De 10 Bekendste Liedjes met een Saxofoon


Liedjes met een saxofoon | Waarschijnlijk heb je dit top 10 lijstje gevonden omdat je een groot liefhebber bent van de saxofoon of zelf de saxofoon bespeelt. In dit lijstje hebben we de bekendste nummers waarbij een saxofoon prominent aanwezig is op een rij gezet. Alle nummers zijn direct te beluisteren via YouTube en staan daarnaast ook op Spotify.

De Saxofoon; jazz, blues en popmuziek

De saxofoon is samen met de trompet een prominent muziekinstrument in de; jazz, blues en popmuziek genres. Vaak wordt de saxofoon als solo instrument ingezet omdat er veel verschillende effecten mogelijk zijn. Het scheurende geluid is geliefd bij muzikanten en is dan ook vaak te horen in de grootste hits ooit.

Ook veel dj’s gebruiken de saxofoon in hun digitale producties. Op veel festivals staan dan ook dj’s live te draaien in combinatie met een saxofonist. De saxofoon lijkt ook erg op een klarinet (beiden een houtinstrument). Echter heeft de saxofoon een meer sexy imago,

De 10 bekendste saxofoon nummers

Nr.Saxofoon nummerArtiest
10.The Logical SongSupertramp
9.Hey MammaSunStroke Project
8.Mr SaxobeatAlexandra Stan
7.Run AwaySunStroke Project & Olia Tira
6.Destination CalabriaAlex Gaudino feat. Crystal Water
5.InfinityGuru Josh
4.Careless WhisperGeorge Michael
3.Modern LoveDavid Bowie
2.Baker StreetGerry Rafferty
1.TequilaThe Champs

10. The Logical Song – Supertramp

Deze hit van Supertramp start met een piano maar de echte fans weten dat uiteindelijk de saxofoon pas echt de show steelt. De saxofoon solo in ‘The Logical Song’ is erg bekend onder saxofonisten.

9. Hey Mamma – Sunstroke Project

TIjdens het Eurovisie songfestival kwam Moldavie met het nummer ‘Hey Mama’. Moldavie was al eerder succesvol tijdens het songfestival door het inzetten van een saxofoon (zie nummer 7) en had opnieuw een saxofoon hit te pakken.

8. Mr Saxobeat – Alexandra Stan

Dit elektronische nummer herken je direct. Alexandra Stan bracht in 2011 deze zomerhit uit. Het nummer is vooral herkenbaar door de melodie die voor een groot deel door de saxofoon wordt ingevuld.

7. Run Away – SunStroke Project & Olia Tira

Dit nummer is wereldberoemd geworden onder de pseudoniem ‘Epic Sax Guy’. Tijdens het Eurovisie songfestival van 2010 was dit de inzending van Moldavië. Vooral het fragment met de saxofoon werd populair via YouTube. Een 10 uur versie van het fragment is al meer dan 76 miljoen keer bekeken.

6. Destination Calabria – Alex Gaudino

Zelfs in de clip van dit nummer kom je voornamelijk saxofoon tegen. Destination Calabria is een echt partynummer geproduceerd voor de saxofoon.

5. Infinity – Guru Josh

Nog een elektronisch nummer waarin de saxofoon een prominente rol heeft gekregen. Infinity van Guru Josh is een van de bekendste nummers met een saxofoon.

4. Careless Whisper – George Michael

Deze klassieker kan natuurlijk niet ontbreken in de top 10 beste nummers met een saxofoon. Dit nummer is één van George Michael’s grootste hits en dat komt ongetwijfeld door de saxofoon solo.

3. Modern Love – David Bowie

In de hit Mondern Love is een prominente rol weggelegd voor een bariton saxofoon. In dit swingende nummer zijn continu saxofoons op de achtergrond te horen en op bepaalde momenten krijgen de saxofonisten ook solo’s.

2. Baker Street – Gerry Rafferty

De saxofoon uithaal uit ‘Baker Street’ is fantastisch. Dit iconische saxofoon nummer kent iedereen direct nadat de saxofoon de eerste noot inzet. Deze hit van Gerry Raggerty is ongetwijfeld één van de beste popnummers met een saxofoon in de hoofdrol.

1. Tequila – The Champs

Het meest ultieme saxofoon nummer ooit gemaakt is Tequila van The Champs. In tegenstelling tot veel andere hits is de rol van de zanger beperkt tot één woordje ‘tequila’. De saxofoon krijgt alle ruimte om te laten zien wat voor prachtig geluid dit houtinstrument kan maken. Beluister hieronder Tequila via YouTube.

Meer Muziek Lijstjes

Bronnen:

Beeld cover: © Siaron James / bron: Flickr.com


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *