De 10 duurste steden ter wereld om te wonen

Dit zijn de 10 duurste steden om te wonen ter wereld.


Het leven in grote steden is duur. Erg duur. Van sommige steden is het wel bekend dat je er niet voor ene appel en een ei kunt wonen, maar er zijn ook steden waarvan je het misschien niet zou verwachten dat het leven er erg duur is. Het gaat dan niet alleen om woonruimte, maar ook om andere kosten zoals voor levensmiddelen. Niet overal ter wereld kun je goedkoop boodschappen doen, hoewel de inwoners van de tien duurste steden om te wonen ter wereld daar ongetwijfeld creatief mee omgaan. Dit is de top tien van woonplaatsen die je beter kunt vermijden als woonplaats als je je het wonen in dure steden niet kan veroorloven. Bekijk hieronder de duurste steden ter wereld.

10. Bournemouth & Dorset

Het Verenigd Koninkrijk is op zich al een duur land om te wonen. De Engelsen lijken er zelfs wel trots op dat in hun land een bepaalde levensstandaard vereist is om je te kunnen vestigen. Niet alleen de Britse hoofdstad Londen staat bekend om zijn prijzige levensstandaard. Op de tiende plaats van de top 10 van duurste steden om te wonen prijkt Bournemouth & Dorset in de regio South West England. Van de ongeveer 165.000 inwoners is een vijfde deel ouder dan 65 jaar. Bournemouth & Dorset wordt vooral bevolkt door het oudere deel van de bevolking dat geniet van zijn pensioen. Dat kan hier prima, bijvoorbeeld aan het negen kilometer lange strand. Mede hierom is Bournemouth & Dorset ook een populaire bestemming voor rijke gepensioneerden. Hierdoor zijn de huurprijzen erg hoog. Ook de dure vastgoedprojecten zorgen ervoor dat Bournemouth & Dorset een dure plek is om te wonen.

De duurste steden ter wereld om te wonen Bournemouth

9. San Francisco

San Francisco, gelegen aan de zonnige westkust van de Verenigde Staten, is samen met Los Angeles de bekendste stad van de West Coast. De stad is populair voor toeristen vanwege het aangename klimaat. Toeristen komen naar San Francisco om de wereldberoemde Golden Gate Bridge te bekijken en de bekende gevangenis Alcatraz op de foto te zetten. In San Francisco wonen ruim 800.000 mensen. Voor hen is het wonen in dure steden blijkbaar geen bezwaar. Nu is het natuurlijk niet zo dat San Francisco alleen maar dure huizen heeft. Er zijn ook arme wijken te vinden, zoals in iedere grote stad.

huurprijzen San Francisco

8. Los Angeles

San Francisco wordt op de voet gevolgd door Los Angeles, die andere bekende stad aan de Amerikaanse westkust. De huizenprijzen stegen hier enkele jaren spectaculair, waardoor het één van de duurste steden werd als je kijkt naar de huurprijzen in wereldsteden. Desondanks blijft Los Angeles een grote aantrekkingskracht uitoefenen. Niet alleen op de miljoenen toeristen die er ieder jaar komen, maar veel mensen willen er ook maar al te graag wonen. De toeristen komen vooral vanwege de peperdure wijk Beverly Hills, waar de rijke Amerikanen wonen, en natuurlijk Hollywood, het hart van de Amerikaanse filmindustrie.

Huren in Los Angeles

7. Honolulu

Ook de nummer zeven in de lijst van duurste steden om te wonen ligt in de Verenigde Staten. Deze eer valt te beurt aan Honolulu, gelegen op het eiland Hawaï. De huizen die hier verhuurd en verkocht worden zijn over het algemeen niet geschikt voor mensen met een gemiddeld inkomen. Daarvoor zijn de huur- en aanschafprijzen simpelweg te hoog. Hawaï is altijd een beetje het buitenbeentje geweest binnen de VS. De staat trad in 1959 als laatste toe tot de Verenigde Staten van Amerika. Eén van de bekendste inwoners van Honolulu is ongetwijfeld Barack Obama, van 2008 tot 2016 president van de VS.

De duurste steden ter wereld - Honolulu

6. Melbourne

Voor de nummer zes op de lijst van duurste steden moeten we een eindje vliegen, want dit is Melbourne in Australië. Het wonen in dure steden kan dus ook heel goed down under. Melbourne ligt aan de zuidoostkust van Australië en is de grootste stad van het district Victoria, er wonen ruim 4 miljoen mensen. Melbourne is de thuishaven van The Little River Band, die een aantal wereldhits heeft gescoord. Wonen in Melbourne is prijzig, Het feit dat het in Australië altijd warm en zonnig is zal hier zeker aan bijdragen.

Wonen in Meldbourne - dure steden


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *