Top 10 bezienswaardigheden Barcelona

De 10 niet te missen hotspots van Barcelona voor een geweldige stedentrip.


5. Sagrada Família

Voor de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona moet je niet alleen musea in Barcelona bezoeken, maar ook deze schitterende en gigantische grote kathedraal bezoeken. Wanneer je deze kathedraal bezoekt lijkt een sprookje waarheid te worden. Deze basiliek is ontworpen door de welbekende architect Gaudí. De kathedraal is een bouwwerk met onder meer invloeden van het Catalaans modernisme en jugendstil. De bouw van de Sagrada Família is nog niet voltooid, naar verwachting is de kerk af in 2026.

4. Ciutat Vella

Tijdens je stedentrip door Barcelona kan een bezoek aan Ciutat Vella niet missen. Ciutat Vella is het oude stadscentrum van Barcelona Er hangt hier een mooie rustieke sfeer en elke steegje en straatje is het waard om een foto van te maken. Langs elke straat staan mooie huizen en winkels in de meest warme kleuren.

Ciutat Vella bezienswaardigheden stedentrip Barcelona

3. Rambla de Catalunya

La Rambla is geen gewone straat, maar het is een begrip geworden. Met je stedentrip in Barcelona moet je ook langs La Rambla komen. La Rambla is een enorm brede en lange straat. Deze straat wordt veel bezocht en is zeer geliefd onder de toeristen en lokale bewoners. De straat staat vol met winkels en gezellige restaurantjes en tapasbarretjes.

Stedentrip dingen te doen in Barcelona

2. De Magische Fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc

De Magische Fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc is een plek om nooit meer te vergeten. Deze plek verdient met alle recht plaats 2 in de top 10 bezienswaardigheden in Barcelona. De Magische Fontein bestaat uit kleurig verlichte fonteinen onderaan de heuvel Montjuïc. De De Magische Fontein van Montjuïc in Parc de Montjuïc is ontworpen, zodat getoond wordt hoe indrukwekkend gefilterd licht is in het donker. Met je stedentrip in Barcelona moet je hier absoluut naar toe op een mooie warme avond. Er wordt feest gevierd, gedanst, gelachen en muziek gemaakt.

1. Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is de meest bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona. Er zijn hier niet alleen veel dingen te zien, maar ook te beleven. Parc de la Ciutadella is een groot en druk park waar iedereen zich kan vermaken. Er is veel groen, gezelligheid, verkoeling en rust. Als je graag musea in Barcelona wilt bezoeken, dan moet je in dit park zijn. Parc de la Ciutadella staat vol met verschillende musea. Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen te vinden voor kinderen en is het park opgemaakt met een grote vijver en waterval en een prachtige rozentuin. Er is zelfs een dierentuin in dit bijzondere park.

Gemakkelijk naar Barcelona reizen

Barcelona is erg goed te bereiken vanuit Nederland, Duitsland en België. Meerdere vliegtuigmaatschappijen bieden dagelijkse vluchten aan tegen scherpe tarieven. Vliegen is o.a. mogelijk via Amsterdam, Brussel en Keulen.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.