Top 10 Bezienswaardigheden Málaga

Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse stad Málaga.


5. Kathedraal van Málaga

We bespraken al de ‘tweede kathedraal van Málaga’ (zie nummer 8), en nu zijn we aangekomen bij de ‘echte’ kathedraal. De kathedraal is niet te missen door de toren die hoog boven de stad uitsteekt. Van buiten is de kathedraal prachtig, en het interieur valt ook niet tegen. Sinds mei 2015 is ook het dak toegankelijk voor publiek. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Málaga.

4. Calle Marques de Larios

De Calle Marques de Larios kun je wel de Kalverstraat van Málaga noemen. Als je zin hebt om te shoppen, moet je hier zijn. Alle bekende modemerken zijn er te vinden en de straat is autovrij. De meeste winkels zijn ook ’s avonds open, wat ideaal is omdat het dan wat koeler is.

3. Mercado de Atarazanas

Ook deze bezienswaardigheid in Málaga is er eentje voor de shopliefhebbers, maar dan op het gebied van eten; Mercado de Atarazanas is de grootste markt van Málaga. De markt is overdekt en verdeeld in drie hallen. Het is hier altijd heel levendig en de markt is dan ook populair onder locals.

2. Castillo de Gibralfaro

Op de 130 meter hoge Gibralfaro berg ligt Castillo de Gibralfaro. Vanaf dit eeuwenoude kasteel heb je misschien wel het mooiste uitzicht op de stad en bijbehorende haven. Het kasteel is te voet te bereiken via een redelijk avontuurlijk pad.

Castillo de Gibralfaro Malaga

1. Alcazaba

De beste bezienswaardigheid in Málaga is wat ons betreft Alcazaba. Je stedentrip aan Málaga is niet compleet zonder een bezoekje aan dit Arabische fort. Het ligt tegen de Gibralfaro berg aan, onder Castillo de Gibralfaro (nummer 2). Dit fort bestaat uit exotische tuinen, torens, poorten en prachtige binnenplaatsen. Net zoals bij Castillo de Gibralfaro heb je vanaf Alcazaba een geweldig uitzicht over Málaga.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *