De beste shotjes recepten, perfect voor jouw shotjes avond

Feestje? Dit zijn de 10 beste shotjes recepten.


Beste shotjes recepten – Geef jij binnenkort een feestje en wil jij jouw vrienden trakteren op een uniek drankje? In deze top 10 ontdek je de 10 beste en meest unieke shotjes recepten. De lijst is samengesteld door tientallen shotjesbarren te vragen naar hun beste recepten. De shotjes in deze lijst kan je dus zelf maken maar ook proeven bij de shotjesbar in jouw stad (zoals Chupitos). Voor de lekkerste shotjes raden we je aan om meerdere recepten te proberen. Ook kan je jouw favoriete shotjes recept onderaan de pagina delen. Wil jij zelf shotjes maken? Scroll dan snel naar de onderstaande shotjes recepten.

Lijst met shotjes

10. Alien Brain Shot
9. Appeltaart shotje
8. Raketje
7. Flaming Asshole
6. Cocksucking Cowboy
5. Bob Marley Shotje
4. Flaming Lamborghini
3. Harry Potter shot
2. B52
1. Gas chamber shotje

10. Alien Brain Shot

De Alien Brain is een heftig en sterk shotje die er extreem tof uitziet. Door het toeveogen van Baileys ontstaan er toffe effecten in het shotglas. In de onderstaande video leer je hoe je zelf dit shotje kan maken. Het recept is erg eenvoudig en goed te gebruiken op een halloween party.

9. Appeltaart shotje

Vul een shotglas voor ½ deel met Wodka en met ½ deel Apfelkorn. Vervolgens moet je wat kaneelpoeder over het drankje strooien. Dit geeft het shotje een echte appeltaartsmaak. Vervolgens kan je er ook voor kiezen om slagroom toe te voegen aan het shotje maar zonder kan natuurlijk ook. Het shotje bevat zo’n 30% alcohol en is dus best sterk. Het appeltaart shotje is een bekend shotjes recept in Nederland, je vindt dit shotje in veel barren maar ook op de studentenvereniging.

8. Raketje

Dit is een oerhollands shotje met de smaak van de bekende Ola raketjes. Voor dit shotje vul je een shotglas met 1/3 deel Bacardi Razz, 1/3 deel Cointreau en 1/3 deel Limoncello. Dit is de sterke variant van het shotje. Een raketje kan je ook drinken als cocktail met Bacardi Razz en Fanta.

7. Flaming Asshole

De Flaming Asshole is een shotje met vuur. Dit shotje is vooral populair in Engelse bars. De Flaming Asshole bestaat uit vier lagen drank waaronder; grenadine, menthol likeur (zoals Fireman), banaanlikeur en sterke rum. De bovenste laag is de sterke rum en deze kan aangestoken worden zodat het shotje brandend kan worden opgedronken.

6. Cocksucking Cowboy shot

De Cocksucking Cowboy is een shotje dat je regelmatig tegenkomt in de kroeg. De shot bestaat uit Baileys en Butterscotch. De naam is te verklaren door de romige smaak. Het is tevens een layered shotje dus gebruik een barlepel om de laagjes te creëren. In de onderstaande video zie je hoe je dit shotje zelf kan maken.

5. Bob Marley shot

Deze shot in de kleuren van Jamaica is heel herkenbaar en doet meteen denken aan Bob Marley. De shot bestaat uit; limonade, banaanlikeur, menthol likeur en Bacardi 151. Het shotje maken gaat erg eenvoudig. Gebruik hiervoor een lepel om de verschillende laagjes te maken.

4. Flaming Lamborghini

De Flaming Lamborghini is ook een uniek shotje met verschillende glazen en felle kleuren. Als je indruk wilt maken moet je dit shotje maken. In de onderstaande video zie je het recept van dit shotje. De shooter bestaat uit veel sterke dranken waaronder; koffie likeur, Sambuca, Blue Curacao en Baileys. Dit is een shotje met vuur waardoor het een van de meest spectaculaire shotjes recepten is.

3. Harry Potter shot

Een populair shotje in de Nederlandse shotjesbar is de Harry Potter shot. De shot is erg spectaculair omdat de barman kaneelpoeder over het brandende shotje gooit. Dit zorgt voor veel knetterende vlammen zoals te zien is in onderstaande video. De Harry Potter shot bestaat uit kaneellikeur (zoals goldstrike) i.c.m Cointreau. Vul het shotglas voor de helft met Coiuntreau en vervolgens met goldstrike. Steek het shotje aan en strooi de kaneel over het shotje heen. Het Harry Potter shotje is bekend van shotjesbar Chupitos (Amsterdam, Utrecht, Groningen). Je kan het Harry Potter shotje gemakkelijk thuis maken tijdens feestjes,

2. B52 (shotje met vuur)

De B52 is een klassiek shotje dat al tientallen jaren geserveerd wordt. De B52 is vernoemd naar een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog, deze bommenwerper gooide voornamelijk brandbommen naar beneden. Het shotje is een zogenaamd layered shotje en bestaat uit 3 lagen. De B52 bestaat uit; koffielikeur, Baileys en Grand-Marnier. Het shotje wordt vervolgens aagestoken en moet met een rietje in een teug worden opgedronken.

1. Gas chamber shot

De gaskamer is een zeer sterk shotje met Sambuca. Het shotje wordt aangestoken en men dient de vrijkomende alcoholdampen met een rietje in te ademen. Dit shotje kom je vaak tegen in vakantieoorden en in Chupitos barretjes. In een borrelglas verhit de barman (of barvrouw) een shot Sambuca. Vervolgens plaatst men een tweede glas op het borrelglas, deze vangt de alcoholdampen op. Eerst drink je de warme shot sambuca en vervolgens zuig je de alcoholdampen op uit het tweede glas. In onderstaande video is een demonstratie te zien van de Gas Chamber Shot.

Deel jouw favoriete shotjes recept

Wij zijn heel benieuwd naar jouw favoriete recept. Welk shotje ga jij maken? Deel je beste shotjes recepten door te reageren onderaan de pagina.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *