Deze bezienswaardigheden van Jordanië moet je bezoeken tijdens je reis


Jordanië is als vakantieland misschien nog niet zo bekend. Het is een land dat wellicht niet meteen bij je opkomt als ideaal land voor een mooie vakantie of interessante rondreis. Maar vergis je niet. Jordanië heeft veel te bieden. In dit artikel laten we je kennismaken met de tien bekendste bezienswaardigheden van Jordanië. Sommige daarvan staan op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO en zijn dus beschermd.

10. Aqaba

Maak je een Jordanië reis dan begint of eindigt deze vaak in Aqaba. Aqaba is de enige kuststad die Jordanië rijk is en is gelegen aan de kust van de Rode Zee. Het is een populaire vakantiebestemming. Ook de rijke Jordaniërs vieren hier vakantie in één van de vijf sterren vakantieresorts. Het is de ideale locatie om te chillen en te zwemmen. Aqaba hoorde enkele decennia geleden nog tot Saoedi-Arabië. Jordanië wilde graag een stuk kustlijn en dus werd er land geruild met de Saoedi’s. Aqaba is nu een populaire locatie om te duiken vanwege de prachtige koraalriffen van Yamanieh.

Aquaba Jordanië

9. Jerash

Deze provinciestad ligt op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad Amman. Jerash is gebouwd door de Romeinen en dat is nog goed te zien. De bewijzen van hun aanwezigheid zijn zeer goed bewaard gebleven. Maar archeologen hebben aangetoond met opgravingen dat al vele duizenden jaren voor de Romeinen hier ook al mensen woonden die er nederzettingen bouwden. Deskundigen denken dat nog lang niet alles is blootgelegd aan vondsten uit de Romeinse tijd. Je kunt er nu al de hoofdstraat, het ovale forum, het hippodroom en Boog van Hadrian bewonderen.

Jerash - bezienswaardigheden Jordanië

8. Qasr Amra

Ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad Amman ligt Qasr Amra, een soort kasteel in de woestijn. Het werd in de achtste eeuw na Christus gebouwd en aan de buitenkant valt er niet zo heel veel te zien. Toch is dit één van de bekende bezienswaardigheden van Jordanië. Maar eenmaal binnen kun je prachtige fresco’s bewonderen op de muren en de plafonds. De schilderingen tonen naakte vrouwen, tekens van de dierenriem en andere wat frivole afbeeldingen. Toen de islam zijn intrede deed werden deze afbeeldingen verboden en moesten vernietigd worden. Maar om de één of andere reden werd Qasr Amra over het hoofd gezien en daardoor bleven deze afbeeldingen bewaard. Qasr Amra staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Qasr Amra kastelen Jordanië

7. Mount Nebo

Met iets minder dan 817 meter is deze berg niet bijzonder hoog. Maar vanaf de top van Mount Nebo heb je wel een prachtig uitzicht. Sommigen geloven dat God op deze berg Mozes het Beloofde Land toonde en waar Mozes later werd begraven. Vandaar ook dat de top van Mount Nebo een populaire bedevaartsplaats is voor Christenen. Je kunt hier de opgravingen van een kerk uit de vierde eeuw bezoeken, er is een museum en je hebt een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Als het helder genoeg is kun je de steden Jericho en Bethlehem zien liggen en de daken van de huizen van Jeruzalem. Deze voor veel mensen heilige plaats staat vaak op het programma tijdens een rondreis in Jordanië.

Bezienswaardigheden Jordanië - Mount Nebo

6. Amman

Tijdens een Jordanië reis mag een bezoek aan Amman zeker niet ontbreken. Amman is de hoofdstad van Jordanië en één van de langst bewoonde steden ter wereld. Amman is een moderne stad die niet onderdoet voor westerse steden. Dat is ook niet vreemd, omdat hier veel Jordaniërs wonen die in de VS, Canada en Europa hebben gestudeerd en gewerkt en daarna teruggekeerd zijn naar hun vaderland. Op een heuvel in het centrum van de stad vind je de Citadel en de Tempel van Hercules, deze werden door de Romeinen gebouwd in de periode dat ze het land dat nu Jordanië is overheersten. Ook vind je in Amman en typisch Romeins amfitheater. Verder kun je hier heerlijk winkelen in de vele shops en natuurlijk op de kleurrijke markten die dagelijks plaatsvinden in Amman.

Bezienswaardigheden Jordanië - Amman hoofdstad


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *