De beste shotjes recepten, perfect voor jouw shotjes avond

Feestje? Dit zijn de 10 beste shotjes recepten.


Geef jij binnenkort een feestje en wil jij jouw vrienden trakteren op een uniek drankje? In deze top 10 ontdek je de 10 beste en meest unieke shotjes recepten. De lijst is samengesteld door tientallen shotjesbarren te vragen naar hun beste recepten. De shotjes in deze lijst kan je dus zelf maken maar ook proeven bij de shotjesbar in jouw stad (zoals Chupitos).

10. Alien Brain Shot

De Alien Brain is een heftig en sterk shotje die er extreem tof uitziet. Door het toeveogen van Baileys ontstaan er toffe effecten in het shotglas. In de onderstaande video leer je hoe je zelf dit shotje kan maken. Het recept is erg eenvoudig en goed te gebruiken op een halloween party.

9. Appeltaart shotje

Vul een shotglas voor ½ deel met Wodka en met ½ deel Apfelkorn. Vervolgens moet je wat kaneelpoeder over het drankje strooien. Dit geeft het shotje een echte appeltaartsmaak. Vervolgens kan je er ook voor kiezen om slagroom toe te voegen aan het shotje maar zonder kan natuurlijk ook. Het shotje bevat zo’n 30% alcohol en is dus best sterk. Het appeltaart shotje is een bekend shotjes recept in Nederland, je vindt dit shotje in veel barren maar ook op de studentenvereniging.

8. Raketje

Dit is een oerhollands shotje met de smaak van de bekende Ola raketjes. Voor dit shotje vul je een shotglas met 1/3 deel Bacardi Razz, 1/3 deel Cointreau en 1/3 deel Limoncello. Dit is de sterke variant van het shotje. Een raketje kan je ook drinken als cocktail met Bacardi Razz en Fanta.

7. Flaming Asshole

Dit shotje is vooral populair in Engelse bars. De Flaming Asshole bestaat uit vier lagen drank waaronder; grenadine, menthol likeur (zoals Fireman), banaanlikeur en sterke rum. De bovenste laag is de sterke rum en deze kan aangestoken worden zodat het shotje brandend kan worden opgedronken.

6. Cocksucking Cowboy shot

De Cocksucking Cowboy is een shotje dat je regelmatig tegenkomt in de kroeg. De shot bestaat uit Baileys en Butterscotch. De naam is te verklaren door de romige smaak. Het is tevens een layered shotje dus gebruik een barlepel om de laagjes te creëren. In de onderstaande video zie je hoe je dit shotje zelf kan maken.


Leuk lijstje? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste shotjes recepten, perfect voor jouw shotjes avond

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje