De 10 Leukste Gezelschapsspellen


Leukste gezelschapsspellen 2020
Leukste gezelschapsspellen 2020

Leukste gezelschapsspellen | Nu we vanwege de corona pandemie veel thuis zijn is er niets leukers dan spelletjes spelen. Zeker als je even klaar bent met je favoriete Netflix serie en iets sociaals wilt doen. Blijf lekker thuis, pak een kaartspel of bordspel en organiseer jouw spelletjesmiddag. Daarnaast zijn gezelschapsspellen ook een perfect kado om te geven, bijvoorbeeld als kado voor een housewarming.

In dit lijsje hebben wij de 10 leukste gezelschapsspellen op een rij gezet. Er staan zowel bordspellen, dobbelspellen als kaartspellen in de lijst. Alle spellen in dit artikel zijn op dit moment erg populair en zijn te verkrijgen bij jouw lokale spelwinkel. Mocht je in de gelegenheid zijn om je spellen lokaal te kopen doe dit dan vooral.

Leukste Gezelschapsspellen

Nr.Naam Spel
10.Qwirkle (bordspel)
9.Codenames (Kaartspel)
8.Exploding Kittens (kaartspel)
7.Kolonisten van Catan (bordspel)
6.30 Seconds (bordspel)
5.Boonanza (kaartspel)
4.Qwixx (dobbelspel)
3.Rummikub (bordspel)
2.Ligretto (kaartspel)
1.Ticket to Ride (bordspel)

10. Qwirkle (Bordspel)

Bij Qwirkle moet de speler zoveel mogelijk punten zien te scoren door blokjes op een juiste volgorde aan te laten sluiten. Het is van belang dat je goed kan puzzelen en het speelveld kan overzien. Qwirkle heeft iets weg van Rummikub, het verschil zit hem in de figuurtjes (versus cijfers) en de manier van aanleggen. Dit spel is geschikt voor de hele familie.

9. Codenames (Kaartspel)

Codenames is een kaartspel waarbij spelers opzoek moeten gaan naar de spion. Om de spion te vinden moet één van de spelers hints geven in de vorm van korte woorden en zinnen. Codenames is een echt partyspel en kan gespeeld worden in groepen tot 8 spelers.

8. Exploding Kittens (Kaartspel)

Een ander leuk en snel kaartspel is ‘Exploding Kittens’. Doel is om de exploding kitten kaart niet te trekken en te zorgen dat een andere speler deze kaart trekt. Het spel heeft wat weg van Russisch roulette en heeft een hoog tempo. Leuk om als afwisseling te spelen tijdens een spelletjesavond.

7. Kolonisten van Catan (Bordspel)

Kolonisten van Catan is voor velen een klassieker. het bordspel is één van de oudere spellen in deze lijst. Het doel van dit spel is om grondstoffen te verzamelen en jouw imperium van dorpen en steden uit te bouwen. Tijdens het spel mag je met andere spelers grondstoffen ruilen wat soms zorgt voor de nodige frustratie. Een potje Kolonisten van Catan duurt ongeveer 1,5 uur en kan gespeeld worden met 3 tot 4 spelers.

6. 30 Seconds (Bordspel)

Hou jij van quizzen? Dan in 30 seconds jouw spel! Doel van dit bordspel is om zoveel mogelijk juiste antwoorden op te noemen binnen 30 seconden. Je speelt in teams en er kunnen maarliefst 20 spelers meedoen. 30 Seconds is een perfect spel om te spelen met grotere groepen. Je hoeft je ook niet continu op het spel te focussen en is daarom goed te combineren met een borrel.

5. Boonanza (Kaartspel)

Boonanza is een kaartspel dat de laatste jaren aan populairiteit heeft gewonnen. Het spel heeft als doel om zoveel mogelijk bonen te verzamelen en te kweken. Elke speler kan maar een beperkt aantal bonen kweken waardoor het nog een aardige uitdaging is om setjes te vinden. Het spel duurt zo’n 45 minuten en is te spelen met 3 tot 5 spelers. Dit spel staat ook genoteerd in de 10 leukste kaartspellen.

4. Qwixx (Bordspel)

Qwixx is een van de meest populaire spellen van dit moment. Elke speler krijgt een afstreepvel en heeft als doel om zoveel mogelijk kruisjes te zetten. Spelers gooien ombeurten met meerdere dobbelstenen. De uitkomst van de dobbelstenen bepaalt welke kruisjes gezet mogen worden. Qwixx verloopt snel, kan met 2 tot 5 spelers gespeeld worden en is erg spannend.

3. Rummikub (Bordspel)

Het oudste en meest klassieke spel uit deze lijst is uiteraard Rummikub. Deze all-time klassieker mag niet ontbreken en is al generaties lang een van de leukste spellen. Doel is om je stenen kwijt te raken door combinaties te maken en aan te leggen op het speelveld.

2. Ligretto (Kaartspel)

Ligretto is een Duits kaartspel gefocust op snelheid. Doel is om jouw kaarten op te leggen van laag naar hoog. Het spel wordt pas echt leuk vanaf 3 spelers waarbij je razendsnel het gehele spelveld + je eigen kaarten moet overzien. Het spel bestaat uit korte rondes dus ook bij weinig tijd kan je een rondje Ligretto spelen.

1. Ticket to Ride (Bordspel)

Ticket to Ride is een van de meest populaire bordspellen van de afgelopen jaren. Het spel is een soort combinatie van Kolonisten van Catan en Monopolie maar heeft meer snelheid. Doel is om een zo lang mogelijke treinroute te bouwen door Europa en opdrachten te voltooiën. Het spel duurt zo’n 60 / 75 minuten en kan gespeeld worden met maximaal 4 spelers. Inmiddels zijn er verschillende versies van Ticket to Ride uitgekomen zoals een; Azië, Europa en Amerika versie.

Spellen FAQ

Wat is het populairste spel van 2020?

Door de corona pandemie zijn gezelschapsspellen ongekend populair. De populairste spellen van dit moment zijn
1) Ticket to Ride
2) Qwixx
3) Qwirkle

Wat zijn de leukste kaartspellen van dit moment?

1) Ligretto
2) Boonanza
3) Codenames
4) Exploding Kittens

Wat zijn de populairste bordspellen van dit moment?

1) Ticket to Ride
2) Kolonisten van Catan
3) 30 Seconds


1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *