de enige buitenplaats van Amsterdam die momenteel nog bestaat. Het park is tegenwoordig gewoon open voor iedereen. Huize Frankendael is nog te bezoeken in dit park en er vinden regelmatig evenementen plaats. Daarnaast zijn er twee restaurants gevestigd; Merkelbach en De Kas.

9. Martin Luther Kingpark

Het Martin Luther Kingpark ligt aan de Amstel in de Rivierenbuurt. Het park bestaat uit twee delen doordat het wordt gescheiden door de Utrechtsebrug. Het Martin Luther Kingpark is een rustig park zonder grote fonteinen of bloempartijen, maar is toch bekend. Dit komt door de jaarlijkse Parade; een rondreizend theaterfestival. In de zomer is het Martin Luther Kingpark ongeveer twee lang de locatie voor dit populaire evenement. Het Martin Luther Kingpark is een ideale plek om heerlijk te ontspannen aan de Amstel.

8. Beatrixpark

Het park op plek 8 staat vooral bekend als een prachtig modern park. Het Beatrixpark ligt in Amsterdam Zuid, tussen de RAI en de Zuidas in. Het park werd in 1938 aangelegd. Het Beatrixpark is een rustig, klein park. Er is een pierenbadje aanwezig voor de allerkleinsten, dat gratis toegankelijk is. Aan het Beatrixpark zit ook het populaire restaurant Strandzuid.

7. Erasmuspark

In Amsterdam West ligt het Erasmuspark, tegen de wijk Bos en Lommer aan. Dit park bestaat al sinds de jaren ’30 en is sindsdien altijd een populair park geweest om te spelen, voor honden en voor sport. Het Erasmuspark is een populaire plek om in de zomer te barbecueën, aangezien dit hier (nog) wel toegestaan is.

6. Amstelpark

Een van de grootste parken van Amsterdam is het Amstelpark. Het Amstelpark is de vroegere Floriade uit 1972. De Floriade is een internationale tuinbouwvoorstelling die een keer in de 10 jaar wordt gehouden in Nederland. De Floriade was een enorm succes in Amsterdam; het was de drukst bezochtste tuinbouwtentoonstelling ooit. Er is vandaag de dag nog veel te zien van de Floriade in het Amstelpark. Er zijn zeer veel verschillende soorten bloemen en planten te vinden, er is een treintje en er is veel kunst. Het Amstelpark is over het algemeen rustig (mede door de grootte), waardoor het een heerlijke plek van ontspanning, natuur en rust biedt.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *