De 10 Lekkerste Witbieren


Witbier | Er gaat niets boven een lekker koud witbiertje op het terras of op de camping. In deze top 10 hebben wij de 10 lekkerste witbiertjes op een rij gezet. Eerder schreven wij al over de 10 lekkerste IPA biertjes en de 10 beste tripels. De meeste witbieren in deze lijst zijn te koop bij de; Albert Heijn, Jumbo en de slijterij. Daarnaast kan je deze witbieren natuurlijk het beste drinken op een terras in de zon!

Witbier

Tijdens het brouwproces wordt er gebruik gemaakt van hoge gisting. Hierdoor is het bier wat meer troebel van kleur en heeft het bier een frisse smaak. Er zijn verschillende soorten witbier zoals; Belgisch witbier, Hefeweizen en Weißbier. Witbier wordt voornamelijk gebrouwen in België en Duitsland.

Top 10 lekkerste witbieren

Nr.Witbier
10.Affligem Belgisch Wit
9.Hertog Jan Weizener
8.Paulaner Hefe-Weißbier
7.Erdinger Weißbier
6.Jopen Adriaan Wit
5.Vedett Extra White
4.La Trappe Witte Trappist
3.Budels Witte Parel
2.Hoegaarden Wit
1.Ijwit

10. Affligem Belgisch Wit

De Affligem Belgisch Wit is een fris biertje waar onder andere sinaasappelschil en koriander in is verwerkt. Dit witbier heeft een alcoholpercentage van 4,8% en drinkt makkelijk weg op het terras of tijdens een bbq.

9. Hertog Jan Weizener

De Hertog Jan Weizener is een mix tussen een witbier en een Weizen. Hertog Jan heeft zowel Duitse als Belgische ingrediënten gebruikt. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,7% en heeft meerdere prijzen gewonnen.

8. Paulaner Hefe-Weißbier

Wellicht ken je dit witbier wel van de wintersport. Deze Weizen is gebouwen op basis van een klassiek Duits recept en heeft een volle smaak. Bierkenners waarderen vooral de fruitige tonen die de Paulaner kenmerkt.

7. Erdinger Weißbier

Een ander bekend en lekker Weißbier is Erdinger. Dit bier lijkt erg op de Paulaner en is gebrouwen naar typisch Duits recept. Het bier is verkrijgbaar in flessen van 50cl en is ook in Nederland tijdens de zomer erg populair. Daarnaast tref je de Erdinger Weißbier ook vaak aan tijdens de wintersport.

6. Jopen Adriaan Wit

Een heel ander soort witbiertje is de Jopen Adriaan Wit. In dit bier is korianderzaad verwerkt wat een frisse zomerse smaak heeft. In het bier wordt de hopsoort Hallertauer Mittelfrüh gebruikt. Dit witbier is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

5. Vedett Extra White

Het witbiertje van Vedett heeft een citrusachtige smaak en bevat 4,7% alcohol. Het is een zacht biertje en drinkt makkelijk weg. Dit witbier is goed te combineren met een zomerse salade of barbeque. Daarnaast kan je de Vedett Extra White kopen bij de meeste Nederlandse supermarkten.

4. La Trappe Witte Trappist

Dit witbier wordt nog gebrouwen door het enige trappistenklooster in Nederland (Bierbrouwerij De Koningshoeven). Het bier is wat bitterder dan de overige bieren in deze lijst en heeft een alcoholpercentage van 5,5%. Je kan dit biertje drinken in het klooster van De Koningshoeven in Tilburg. Hier is een proeflokaal en terras waar de Witte Trappist wordt geschonken.

3. Budels Witte Parel

Voor de Budels Witte Parel wordt een speciale biologische gist gebruikt die het bier een zoetige smaak en mooie troebelheid geeft. Het witbier heeft een frisse moutige geur en smaakt zoetig. De Witte Parel wordt gebrouwen in het gelijknamige dorpje Budel in Brabant.

2. Hoegaarden Wit

De Hoegaarden Wit wordt door velen gezien als het beste witbier dat verkrijgbaar is. Het is een grote hit op veel terrassen en wordt vaak geserveerd met een schijfje citroen. In de supermarkten is Hoegaarden Wit het meest verkochte witbier.

1. Ijwit

Brouwerij ‘t IJ heeft jaren geleden het witbier IJwit voor het eerst gebrouwen. Dit bier heeft een frisse smaak met tonen van koriander en citroen. De IJwijt komt dan wel uit Amsterdam maar is inmiddels een populair witbier in heel Nederland. Veel cafés en kroegen hebben de IJwit op de tap staan en ook in de supermarkt is het bier te koop.

Jouw favoriete witbier?

Smaken verschillen! Ben jij van mening dat er een biertje mist in deze top 10? Dat kan natuurlijk gebeuren. Deel jouw favoriete witbier in de reacties zodat we kunnen blijven proeven en ontdekken.


3 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *