De tien duurste steden om te wonen in Nederland

De 10 duurste steden om te wonen in Nederland. In deze steden betaal jij de meeste huur voor je woning.


Huren in de vrije sector is een dure aangelegenheid. En toch is er een groep die hier op aangewezen is. Wanneer je inkomen (net) te hoog is om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en het om bepaalde redenen niet mogelijk is om een huis te kopen, bijvoorbeeld omdat je schuld hebt en daardoor een negatieve BKR, dan zal je je heil moeten zoeken in het huren van een woning in de vrije sector. Je kunt hier overigens wel huursubsidie voor krijgen als de huurprijs onder het voor jou geldende maximum blijft. Maar dat valt niet mee, zeker niet in de tien duurste steden in Nederland. In deze top 10 hebben wij de duurste steden om te wonen in Nederland op een rij gezet.

10. Almere

De top tien van duurste steden in Nederland om te wonen wordt afgesloten met de jongste stad in het rijtje, namelijk Almere. Hier betaal je gemiddeld € 8,03 per vierkante meter, dat is meer dan de helft goedkoper dan een huis in Amsterdam. Veel forensen wonen in Almere omdat het wonen hier goedkoper is dan in Noord Holland. Zij reizen dagelijks met de trein of de auto naar hun werk in Amsterdam en andere steden.

9. Arnhem

In Arnhem ligt de huurprijs in de vrije sector op gemiddeld € 9,29 per vierkante meter. Het belangrijkste voordeel van wonen in Arnhem is dat je dicht bij de Duitse grens zit. Goedkoop winkelen en natuurlijk tanken bij onze oosterburen is dan ook erg populair. Ook als je geen auto of rijbewijs hebt is dit een mogelijkheid, want de snelle Intercity Express trein van Deutsche Bahn heeft hier zijn eerste, of laatste, halte in Nederland. Steden als Düsseldorf en Keulen zijn vanuit Arnhem prima bereikbaar voor een dagje shoppen.

8. Amersfoort

Amersfoort vinden we terug op de achtste plaats van steden in Nederland als het gaat om steden met de hoogste huurprijzen. Voor een woning in Amersfoort betaal je gemiddeld € 10,04 per vierkante meter, iets minder dan in Eindhoven. Het voordeel is wel dat je in het Groene Hart van Nederland woont. In deze omgeving vind je mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen in je vrije tijd.

7. Eindhoven

Op de zevende plaats van duurste steden in Nederland vinden we Eindhoven. Deze plaats was voorheen vooral bekend van de vestiging van Philips, totdat dit bedrijf naar Amsterdam verhuisde. Maar het standbeeld van “meneer Frits” Philips staat nog steeds in de stad. Eindhoven heeft vooral ook de nodige werkgelegenheid vanwege het nabijgelegen vliegveld Eindhoven Airport, dat nog steeds aan het groeien is. Wil je een huis huren in de vrije sector in Eindhoven dan betaal je een huurprijs van gemiddeld iets meer dan tien euro per vierkante meter.

6. ’s-Hertogenbosch

De echte Brabantse gemoedelijkheid vind je terug in ’s-Hertogenbosch, of Den Bosch zoals de plaats meestal wordt genoemd. Het carnaval wordt er ieder jaar uitbundig gevierd en de Bossche bol, een chocolade bol gevuld met slagroom, is zelfs buiten Nederland beroemd. Je kunt er heerlijk winkelen en genieten van de bourgondische mentaliteit. Wil je gaan wonen in Den Bosch dan moet je rekenen op een huurprijs van gemiddeld € 10,23 per vierkante meter.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *