De 10 Beste Carnavalskrakers van 2021


Carnavalskrakers 2021 | Vanwege de corona crisis zijn er dit jaar helaas geen volle kroegen, optochten en feesten op de straat. Noodgedwongen moeten we in 2021 carnaval vieren vanuit de woonkamer. Ondanks deze teleurstelling zijn er toch een groot aantal carnavalsartiesten die een carnavalsnummer hebben uitgebracht. Artiesten zoals; PartyFriex, Feestteam en Lamme Frans zingen nu massaal over de eenzaamheid rondom carnaval 2021.

Om carnaval 2021 toch een beetje te vieren kan je in dit top 10 lijstje de beste carnavalsnummers van 2021 beluisteren. We werken de lijst regelmatig bij zodra carnavalsartiesten een nieuw nummer uitbrengen. Mist er volgens jou een nummer in de lijst? Laat dit dan vooral weten door te reageren onderaan het artikel.

Tip: We hebben ook een top 10 geschreven met carnavalsmuziek uit 2022!

Top 10 carnavalsnummers 2021

Nr.CarnavalsnummerArtiest
10.18 glazen bier is 1,5 meterDikdakkers
9.AvondklokFeest Pharma, DJ Kicken
8.ThuiscarnavalAdje
7.Solonaise QuarantaineDe Dorini’s
6.Benno bakt ze bruinBenno van Vught
5.Wij Willen Samen ZijnJohnny Gold
4.Omdat ik een Ray-BanPeter Selie
3.Uitschuifbare HandjesDe Vier Viltjes
2.Alleen was er toch niks aanFeestteam
1.Doorgoan!Niet Altijd Rozengeur

10. 18 Glazen Bier: Is Anderhalve Meter – Dikdakkers

De Dikdakkers (bekend van Cowboys & Indianen en Het Vliegerlied) haken in op anderhalve meter met hun nieuwste hit 18 glazen bier = 1,5 meter. Al in mei 2020 brachten zij deze nieuwe carnavalskraker uit. Helaas is de tekst nog steeds actueel en houden we allemaal 1,5 meter afstand.

9. Avondklok – Feest Pharma, Dj Kicken

Dj Kicken heeft samen met o.a. Johan Vlemmix in no-time de hit ‘Avondklok’ uitgebracht. De hit is relevanter dan ooit, het nummer mag niet ontbreken tijdens jouw carnaval 2021 thuisparty.

8. Thuiscarnaval – Adje

Ook Adje heeft zijn best gedaan en heeft een carnavalskraker uitgebracht over ‘Thuiscarnaval’ inclusief bijbehorende clip. We zien Adje het goede voorbeeld nemen en carnaval 2021 vieren; in de keuken en de hal, op de zolder het toilet en zelfs in bed.

7. Solonaise Quarantaine – De Dorini’s

De Dorini’s hebben hun hit uit 2019 (Solonaise) aangepast en opnieuw uitgebracht. Het nummer heet nu heel toepasselijk ‘Solonaise Quarantaine’. Het nummer staat vol met bekende situaties zoals het terugkijken van 3 uurkes vurraf.

6. Benno Bakt ze Bruin – Benno van Vught

Benno van Vugt en Ferry vd Zaande hebben in november 2020 het nummer ‘Benno Bakt ze Bruin’ uitgebracht. De artiesten schrijven zelf op hun YouTube kanaal “Ondanks dat carnaval 2021 in het water is gevallen door de pandemie komt Benno gewoon met een nieuwe carnavalsplaat uit!”, dat is volgens ons de juiste instelling!

5. Wij Willen Samen Zijn – Johnny Gold

Johnny Gold kennen we ook al jaren van zijn aanstekelijke carnavalsnummers. Precies 10 jaar geleden bracht Johnny Gold zijn versie uit van het nummer ‘Samen Zijn’. Nu, speciaal vanwege corona, komt Johnny Gold met een nieuwe versie van zijn hit.

4. Omdat ik een Ray-Ban – Peter Selie

Peter Selie was de grote verrassing tijdens canraval 2020 door zijn hit ‘Hoemoes Dà Òk Alweer?’. De Bredanaar heeft inmiddels de smaak te pakken en heeft voor 2021 het nummer ‘Omdat ik een Ray-Ban’ uitgebracht.

3. Uitschuifbare Handjes – De Vier Viltjes

De Vier Viltjes hebben wat ons betreft een zeer aanstekelijk nummer uitgebracht. Actueel, feestelijk en een aanstekelijke melodie. Dit nummer heeft alles in zich om een grote carnavalskraker te worden.

2. Alleen Was er Toch Niks Aan – Feestteam

De mannen van het Feestteam weten met hun nieuwe hit ‘Alleen Was er Toch Niks Aan’ een gevoelige snaar te raken. In de bijbehorende videoclip zien we lege cafées, stille pleinen en een uitgestorven Korte Put straat. Echter slaat het nummer na een sentimenteel begin om met prachtige pre-corona beelden. Wat ons betreft een van de beste carnavalsnummers van 2021.

1. Doorgoan! – Niet Altijd Rozengeur

Het nummer ‘Doorgoan!’ moet elke canravalvierder een brok in de keel bezorgen. Deze unieke samenwerking met een groot aantal bekende carnavalsartiesten heeft geresulteerd in een prachtige carnavalskraker welke we ongetwijfeld ook na corona nog vaak gaan horen. Aan het nummer hebben o.a.; Veul Gère, Sjpringlaevend, De Deurzakkers, Lamme Frans, Vieze Jack, Ferry van de Zaande, Niek & Danny en Fiorenza meegewerkt.


13 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Tof lijstje! Mijn persoonlijke favoriet is toch wel het Feestteam. Leuk dat ze ook in 2021 een carnavalsnummer hebben uitgebracht.

  2. Vrijdag is een leuk nummer bij Rob Janssen op 3FM uitgezonden. Een dinosaurus die Courgette heet. Heerlijk, die gasten werden al een paar weken gevolgd door Rob en ze hebben binnen anderhalve maand een echte kraker weten te maken.