Top 10 beste zomerliedjes ooit

De 10 lekkerste zomerliedjes ooit, laat de vakantie beginnen met deze zomerse muziek.


5. Summer Nights – Olivia Newton John & John Travolta (Grease)

Iedereen kent de vrolijke film Grease, en dit lied dus ook. Summer nights was een megahit in de zomer van 1978; het jaar waarin Grease werd uitgebracht. Het nummer gaat over een vakantieliefde in de zomer.

4. California Dreamin’ – the Mamas and the Papas

The Mamas and the Papas was een band die actief was van 1965 tot 1968 en kort in 1971. Ondanks dat de band niet zo lang bestond, hebben ze toch 5 albums uitgebracht. California Dreamin’ is de grootste hit van the Mamas and the Papas. Het gaat over het verlangen naar de zomer in Los Angeles tijdens een koude winter.

3. Year of summer – Wildstylez feat. Niels Geusebroek

Year of Summer is uitgebracht in 2011 door de Nederlandse muziekproducer Wildstylez (artiestennaam van Joram Metekohy) in samenwerking met zanger Niels Geusebroek. Year of Summer was een enorme zomerhit in Nederland; het stond 23 weken in de Nederlandse top 40. Het is een echt dansnummer en wordt nog steeds veel gedraaid op feesten. Year of Summer gaat over het begin van de zomer en dat je al je zorgen vervagen door de zomer. Year of Summer is overigens ook als akoestische versie uitgebracht in 2013 door Niels Geusebroek, mocht je van wat rustigere muziek houden.

2. Good Vibrations – the Beachboys

The Beach Boys staat twee keer in deze top 10, en Good Vibrations staat op nummer 2. Good Vibrations gaat niet over surfen (al klinkt het wel als een surfliedje), maar over een hevige verliefdheid. Het nummer werd uitgebracht in 1966 en is sindsdien een van de beste zomerliedjes ooit.

1. Mr Blue Sky – Electric Light Orchestra

Mr Blue Sky is een super vrolijk zomernummer waarop je niet stil kan blijven zitten en daarom staat het op de eerste plek in deze top 10. Het nummer gaat over een plotselinge doorbraak van de zon en een blauwe lucht, nadat die erg lang weg is geweest.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *