Top 10 duurste hotels ter wereld

De 10 duurste hotels en hotelsuites ter wereld, hier wil je gegarandeerd een keer slapen.


Naar een hotel gaan is (bijna) altijd leuk; je hoeft niet zelf te koken en schoonmaken en je bent er even helemaal tussenuit. Heb je echter geld teveel en wil je méér dan een normaal hotel? Je kan het eventueel besteden aan een van de duurste tien hotelkamers ter wereld in deze top 10. In deze lijst staan de meest exclusieve en duurste hotels die voor de meeste van ons helaas onbereikbaar zijn, maar kijken en dromen kan altijd.

10. Park Hyatt Paris-Vendôme

Park Hyatt Paris-Vendôme is een van de meest luxe hotels van Parijs. Het is gevestigd in een historisch gebouw vlakbij ‘’Place Vendôme’’ (een bekend plein in Parijs) en ‘’Palais Garnier’’, midden in de stad. Het hotel heeft 153 kamers, waarvan 43 extreem luxe suites zijn. De meeste luxe suite is de “Imperial Suite”. Een nachtje slapen kost een luttele 11,000 euro. Voor dit geld krijg je een suite van 230 vierkante meter met een woonkamer, eetkamer, keuken, inloopkast en een spa met een bubbelbad.

9. Four Seaons Hotel George V

Dit Four Seasons hotel zit bijna direct aan de bekendste (en duurste) straat van Parijs; de Champs-Elysées. Het restaurant dat bij dit hotel hoort, Le Cinq, heeft drie Michelinsterren. Daarnaast is er een spa met een oppervlakte van 550 m2, een fitnessruimte en een kapper. De duurste kamer van dit hotel is de ‘’Royal Suite’’; deze suite heeft een oppervlakte van 244 vierkante meter en kost per nacht zo’n 11,280 euro. De suite is ingericht als een echt paleis en geeft onder andere toegang tot een privéterras en de suite heeft een eigen stoombad.

8. Le Richemond Hotel

“Le Richemond” ligt midden in de Zwitserse stad Genève. Het hotel bestaat sinds 1875 en vele beroemdheden hebben er al overnacht, zoals Charlie Chaplin en Louis Armstrong. Het hotel heeft 109 kamers. De “Royal Suite’’ is de duurste en grootste (230 vierkante meter) kamer. Per nacht mag je 12,300 euro hiervoor neerleggen.

7. Burj Al Arab Hotel

Dit hotel is gevestegd in de imposante stad Dubai, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het hotel heeft een zeer herkenbare vorm, die een belangrijk onderdeel is van de skyline van Dubai. Het hotel is het enige ‘zevensterrenhotel’ ter wereld vanwege de enorme luxe. Het bevindt zich op een eiland in de Perzische Gold, 280 meter vanaf de kust. Het gebouw zelf is 321 meter hoog. De hal van dit hotel is met 180 meter de hoogste hal ter wereld. Het is zo hoog dat het Vrijheidsbeeld er in zou passen. Het hotel heeft onder andere een restaurant op 200 meter hoogte, een diepzeeaquarium en op het dak een landingsplaats voor helikopters. Dit exclusieve hotel heeft geen normale kamers, maar alleen maar suites. De duurste suite kost zo’n 12,800 per nacht.

6. Ritz-Carlton Hotel

De “Ritz-Carlton Hotel Company’’ is een bedrijf dat allemaal extreem luxe hotels en resorts bezit. De vestiging in Moskou staat op nummer 6 in deze lijst. Het hotel bevindt zich midden in het centrum van Moskou en bevat meerdere restaurants, een beauty salon en kapper, een fitness en een enorme spa. Een suite kost ongeveer 12,800 euro, maar je krijgt er wel een prachtig uitzicht over Moskou voor terug én het gevoel dat je een lid bent van de koninklijke familie.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *