Carnavalsmuziek 2018, de complete lijst


Carnaval 2018 is nog maar enkele weken weg en de meeste carnavalsartiesten en clubjes hebben hun hitjes uitgebracht. In dit artikel kan jij de beste carnavalsmuziek 2018 beluisteren via Youtube. De lijst is samengesteld door de website Carnaval-Muziek, zij houden elk jaar bij welke carnavalsnummers er zijn uitgebracht en wat de grootste hits per jaar worden. De bestaat uit zowel professionele artiesten als clubjes die zelf een hit hebben gemaakt. Ook vind je in deze lijst nummers uit zowel Brabantse carnavalssteden zoals Oeteldonk en Kruikenstad, als Limburgse steden zoals De Sjtad van Sjtuf en Marotteriek. heb jij een carnavalsnummer uit 2018 dat ook in de lijst moet staan? Plaats dan een reactie onderaan dit artikel of neem contact met ons op.

Beluister ook de carnavalshits van 2019.

Carnavalsmuziek 2018, veel bekende artiesten

De lijst bestaat uit veel bekende carnavalsartiesten die ook in 2018 weer hun best doen om de carnavalskraker uit te brengen. Er staan professionele feestartiesten in de lijst zoals; Gebroeders Ko, Snollebollekes en Lamme Frans. Ook zijn er dit jaar weer veel enthousiaste vriendengroepen die zelf hun best hebben gedaan om een carnavalsnummer te schrijven. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de 21 studenten van dispuut Kongsi en de ludieke ‘Toiletjuffrouw’.

Gebroeders Rossig – Hallo Allemaal

Na het bovenstaande optreden van Andre van Duin haasten de gebroeders Rossig naar de studio om zelf een complete versie op te nemen van ‘Hallo Allemaal’. Hoewel het nummer al ruim 400.000 keer bekeken is en ongetwijfeld veel te horen zal zijn tijdens carnaval 2018 vinden wij het nogal makkelijk scoren. Desalniettemin zijn de Gebroeders Rossig al op tv geweest bij RTL Late Night dus een carnavalshit is het zeker.

Veul Gère – Solo!

De carnavalsgroep Veul Gère heeft al eerder grote carnavalshits gescoord. Voor carnaval 2018 hebben zij de hit Solo! uitgebracht. Een nummer dat iedereen gemakkelijk mee kan zingen met een lekker deuntje. Beluister hieronder de hit via Youtube.

Mosterd na de maaltijd – Hé Jacqueline!

Hé Jacqueline is een nieuwkomer in de lijst met de beste carnavalsmuziek van 2018. De clip is op 18 januari gepubliceerd op Youtube en staat nu al opgenomen in de trending top 100 van Nederland. De carnavalsgroep ‘Mosterd na de maaltijd’ heeft al 430.000 views gehaald met hun feestelijke nummer.

André Pronk – Het Shotjes Lied

André Pronk is in de Nederlandse kroegen en feestcafées een bekende naam. De razendpopulaire entertainer staat al jaren op de planken en brengt met enige regelmaat een grote hit uit. Ook tijdens carnaval is André Pronk niet weg te denken en draait menig kroeg zijn hitjes grijs. Al met al een kneiter van een feestkraker die met carnaval hopelijk veel gedraaid gaat worden om de feestvierders een echt feest te laten beleven.

Snollebollekes – Op En Neer (Heen En Weer)

Snollebollekes brak een paar jaar geleden door als de carnavalsartiest van Brabant. Ook tijdens carnaval 2018 heeft Snollebollekes weer een prachtige carnavalshit uitgebracht namelijk ‘Op En Neer’. Als dit nummer wordt gedraaid gaat het dak eraf. Uiteraard staat de agenda van Snollebollekes tijdens carnaval bomvol dus de kans is groot dat jij deze rasartiest tegen gaat komen.

Lamme Frans & Knuffelbier – Wij Zijn Twee Vrienden (Bier En Ik)

Lamme Frans is misschien wel het leukste carnavalstypetje ooit. Deze vrolijke jongeman weet elk jaar weer opnieuw een zeer pakkend liedje uit te brengen. Eerder bracht Lamme Frans grote carnavalshits uit zoals; ‘Ik laat je thuis’, ‘Zo dronken’ en ‘Keivol’. In 2018 is het de hit ‘Wij Zijn Twee Vrienden’ die we gegarandeerd veel gaan horen. Dit nummer heeft alles in zich om de carnavalshit van 2018 te worden.

De Dorini’s – Los

Ook De Dorini’s is een club die elk jaar weer actief is met carnaval. Dit jaar komen de carnavalsdames met de hit ‘Los’ aanzetten. Zelf schrijven ze over hun hit; “De dames vinden het hoog tijd om de yoga-hype eens onder de loep te nemen en dat nemen ze natuurlijk uiterst serieus. Daarom gingen ze samen op les in het spiritueel centrum van Klazien.”

