De 10 beste bezienswaardigheden van Israël

Dit zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden van Israël.


Wanneer je een Israël reis gaat maken dan wil je natuurlijk de beroemde bezienswaardigheden van het land leren kennen. Israël heeft vanwege zijn rijke geschiedenis, die ook in de Bijbel wordt beschreven, vele bekende plaatsen die zeker de moeite waard zijn om in je reisschema op te nemen. Het is handig om voor vertrek een planning te maken zodat je zo efficiënt mogelijk kunt reizen. Dit land is niet alleen interessant om te bezoeken als je Christen bent. Ook als dit geloof je niet specifiek aanspreekt is het een prachtig land om doorheen te reizen, of bezoek een aantal van de bekende bezienswaardigheden vanuit bekende plaatsen zoals Jeruzalem of Bethlehem. Dit is de top tien van bezienswaardigheden in Israël.

10. Het Mar Saba Klooster

Het Mar Saba klooster is één van de beroemdste kloosters van Israël. Het klooster dateert uit het Byzantijnse tijdperk. Het werd gebouwd in een rots, het ziet eruit alsof het gebouw uit de rots is ontsproten. Vrouwen mogen het klooster niet bezoeken, maar desondanks is het voor iedere toerist zeker de moeite waard. Ook vanaf de buitenzijde is het een schitterend gebouw met zijn glinsterende koepels. Je kunt het Mar Saba Klooster, één van de mooiste bezienswaardigheden van Israël, eenvoudig bezoeken door een dagtrip te maken vanuit Jeruzalem of Bethlehem.

9. Masada

Dit is verreweg de beroemdste bergtop van Israël. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht op de Dode Zee en prachtige vergezichten van de omgeving. Hier stond het paleis van de bekende Koning Herodes die heerste ten tijde van de geboorte van Jezus. Houd je van een stevige bergwandeling, beklim dan het kronkelende Snake Path naar de top. Heb je geen zin in een klimpartij dan kun je ook een rit in de kabelbaan maken om de top te bereiken.

8. Het Meer van Galilea

Opnieuw een plaats die een grote rol speelt in de Bijbelverhalen over Jezus. Hier hield Jezus zijn beroemde Bergrede en ook veel van zijn predikingen in gezelschap van de 12 apostelen vonden in deze regio plaats. Maar ook als je niet voor de religie komt is deze streek de moeite waard om te bezoeken tijdens je Israël reis. Je kunt een frisse duik nemen in het meer of een mooie wandeling maken door de heuvels. Bezoek de kerken van Tabgha of geniet van een natuurlijk heet bad in de regio Tiberias.

7. Timna Park

Timna Park ligt in de buurt van de plaats Eilat. Het landschap kenmerkt zich door ruige, ruwe woestijn. Hier kun je prachtige kliffen en surrealistisch gevormde rotsblokken bekijken. Het zand van dit woestijngebied is veelkleurig van samenstelling. In het verleden werd hier koper gewonnen, van de oude kopermijnen zijn in Timna Park nog diverse schachten te zien.

6. Bethlehem

Op de zesde plaats van de bekendste bezienswaardigheden van Israël staat Bethlehem, dat zelfs bij niet-Christenen bekend staat als de geboorteplaats van Jezus. Net als Jeruzalem en Nazareth verwelkomt ook Bethlehem jaarlijks vele honderdduizenden pelgrims. Op de plaats waar Jezus volgens de overlevering geboren zou zijn, is nu de Geboortekerk gebouwd. Bethlehem, gelegen op de Westelijke Jordaanoever, wordt vaak als dagtocht bezoek door toeristen die in Jeruzalem verblijven. Behalve de Geboortekerk is ook de bazaar zeker de moeite waard om te bezoeken.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *