De 5 Populairste Brokers van Nederland


Beste Brokers actief in Nederland | Het afgelopen jaar zijn steeds meer Nederlanders geïnteresseerd geraakt in beleggen. Door de corona crisis houden veel Nederlanders geld over omdat; restaurants, winkels en theaters gesloten zijn. Ook zijn de rentes op spaarrekeningen erg laag waardoor de interesse in beleggen alleen maar toeneemt. Onlangs was er ook veel commotie rondom het aandeel Gamestop wat naar ongekende hoogtes groeide.

Veel Nederlanders willen dus beginnen met beleggen. De eerste stap die je hiervoor moet zetten is het afsluiten van een account bij een broker. De broker maakt het mogelijk om orders in te leggen op de beurs. Vaak betaal je de broker een variabel tarief per aankoop die je doet. Daarnaast zijn niet alle brokers actief op alle aandelenmarkten (zoals de AEX of de NASDAQ). In dit artikel leggen wij je iets meer uit over brokers en hebben wij de 5 beste brokers op een rij gezet.

Wat is een broker?

Een broker is de zogenoemde tussenpersoon die de handel in aandelen en opties mogelijk maakt. De broker zorgt ervoor dat vraag en aanbod bij elkaar komen zodat er gehandeld kan worden. Het is ook mogelijk om aandelen te kopen via een bank maar brokers zijn vaak wat meer gespecialiseerd en service gerichter. Wij raden je dus aan om aandelen niet via jouw bank te kopen. Vaak zijn de tarieven bij banken (zoals ING) ook een stuk hoger dan de brokers uit deze lijst.

Top 5 beste brokers in Nederland

Nr.Broker
5.eToro
4.Plus500
3.BUX
2.Binck Bank
1.DeGiro

5. eToro

eToro is een Israëlische broker die wereldwijd actief is. Het unieke aan eToro is dat je geen transactiekosten betaald bij het aankopen of verkopen van aandelen. Het is natuurlijk erg prettig als een broker geen commissie rekent en je gratis kan handelen op de beurs. Echter valt eToro niet onder toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markt). Ben je van plan om een stukje spaargeld te gaan beleggen (meer dan €1.000,-) dan raden wij je aan om een andere broker uit deze lijst te kiezen.

4. Plus500

Plus500 is vooral geschikt voor daytraders, beleggers die op de korte termijn aandelen willen kopen en verkopen. Plus500 is namelijk beter ingericht om te handelen in opties en hefboomproducten. Dit is vooral interessant voor de meer ervaren actieve belegger. Ben jij een beginner met weinig ervaring en wil je elke maand een stukje van je spaargeld in een fonds of ETF inleggen? Dan is Plus500 waarschijnlijk niet de beste optie voor jouw situatie.

3. BUX

BUX heeft als missie om beleggen zo simpel mogelijk te maken. De app voelt dan ook een beetje aan als een game. Je kan voor verschillende aandelen een inschatting doen of de koers gaat stijgen of zakken. BUX maakt het als ware mogelijk om te speculeren op de koers zonder dat de gebruiker veel ervaring hoeft te hebben van beleggen. BUX is een leuke app om eens mee te experimenteren en je eerste stappen te maken als belegger. Wil je met een hoger bedrag beleggen (>€1.000,-)? Dan is BUX niet helemaal geschikt.

2. Binck Bank

Een serieuze broker is Binck Bank. Binck Bank is een Nederlandse broker met een volwassen beleggingsplatform. De gebruiker kan op tal van beurzen handelen tegen scherpe tarieven. Ook geeft de Binck Bank trainingen en bieden zij ook beleggingsfondsen aan. Binck Bank is een goed platform voor de lange termijn belegger. Je kan er gemakkelijk wereldwijde aandelen en ETF’s kopen en de klantenservice is professioneel.

1. DeGiro

De meest populaire broker van Nederland is DeGiro. Het platform van DeGiro is overzichtelijk en maakt het mogelijk om wereldwijd aandelen, opties en ETF’s aan te kopen. Verder heeft DeGiro lage tarieven. Een aandeel kopen op de AEX kan al vanaf €2,-. Ook mag je elke maand 1 transactie gratis laten uitvoeren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld elke maand jouw favoriete ETF aankopen. Één nadeel aan DeGiro; het overboeken van geld van het beleggingsplatform naar je eigen bankrekening kan wat lang duren (+- 2 weken).

© Coverfoto: Quote Catalog


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik was altijd heel erg tevreden over DeGiro. Wat ik minder tof vond was het blokkeren van de handel in Gamestop. DeGiro heeft het doelbewust onmogelijk gemaakt om een aandeel te kopen en dat is marktmanipulatie.