Carnavalsmuziek 2019


Carnavalsmuziek 2019 – Carnaval 2019 komt steeds dichterbij. Op zondag 3 maart barst het feest lost in het Zuiden van Nederland. In dit artikel hebben wij de grootste (en minder grote) carnavalskrakers van 2019 geplaatst. Zo kan jij alvast in de stemming komen voor carnaval 2019. Mis jij een nummer in deze lijst? Plaats dan zeker een reactie onderaan dit artikel.

Inhoudsopgave:

Klik gemakkelijk op een titel om automatisch naar het desbetreffende nummer te scrollen.

Nr.CarnavalshitArtiest
1.De ZuipschuitLamme Frans
2.SolonaiseDe Dorini’s
3.BobbelenSnollebollekes
4.Bella CiaoPater Moeskroen
5.Wil je de mijne zijnAlpenzusjes
6. Lam & Gelukkig DJ Maurice
7.Senteseksjun Johnny Gold
8.Stripke VeurVeul Gère
9.Moe van al die pils Brakken Barrie
10.Potentie Stefan & Sean FT. Bram Krikke
11.Terug Over de MaasC.V. De Kapotte Kachels

1. De Zuipschuit – Lamme Frans

Lamme Frans is al jaren een van de bekendste carnavalsartiesten van Nederland. Eerder bracht Lamme Frans (Rob Janssen) de carnavalshits ‘Ik laat je thuis’ en ‘Wakker met een biertje!’ uit. Voor carnaval 2019 heeft Lamme Frans de hit ‘De Zuipschuit’ uitgebracht die al 250.000 keer beluisterd is op YouTube.

2. Solonaise – De Dorini’s

Ook in 2019 hebben de dames van De Dorini’s weer een carnavalshit uitgebracht. De Dorini’s zijn bekend van ‘De Nonnen van het Zuiden’ en ‘Los’.

3. Bobbelen – Snollebollekes

Snolebollekes is de afgelopen jaren doorgebroken als een van de grootste feestartiesten van Nederland. Rob Kemps bedacht het typetje in 2013 en staat tegenwoordig op grote feesten en festivals. Tijdens carnaval 2019 gaan we Snollebollekes weer vaak in de kroeg horen met zijn hit ‘Bobbelen’.

4. Bella Ciao – Pater Moeskroen

De feestband Pater Moeskroen heeft een Nederlandse versie gemaakt van het Italiaanse nummer Bella Ciao. Dit vrolijke nummer gaat ongetwijfeld gedraaid worden tijdens carnaval 2019.

5. Wil jij de mijne zijn – Alpenzusjes

De Alpenzusjes bestaat al sinds 1980 en brengt elke jaar een carnavalskraker uit. Grote hits van de Alpenzusjes zijn onder andere; ‘Kontebonke’ en ‘Hutje op de hei’. De carnavalskraker van 2019 heet ‘Wil jij de mijne zijn’ en is hieronder te beluisteren via YouTube.

6. Lam en Gelukkig – DJ Maurice

DJ Maurice is een bekende Nederlandse Après-Ski dj die elk jaar een aantal nummers maakt in samenwerking met andere artiesten. Voor carnaval 2019 heeft hij de hit ‘Lam en Gelukkig’ uitgebracht samen met radio-duo Coen en Sander.

7. Senteseksjun – Johnny Gold

Ook carnavalsartiest Johnny Gold (bekend van ‘Daar mot een piemol in’) heeft weer een carnavalshit voor 2019 uitgebracht. Zij nummer ‘Senteseksjun’ is hieronder via YouTube te beluisteren.

8. Stripke Veur – Veul Gère

De Tilburgse carnavalsclub Veul Gère heeft al een aantal grote carnavalskrakers op hun naam staan. Zo bracht de carnavalsvereniging ‘De Gròzzie van Mèn Buurvrouw’ uit in 2014. De carnavalskraker van 2019 in Kruikenstad (Tilburg) is zonder twijfel ‘Stripke Veur’.

9. Moe van al die pils – Brakken Barrie

Brakken Barrie is de carnavalszanger uit Oeteldonk en heeft voor carnaval 2019 de hit ‘Moe van al die pils’ uitgebracht. Eerder had Brakken Barrie al een hit te pakken namelijk ‘Confetti in mijn bier’.

10. Potentie – Stefan & Sean

Stefan & Sean hebben samen met Bram Krikke (SLAM!) een poging gedaan om een carnavalshit te maken. Dit is aardig gelukt, hun nummer ‘potentie’ is al ruim 1,5 miljoen keer beluisterd op YouTube. De kans is dus aanwezig dat Stefan, Sean en Bram de carnavalshit van 2019 gaan scoren.

11. Terug over de Maas – C.V. De Kachels

Een van de grootste hits van carnaval 2019 is ‘Terug over de Maas’ van C.V. De Kachels. Het carnavalsnummer gaat over de vele toeristen die elk jaar vanuit het Noorden de trein pakken om carnaval te vieren in Brabant en Limburg.1 Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *