Top 10 beste zomerliedjes ooit

De 10 lekkerste zomerliedjes ooit, laat de vakantie beginnen met deze zomerse muziek.


Zomermuziek is perfect voor een roadtrip in de zomer en om een zomergevoel op te wekken. Daarnaast zorgen zomerliedjes voor een gevoel van blijdschap. In dit artikel hebben wij de 10 beste zomerliedjes samengesteld. Deze muziek is ideaal om in de zomerstemming te komen! Zoek je alleen recente zomerhits? Bekijk dan de top 10 zomerhits van 2021 of de zomerhits van 2022!

10. Summer Paradise – Simple Plan feat. Sean Paul

Het origineel van Summer Paradise is uitgebracht in 2011 door de Frans-Canadese band Simple Plan in samenwerking met  de rapper K’naan. In 2012 was er ook een samenwerking met Sean Paul in plaats van K’naan. Deze versie was een grote zomerhit in Nederland; het nummer stond zo’n 15 weken in de top 40. Summer Paradise gaat over een oude zomerliefde.

9. Summertime – Ella Fitzgerald & Louis Armstrong

De titel van dit lied verraadt natuurlijk al waar het over gaat; de zomertijd! Dit liedje over de zomer van jazzlegende Ella Fitzgerald staat op plaats 9 in deze top 10 van beste zomerliedjes. Summertime is niet geschreven door Ella Fitzgerald zelf, maar het is een cover. Summertime is namelijk eigenlijk aan aria (voor de opera Porgy and Bess), maar wel al snel gecovered door jazzartiesten. Het geldt als een van de bekendste jazznummers ooit.

8. California Gurls – Katy Perry ft. Snoop Dogg

Toen California Gurls in 2010 werd uitgebracht, was het gelijk een megahit. Het lied is een ode aan de Amerikaanse staat Californië. Het gaat vooral over het strand tijdens de zomer. California Gurls stond in Nederland 19 weken in de top 40. Het bekende magazine Billboard zette dit zomerliedje op plek 1 in The 30 Summer songs of all time.

7. Summer of ’69 – Bryan Adams

Het bekende rocknummer Summer of ’69 gaat waarschijnlijk over de zomer in 1969, al zou er ook een diepere betekenis achter kunnen zitten; Bryan Adams zelf heeft wel eens beweerd dat het meer of het seksstandje ‘69’ gaat. Het is nooit helemaal duidelijk geworden. Wat wél duidelijk is, is dat Summer of ’69 een heerlijk opzwepend liedje voor in de zomer om lekker mee te blèren tijdens je roadtrip.

6. Surfin’ U.S.A. – The Beach Boys

The Beach Boys schreven hoofdzakelijk liedjes over surfen en het strand; perfecte zomermuziek dus. Surfin ‘U.S.A.  is een van hun eerste hits en werd uitgebracht in 1963. Het gaat vanzelfsprekend over surfen in de Verenigde Staten. The Beach Boys is een van de meest succesvole bands ooit. Ze zijn overigens nog steeds actief, al zijn er twee bandleden overleden.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *