Top 10 bezienswaardigheden Barcelona

De 10 niet te missen hotspots van Barcelona voor een geweldige stedentrip.


Jij gaat een stedentrip maken en je komt ook langs de stad Barcelona. Je koffer is ingepakt. Je vliegticket is geregeld. Daar ga je dan… op weg naar Barcelona. Alleen heb je er wel over nagedacht wat je daar gaat doen? Nee? In dat geval geven wij een lijstje met de top 10 bezienswaardigheden in Barcelona.

Tip: Wil je gemakkelijk vliegen naar Barcelona? Dat kan o.a. via Schiphol en Keulen. Via Keulen is het ook mogelijk om gemakkelijk te parkeren als Nederlander (parkeren Keulen airport).

10. Park Guell

Voor ontspanning en verkoeling moet je naar Park Guell gaan. Het Park Guell staat goed bekend als één van de beste bezienswaardigheden in Barcelona. Het is een park vol pijnboombossen, palmen en ander groen. Niet alleen de natuur is adembenemend, maar het park staat ook bekend om de verfijnde cultuur. Zo vind je hier kunstwerken van Gaudi, prachtig gedecoreerde banken en een trap die van top tot teen versierd is met magnifieke mozaïeksteentjes.

9. De kathedraal Santa Eulalia

Ben je toe aan adembenemende bouwwerken tijdens je stedentrip in Barcelona? Een bezoek aan de kathedraal Santa Eulalia mag dan niet missen. Dit meesterstuk is volledig in de Gotische stijl gebouwd. De kathedraal beschikt over diverse buiten- en binnenplaatsen. De kathedraal beschikt over een prachtige marmeren sarcofaag, verschillende soorten kapellen met bijzondere bezienswaardigheden en een schitterend koorgestoelte.

8. Het zeeaquarium van Barcelona

Tijdens je stedentrip in Barcelona toe aan wat meer wateractiviteiten, zonder daar sportief voor te zijn? Ga dan naar het zeeaquarium van Barcelona. Dit aquarium is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona. Het aquarium bevat meer dan elfduizend vissen, maar ook haaien en veel andere soorten zeebewoners.

7. Museum voor moderne kunst MACBA

Wil je musea in Barcelona bezoeken? Als je musea in Barcelona zoekt, dan moet je bij museum MACBA zijn. Dit museum is van glas en bevat allerlei prachtige moderne kunstwerken van Spaanse kunstenaars. Doordat het museum in Barcelona volledig van glas is, licht ieder kunstwerk enorm op.

6. Arc de Triomf

Arc de Triomf behoort tot de culturele bezienswaardigheden in Barcelona die iedere toerist bezocht moet hebben. Deze kleurrijke boog gemaakt van bakstenen is een echte eye-catcher. De boog vormt een mooie poort die in 1888 is gemaakt voor een wereldtentoonstelling. De boog reikt 30 meter de lucht in en is overdadig opgemaakt met geglazuurde tegels en prachtig beeldhouwwerk.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *