Top 10 engste plaatsen ter wereld

Verlaten ziekenhuizen, spookdorpen en geesten. Bekijk de 10 engste plaatsen ter wereld...


In dit artikel bespreken we de top 10 engste plaatsen ter wereld. Angst werkt verslavend. We weten dat horrorfilms en spookhuizen eng zijn, maar toch houden de meeste mensen er van. Horrorfilms en spookhuizen zijn natuurlijk echter nep, maar er zijn veel plekken op de wereld die echt bestaan en die nog een stuk enger zijn dan de engste horrorfilm.

10. Riddle House

Riddle House is gebouwd in 1905 in Florida en werd oorspronkelijk gebruikt als uitvaartcentrum. Rond 1920 nam Karl Riddle het huis over, waarnaar het huis ook werd vernoemd. Het verhaal gaat dat een van de personeelleden van Karl, Joseph, zelfmoord heeft gepleegd op de zolder van het huis. Het schijnt dat – om onbekende redenen- Joseph mannen haatte, en dit is vandaag de dag nog te merken in dit huis. Het huis is namelijk vandaag de dag nog te bezoeken, en een man die een bezoekje aan de zolder bracht kreeg op een dag opeens een deksel naar z’n hoofd gesmeten. Door de geest van Joseph misschien? Vanwege dit voorval mogen mannen niet meer op zolder komen. Daarnaast verplaatsen meubels zich spontaan en zijn er meerdere onverklaarbare voorvallen geweest.

Mocht je meer willen weten over Riddle House, dan raden wij aan om naar deze aflevering van “Ghost adventures” te kijken uit 2008:

9. Helltown

Helltown ligt in de Amerikaanse staat Ohio en heette eigenlijk “Boston town”. Het was een normaal stadje, tot er werd besloten om er een Nationaal Park (natuurpark) van te maken. Huizen werden opgekocht met de intentie om ze te slopen. Het liep echter niet echt gesmeerd en dus stonden de huizen jarenlang leeg. De lokale brandweer stak sommige huizen in brand om te oefenen met blussen. Dit maakte ‘’Helltown’’ natuurlijk nog angstaanjagender. Een van de engste verhalen over Helltown is het verhaal over Stanford Road. Stanford Road loopt namelijk op het einde dood, en wordt ook wel ‘’The end of the world’’ genoemd. Als je lang genoeg bij ‘’ The end of the world bent’’, kan je volgens sommigen zomaar een hele parade van angstaanjagende figuren tegenkomen; satanisten, leden van the Ku Kux Klan met fakkels en witte kappen, ontsnapte psychopaten en ga zo maar door.

8. Stull Cemetry

Stull is een plaats waar momenteel ongeveer 20 mensen wonen, gelegen in Kansas. De begraafplaats van Stull (Stull cemetry) schijnt een van de engste begraafplaatsen van de wereld te zijn, met de meeste paranormale activiteit en zwervende geesten. Wat deze begraafplaats zo eng maakt, is dat er twee gruwelijke incidenten in het verleden hebben plaatsgevonden die echt zijn gebeurd (en dus niet zijn verzonnen). Nadat enn boer zijn akker had verbrand, vond hij het (bijna onherkenbare) verkoolde lichaam van zijn eigen zoon. Daarnaast was er nog een incident; een man was vermist, maar werd later gevonden toen hij zich had opgehangen aan een boom. Stull Cemetry schijnt een van de 7 poorten naar de hel te zijn.

7. The Ridges

The Ridges heette eigenlijk “Athens Lunatic Asylum’’ en het was een psychiatrische instelling. Hier werd lobotomie uitgevoerd; een hersenoperatie (meestal zonder verdoving) waarbij de voorste hersengebieden werden gescheiden van de rest van de hersenen. Hierdoor verloren patienten in feite hun persoonlijkheid. Het beroemdste verhaal over ‘’The Ridges’’ is een verhaal over een vrouwelijke patient die 6 weken vermist was. Ze werd dood gevonden in een afdeling die niet meer werd gebruikt. Haar dood is raadselachtig; ze had al haar kleren uitegdaan en netjes opgevouwen en ze lag er zelf dood naast. Haar geest spookt nog altijd rond op de plek waar ze gevonden is. Op de grond is vandaag de dag nog steeds een afdruk te zien van haar lijk.

Engste plaatsen ter wereld

6. Humberstone and La Noria

Dit zijn twee verlaten mijnwerkersdorpen in Chili. Bij Humberstone is er vaak paranormale activiteit vastgelegd. De doden op de begraafplaats van La Noria hebben nog steeds geen rust gevonden en lopen ’s nachts nog door het stadje. Deze begraafplaats heeft opengebroken graven, waardoor de lichamen te zien zijn. Het is onduidelijk of dit komt door grafrovers of misschien toch door de doden zelf….


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *