Top 10 engste films uitgebracht tussen 2010-2017


Wist je dat het gezond is om een horrorfilm te kijken? Je lichaam maakt door de spanning adrenaline aan, waardoor je hart sneller gaat kloppen en je uiteindelijk calorieën verbrandt. Altijd een goed idee om een enge film te kijken dus! In dit artikel zetten wij de 10 engste films op een rij die zijn uitgebracht in de periode van 2010 tot 2017. 

10. The Cabin in the Woods (2012)

Als je een horrorfilm waar werkelijk alle onderdelen van horror in voorkomen, dan moet je The Cabin in the Woods kijken. Een groep vrienden gaat naar een huisje om vakantie te vieren. Ze ontdekken in de kelder allerlei rare, duistere voorwerpen. Elk voorwerp staat voor een bepaald onderdeel uit de wereld van horror. Door het ontdekken van de kelder hebben ze het noodlot over zichzelf uitgeroepen, en doen ze er alles aan om te proberen om gruwelijke gebeurtenissen te voorkomen. The Cabin in the Woods is een van de origineelste horrorfilms van de afgelopen jaren en is uniek in zijn soort. Het is niet de engste film in de lijst maar is zeker het kijken waard.

 

9. It follows (2014)

Een van de meest beklemmende horrorfilms van de afgelopen jaren is It Follows. De film gaat over een jonge vrouw die na een date constant wordt achtervolgt. It Follows is origineel en uiterst zenuwslopend om te kijken, maar daardoor wel heel eng.

 

8. Get Out (2017)

De film Get Out bijna als een soort romantische film, waarbij je helemaal niet zou verwachten dat het een horrorfilm is. Een jonge zwarte man gaat voor het eerst zijn schoonouders ontmoeten die afgelegen in een bos wonen. Hij is zelf bang dat ze het niet accepteren dat hij donker is en zijn vriendin blank. De schoonouders blijken echter extreem aardig te zijn. Wel merkt hij dat er steeds meer rare dingen gebeuren, wat uitloopt tot steeds gruwelijkere zaken. Get Out is een enorm spannende en enge film, die je gezien moet hebben.

 

7. Sinister (2012)

Op plek 7 vinden we de horrorfilm Sinister. Een schrijver verhuist met zijn gezin naar een huis waar een meervoudige moord heeft plaatsgevonden. Op zolder ontdekt hij oude films, die gruwelijke beelden blijken te bevatten van meerdere moorden. Zo is er te zien hoe mensen verdrinken doordat ze zijn vastgebonden aan ligbedden op de bodem van een zwembad. Deze enge films worden in detail getoond en zijn niet erg prettig om naar te kijken, wat het erg eng maakt. Daarnaast zitten er een hoop jump scares in Sinister, wat de spanning nog extra opvoert.

 

6. Don’t Breathe (2016)

Drie vrienden besluiten om in te breken in het huis van een blinde oude man die ook nog eens veel geld heeft. Dit lijkt natuurlijk een makkelijk slachtoffer, maar ze komen er al snel achter dat dit niet zo is. Don’t Breathe is enorm spannend en beklemmend en je zit de hele tijd op het puntje van je stoel – als je durft te kijken tenminste.

 


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

MIS DEZE LIJSTJES NIET