PartyfrieX Ft. Schorre Chef – Ik Moet Zuipen

Tijdens carnaval wordt er uiteraard veel bier gedronken en daar gaat dan ook het nummer over van PartyfrieX en Schorre Chef. Het nummer ‘Ik Moet Zuipen’ is maarliefst 1,2 miljoen keer beluisterd via Youtube en is daarmee nu al een van de populairste carnavalsnummers van 2018. Deze kraker van een feesthit is uitgegeven door Berk Music en het kan niet anders dat alle kroegen tijdens carnaval deze hit gaan draaien. Beluister hieronder de hit ‘Ik Moet Zuipen’ via Youtube.

Barry Badpak ft. Slechte Grappen XL – Kratje Bier

Barry Badpak is ook geen onbekende artiest tijdens carnaval. Eerder bracht Barry al hits uit als ‘Mijn Bier’ en ‘Kamelenteen’. Speciaal voor carnaval 2018 heeft hij de hit Kratje Bier opgenomen inclusief een feestelijke clip met heel veel kratjes bier. Met ruim 440.000 views op Youtube heeft Barry Badpak opnieuw een carnavalskraker uitgebracht.

Jan Lauw en d’n Draadlooze Oplaoiers – Bamihap

Elk jaar organiseert herendispuut Kongsi, het Kongsi carnaval in Tilburg. Hierbij brengen zij ook elk jaar weer een carnavalskraker uit. Dit jaar brachten de studenten een ode aan de Bamihap.

DJ Maurice Ft. Snollebollekes – De Vloer Is Lava

In 2017 werd het spel ‘De Vloer is Lava’ een grote hit op Instagram en Facebook. DJ Maurice zag hierin de basis van zijn nieuwe carnavalskraker. Wij zijn benieuwd of er tijdens carnaval 2018 rare taferelen gaan plaatsvinden als deze hit in de kroeg gedraaid wordt. De vloer is lava is uitgebracht in samenwerking met Snollebollekes.

Gebroeders Ko Ft. Gerard Joling – Dochter Van De Groenteboer

De Gebroeders Ko zijn na al die jaren nog steeds actief in het feestcircuit. Samen met feestbeest Gerard Joling zongen zij het nummer ‘Dochter van de Groenteboer’ in. Dit nummer gaat het sowieso goed doen al is het maar vanwege het vrolijke hoofd van Gerard Joling in de videoclip. Inmiddels is de clip 250.000 keer bekeken via Youtube.

Huub Hangop – Ham & Eggs

Huub Hangop is ook zo’n carnavalstypetje die elk jaar weer opduikt met een lekker nummer. Dit jaar komt Huub aanzetten met de hit ‘Ham & Eggs’. Uiteraard is carnaval 2018 niet compleet met Huub Hangop en zijn vrolijke outfit.

Vieze Jack – Stuntpiloot

Vieze Jack heeft weer een nummer uitgebracht met een knipoog. Het nummer Stuntpiloot zit vol met dubbelzinnige coupletten zoals wij van Vieze Jack gewend zijn.

De Twee Fluitjes – Blij Dat Ik Bier Heb

De Twee Fluitjes debuteren dit jaar met de carnavalskraker ‘Blij Dat Ik Bier Heb’. Met ruim 30.000 views en een toffe geanimeerde clip zien wij een rooskleurige toekomst voor ‘De Twee Fluitjes’.

De Toiletjuffrouw – Polonaise op de plee

Het is ongelooflijk maar in Noordwijkerhout wordt volop Carnaval gevierd. Vijf dagen lang, van s ’morgensvroeg tot s ’avondslaat staat het dorp hier op z’n kop.
Dus de Toiletjuffrouw moest natuurlijk ook een Carnavalshit maken, want er zijn te weinig vrouwen in de Carnavals-hitlijsten! Dus… Pak je kans en doe de Polonaise op de Plee!

Andre van Duin – Hallo Allemaal, wat fijn dat je er bent

Compleet spontaan heeft Andre van Duin een carnavalshit bedacht als tafelheer bij De Wereld Draait Door. De bedenkers van de succesvolle NPO3 serie ‘De Luizenmoeders’ waren te gast in het programma en Andre vond het een goed idee om een liedje uit de serie om te toveren tot carnavalskraker. Al snel staat de studio op z’n kop en loopt het publiek de polonaise. Wij kunnen niet wachten op een volledige versie van het nummer ‘Hallo Allemaal’.

Carnavalsmuziek 2018 tips

Heb jij zelf een nummer uitgebracht of mis jij een carnavalskraker in deze lijst? Plaats dan een reactie onderaan dit artikel. Zo kunnen wij de complete lijst met carnavalsmuziek van 2018 blijven bijwerken.


8 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *