Top 10 Bezienswaardigheden Málaga

Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden van de Spaanse stad Málaga.


De Spaanse kuststad Málaga is top voor een stedentrip. Er zijn enorm veel dingen te zien en te doen in Málaga. Om alles uit je stedentrip te halen, zetten wij in dit artikel de 10 beste bezienswaardigheden op een rij.

10. Paseo del Parque

Dit tropische park loopt recht door Málaga en is een heerlijke plek voor schaduw en rust. Het park heeft allerlei planten- en bomensoorten uit verschillende werelddelen. Naast dit natuurschoon zijn er ook beelden en fonteinen te vinden. Kortom, de ideale plek om even bij te komen tijdens je stedentrip in Málaga.

Bezienswaardigheden Malaga, Pasco del Parque

9. Plaza de Toros

Plaza de Toros is een oude arena voor stierenvechten. De arena wordt ook nog daadwerkelijk gebruikt voor stierengevechten, tussen april en september. Het is een van de mooiste arena’s van heel Spanje en vandaar is het ook een van de beste bezienswaardigheden in Málaga. De arena is geopend in 1876 en sindsdien is er weinig veranderd. Sinds 2015 is er wel iets veranderd; onder de arena (in de catacomben) is er een markt te vinden waar allerlei lekkere hapjes en drankjes te krijgen zijn.

8. Antigua Casa de Guardia

Deze bar wordt ook wel de tweede kathedraal van Málaga genoemd; de kathedraal van de wijn. De Antigua Casa de Guardia is de oudste bar van Málaga en je kan hier genieten van een authentiek glaasje Málaga wijn. De bar bestaat al sinds 1840 en de inrichting is door de jaren heen niet veel aangepast. Achter de bar staan allerlei vaten met wijn, die je stuk voor stuk uit kunt proberen. Houd je hoofd er wel bij; zoete wijn heeft vaak een hoger alcoholpercentage dan droge wijn en stijgt sneller naar je hoofd.

Bezienswaardigheden Malaga Antigua Casa de Guardia

7. Museo Picasso

Málaga is de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. Museo Picasso is gevestigd in een prachtig oud pand uit de 16e eeuw. Het is in de buurt van het geboortehuis van Picasso. In het museum zijn zo’n 200 werken van Picasso te bekijken. Een bezoekje aan dit museum mag zeker niet ontbreken in je stedentrip in Málaga.

6. Haven van Málaga

Málaga is een kuststad en dus kan een bezoek aan de haven niet worden overgeslagen. De haven heeft een prachtige promenade met (luxe) terrassen, restaurants en luxe jachten. Dankzij palmbomen is er voldoende schaduw bij warme dagen. Ideaal om even tot rust te komen.

De haven van Malaga


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *