De 10 Beste Wodka’s Verkrijgbaar bij de Nederlandse Slijter


Beste wodka’s van de Nederlandse slijter | Geef jij binnenkort een feestje of wil je binnenkort cocktails maken met wodka? Bij de Gall & Gall en andere slijters heb je een enorme keuze uit verschillende wodka’s zoals; Smirnoff, Grey Goose en Absolut. Maar welke wodka kan je het beste kiezen en smaakt het lekkerst? In dit artikel hebben wij de 10 beste wodka’s geselecteerd welke verkrijgbaar zijn bij de meeste Nederlandse slijters. We hebben hierbij gekeken naar zowel wodka’s die geschikt zijn voor mixdranken en cocktails als de betere wodka’s die je vooral puur kan drinken. Wat is jouw favoriete wodka en waarom? Deel het onderaan dit artikel in de reacties.

Top 10 beste Wodka

Nr.WodkaLand
10.Wyborowa VodkaPolen
9.Absolut VodkaZweden
8.Eristoff VodkaGeorgïe
7.Esbjaerg VodkaDenemarken
6.Tito’s Handmate VodkaVerenigde Statden
5.SmirnoffRusland
4.Ciroc VodkaFrankrijk
3.Sir Dam VodkaNederland
2.Grey GooseFrankrijk
1.BelverderePolen

10. Wyborowa Vodka

Deze Poolse wodka is gemaakt volgens een recept van meer dan 500 jaar oud. De Wyborowa wodka is gemaakt van rogge wat de wodka een klassieke en subtiele smaak geeft. Deze wodka kost ongeveer €20,- per liter en bevat 37,5% alcohol. De Wyborowa wodka is bij de meeste slijters te verkrijgen waaronder Gall & Gall, Mitra en DirckIII.

9. Absolut Vodka

De Absolut Vodka is gemaakt op basis van een veel recenter recept. Deze wodka is afkomstig uit Zweden (Ahus) en wordt daar nog steeds geproduceerd. Echter werd Absolut vodka vooral een groot en populair merk in de Verenigde Staten. Hier werd Absolut Vodka in de jaren 80 en 90 vooral gebruikt voor het maken van cocktails en shotjes. Inmiddels zijn er ook tal van verschillende varianten uitgebracht. Zo heb je ook de Absolut Vanille Vodka of de Absolut Watermelon Vodka. De wodka is te koop bij alle slijterijen. De prijs voor de Absolut vodka ligt rond de €15,-.

8. Eristoff Vodka

Eristoff is afkomstig uit Geörgie en werd voor het eerst gedestilleerd in 1806. De vodka is gemaakt van 100% graan in combinatie met gedemineraliseerd water om zo puur mogelijk te smaken. Een goede wodka draait immers om zo min mogelijk bijsmaak en dat weet de Eristoff Vodka goed te bereiken. Daarnaast is de Eristoff Vodka regelmatig in de aanbieding bij de grote slijterijen waaronder Mitra en Gall & Gall. Een fles van 1 liter kost ongeveer €20,- en bevat 37,5% alcohol.

7. Esbjaerg Vodka

De Esbjaerg Vodka is afkomstig uit Denemarken en wordt geproduceerd door een familiebedrijf. De vodka smaakt bijzonder omdat deze tijdens het destilleren in aanraking komt met actieve houtskool. Dit geeft de Esbjaerg Vodka een unieke en zachte smaak. De Esbjaerg Vodka is te koop bij Gall & Gall voor €17,98,-.

6. Tito’s Handmade Vodka

Een wat minder bekende vodka is de Amerikaanse vodka ‘Tito’s Handmade Vodka’. Deze vodka is vrij uniek omdat Amerika geen standaard vodka land is. De meeste vodka’s worden uiteraard geproduceerd in Rusland en Oost Europa. Deze wodka heeft vergeleken met de andere wodka’s in deze lijst een meer rokerige smaak met tonen van tabak en hout. Hierdoor is deze wodka zeker aan te raden als je opzoek bent naar een meer unieke variant. Een fles Tito’s Handmade Vodka kost zo’n €22,- en is verkrijgbaar via de betere slijters of online webwinkels.

5. Smirnoff

De Smirnoff is een officiële Russische wodka en is afkomstig uit Moskou. De nr. 21 variant is een wereldberoemde wodka en wordt dan ook standaard gebruikt in de meeste cocktailbarren in Nederland. Smirnoff heeft naast het populaire nr. 21 (de standaard bij de slijter) ook nog meerdere nummers uitgebracht. Dit zijn o.a.;
Smirnoff nr. 27 – Silver Label
Smirnoff nr. 55 – Smirnoff Black
Smirnoff nr. 57 – Smirnoff Blue (ook verkrijgbaar in Nederland)
Smirnoff nr. 60 – Smirnoff Vladimir (alleen verkrijgbaar in Polen)

Daarnaast zijn er nog verschillende flavour varianten van Smirnoff op de markt. Een fles Smirnoff van ongeveer 1 liter kost in Nederland zo’n €20,-.

4. Ciroc Vodka

De Cirov Vodka is een wat duurdere wodka (€33 voor 0,7 liter). Deze wodka is gemaakt van Franse druiven en daarom ook uniek. Doordat deze wodka niet van graan is gemaakt maar van druiven is de smaak meer citrus achtig. Deze wodka is zeker interessant om eens te proberen en is o.a. te koop bij Gall & Gall.

3. Sir Dam Vodka

De Sir Dam Vodka is een (je leest het goed) Nederlanse wodka. Twee jonge ondernemers hebben deze wodka gedestilleerd in Amsterdam en verpakt in een toffe fles met Amsterdamse opdruk. Leuk om te weten, deze wodka is gemaakt van 100% Nederlandse ingrediënten. Een fles is wel aan de dure kant namelijk zo’n €40,- (Gall & Gall).

2. Grey Goose

Dit is één van de bekendste wodka’s die vaak wordt geschonken op dure feestjes en in fancy clubs. De Grey Goose is een Franse wodka en wordt geproduceerd in de cognac streek. Deze wodka is vooral bekend geworden omdat de Grey Goose puur en on-the-rocks geweldig smaakt. De wodka heeft amper bijsmaak (minder vergeleken met de eerdere wodka’s) en wordt geroemd om de zachte smaak. Een fles Grey Goose van 0,7 liter kost zo’n €42,- (Gall & Gall).

1. Belverdere

De beste wodka is wat ons betreft de Belverdere uit Polen. Het recept van de Belverdere is ruim 600 jaar geleden opgeschreven en wordt nog steeds volgens traditie (zonder geur en smaakstoffen) gedestilleerd. Kenners omschrijven de Belverdere ook wel als de meest luxe wodka van dit moment (binnen een normale prijsrange). Gebruik Belverdere nooit om te mixen in cocktails maar drink deze variant puur of on-the-rocks. De Belverdere is gemakkelijk verkrijgbaar en kost zo’n €39,- per fles (0,7 liter).

Beste wodka - Belverdere
Één van de meer exclusieve wodka’s is de Poolse Belverdere

Meer Vodka en Cocktails

Elke smaak is natuurlijk uniek en daarom zijn wij heel benieuwd of jij nog goede wodka’s kent. Deel de wodka’s die volgens jou in deze lijst missen onderaan dit artikel. Daarnaast hebben wij ook een lijstje gemaakt met de 10 beste soorten gin en leuke shotjes recepten.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *