De 10 beste bioscoopfilms van 2020


Beste bioscoopfilms 2020 | Door de corona crisis was 2020 geen goed bioscoop jaar. Grote films zoals James Bond ‘No Time To Die’ en ‘Mulan’ zijn uitgesteld of uitgekomen via streamingsdiensten. Nu (januari 2021) zitten we opnieuw in een lockdown en vanwege de avondklok moeten we onszelf thuis zien te vermaken. Alle tijd dus om de beste bioscoopfilms van 2020 thuis terug te kijken.

Haal dus snel de popcorn en M&Ms in huis. Kies een van de beste bioscoopfilms van 2020 uit deze lijst en wissel je Pathé Thuis voucher in. Wat was jouw favoriete film van 2020? Deel je mening onderaan dit artikel.

Bioscoopfilms 2020

Nr.FilmIMDB Score
10.Little Women7,8
9.The Gentleman7,8
8.Scoob!5,7
7.De Beentjes van Sint-Hildegard7,7
6.Trolls Wereldtour6,1
5.Honest Thief6,0
4.After We Collided5,0
3.Bad Boys for Life6,6
2.19178,3
1.Tenet7,5

10. Little Women

Little Women volgt het verhaal van vier zussen die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog zichzelf willen ontplooien. De film heeft zeer goede kritieken gehad en is alles behalve een stijf kostuumdrama. De cast bestaat uit grote sterren zoals; Saoirse Ronan, Florence Pugh en Meryl Streep.

9. The Gentlemen

Regisseur Guy Ritchie (o.a. Sherlock Holmes en Snatch) heeft met zijn film ‘The Gentlemen’ een zeer toffe Gangsterfilm neergezet. The Gentlemen gaat over een drugsproducent die in een conflict beland met een van zijn rivalen. Op het einde wordt pas echt duidelijk hoe het gehele verhaal is opgebouwd. Voor de liefhebbers van crime en actie is ‘The Gentlemen’ een van de betere films van 2020.

8. Scoob!

Afgelopen zomer kwam de familiefilm Scoob! in de bioscoop. De film is gebaseerd op het tekenfilmfiguur Scooby-Doo. Hoewel veel kinderen de film fantastisch vinden denken ouders daar anders over. De film scoort op IMDB een 5,7 maar heeft toch veel bezoekers naar de bioscoop weten te trekken.

7. De Beentjes van Sint-Hildegard

Een van de best bekeken Nederlandse bioscoopfilms van 2020 was de film ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’. De film is in januari uitgekomen en is geregisseerd door Herman Finkers die ook de hoofdrol vertolkt. Deze Nederlandse film zit vol met humor en emotie. Wat ons betreft een van de betere Nederlandse producties van de afgelopen jaren en de beste Nederlandse bisocoopfilm van 2020.

6. Trolls Wereldtour

Een andere populaire familiefilm is de animatie ‘Trolls Wereldtour’. De film is gebaseerd op de gelijknamige tekenserie en draait rondom de figuren Poppy en Branch.

5. Honest Thief

Honest Thief was een van de grotere actiefilms die in 2020 in de bioscoop te zien was. Liam Neeson speelt opnieuw de hoofdrol van goodguy die ten onrechte wordt opgejaagd. De actiefilm wist in 2020 maarliefst 200.000 bezoekers naar de bioscoop te brengen ondanks corona.

4. After We Collided

After We Collided is een echte tienerfilm met veel; seks, roddels en drama. De film scoort slechts een 5 op IMDB maar was in de bioscopen mateloos populair. After We Collided heeft een grote schare fans die in 2020 massaal de bioscoop bezochten. Het kan niet anders dan dat er binnenkort een vervolg komt op ‘After We Collided’.

3. Bad Boys for Life

Bad Boys for Life is een combinatie van comedy en actie. In Miami zijn de politie-agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett op jacht naar een drugsbarones. De film zit vol met actie en steengoede humor. Daarnaast heeft Bad Boys for Life een snel tempo waardoor deze bioscoopfilm van 2020 ook thuis goed wegkijkt.

2. 1917

De spectaculaire oorlogfilm 1917 is in het begin van 2020 uitgekomen en heeft daardoor voor de corona crisis veel bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. 1917 is vooral bijzonder omdat de film in een shot is opgenomen. De kijker wordt meegenomen op een bloedstollend avontuur door de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

1. Tenet

De veelbesproken film ‘Tenet’ was de bioscoopfilm van 2020. Veel Christopher Nolan fans keken al jaren uit naar deze nieuwe actiefilm. Echter kreeg Tenet ook kritiek. Zo zou het verhaal te lastig zijn en niet goed te begrijpen voor de kijker. Door dit lastige verhaal zijn er wel veel filmfans meerdere keren naar de bioscoop gegaan. De spectaculaire acties en sounds maken ‘Tenet’ tot een bioscoopfilm bij uitstek.


6 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ondanks de corona situatie heb ik gelukkig toch een aantal films mogen zien in de bioscoop. Ik vond Tenet by far de beste bioscoopfilm van 2021.

  2. Ik vond het maar een mager filmjaar. Hopelijk zijn we snel klaar met corona en kunnen de filmstudios de grote blockbusters gaan uitbrengen. Het wordt tijd dat James Bond eens in première gaat of gestreamd kan worden.