De 10 Snelste Achtbanen van Europa

De 10 snelste achtbanen van Europa!


De snelste achtbanen van Europa | In Europa staan prachtige attractieparken met enkele honderden achtbanen. Maar wat zijn de snelste en meest spectaculairste achtbanen in Europa? Dat vroegen wij ons af en daarom hebben wij de 10 snelste achtbanen van Europa op een rijtje gezet. Ben jij een fan van achtbanen? Dan hoef je niet ver te zoeken voor de meest snelle exemplaren. Zo kan je in Duitsland terecht in Europapark waar de achtbaan ‘Silver Star’ (127 km/per uur) te vinden is. Helaas staan de achtbanen Nederlandse attractieparken als; De Efteling, Walibi of Toverland niet in de top 10 met snelste achtbanen.

Nr.AchtbaanSnelheid
10.The Big One – Blackpool Pleasure Beach119 km/per uur
9.Expedition GeForce – Holiday Park120 km/per uur
8.ISpeed – Mirabilandia120 km/per uur
7.Silver Star – Europa Park127 km/per uur
6.Stealth – Thorpe Park128 km/per uur
5.Shambhala – PortAventura134 km/per uur
4.Furius Baco – PortAventura135 km/per uur
3.Hyperion – Energylandia141 km/per uur
2.Ring Racer – Nürburgring160 km/per uur
1.Red Force – Ferrari Land192 km/ per uur

10. The Big One – 119 km/per uur

In het attractiepark Blackpool Pleasure Beach staat de achtbaan ‘The Big One’. Deze mega coaster is geopend in 1991 en was lange tijd de snelste achtbaan van Europa. Deze achtbaan heeft een prachtig uitzicht over het strand van Engeland en is daarnaast erg spectaculair. Één klein nadeel is dat de achtbaan al redelijk op leeftijd begint te raken waardoor de rit als schokkend en stroef kan worden ervaren. De achtbaan ‘The Big One’ bereikt een topsnelheid van 119 km per uur.

9. Expedition GeForce – 120 km/per uur

Bij onze Oosterburen staat de achtbaan ‘Expedition GeForce’ in het Duitse pretpark Holiday Park. De achtbaan opende in 2001 en werd na de opening uitgeroepen tot ‘beste stalen achtbaan ter wereld’. De achtbaan is 53 meter hoog en heeft een lengte van 1220 meter.

8. ISpeed – 120 km/per uur

In Italië staat de achtbaan ISpeed. Deze lanceercoaster is geopend in 2009 en kostte maar liefst 15 miljoen euro. Je kan deze achtbaan vinden in het Italiaanse pretpark ‘Mirabilandia’, het grootste pretpark van het land. De maximale snelheid van ISpeed is 120 km per uur.

7. Silver Star – 127 km/per uur

In het (onder Nederlanders populaire) Europa-park staat de mega achtbaan ‘Silver Star’. Deze achtbaan loopt voor een groot deel over de parkeerplaats van het Duitse attractiepark en start op een hoogte van 73 meter. De achtbaan bereikt een topsnelheid van 127 km per uur.

6. Stealth – 128 km/per uur

Stealth is een lanceerachtbaan gelegen in Engeland. Bezoekers worden binnen 2 seconden gelanceerd naar een topsnelheid van 128 km per uur. Direct na de lancering loopt de achtbaan steil omhoog naar een hoogte van 62 meter.

5. Shambhala – 134 km/per uur

In het Spaanse pretpark PortAventura staat de stalen achtbaan Shamhala. Deze achtbaan is te vergelijken met de Silver Star en brengt de achtbaankarretjes eerst met een stalen ketting naar grote hoogte. Vervolgens storten de bezoekers naar beneden waarbij de achtbaankarretjes een snelheid van 134 km per uur bereiken.

4. Furius Baco – PortAventura

Een opmerkelijke 4e plek is weggelegd voor de achtbaan Furios Baco. Deze achtbaan staat namelijk óók in PortAventura. Na een snelle lancering volgen verschillende scherpe bochten en hellingen. De achtbaan blijft vooral dicht bij de grond en bereikt geen grote hoogtes.

3. Hyperion – 141 km/per uur

In het Poolse pretpark Energylandia staat de mega achtbaar Hyperion. De achtbaantreintjes worden naar 77 meter hoogte gebracht en vallen vervolgens met een snelheid van 141 km per uur naar beneden. Mocht je een liefhebber zijn van spectaculaire achtbanen dan is het pretpark Energylandia één van de beste parken van Europa.

2. Ring Racer – 160 km/per uur

Op het Duitse race circuit van Nürnberg staat de achtbaan Ring Racer. In deze achtbaan kunnen bezoekers van het circuit ervaren hoe het voelt om binnen een paar seconden naar topsnelheden van 160 km per uur te vliegen. Vervolgens legt de achtbaan een parcours af rondom het race circuit.

1. Red Force – 192 km/ per uur

De snelste achtbaan van Europa is de ‘Red Force’ gelegen in Ferrari land (Spanje) In deze achtbaan worden bezoekers gelanceerd met wel 192 km per uur. Vervolgens schiet de achtbaan loodrecht omhoog naar een hoogte van 112 meter. Hiermee is de Red Force ook één van de hoogste Europese achtbanen. Bekijk hieronder de onboard video van deze snelheidsduivel.

Bronnen:

Omslagfoto: Silver Star ©Europa-Park


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *