Top 10 liedjes Prince

Beluister de 10 meest legendarische nummers van poplegende Prince.


5. Sometimes it snows in April

Deze Prince muziek breekt ieders hart. Het is zo’n waanzinnig mooi liedje dat het nummer is gebruikt voor de film Under The Cherry Moon. Vocaal gezien is deze grote hit van Prince perfect, maar ook een beetje treurig. De melodie is magisch en betoveren. Al deze aspecten maakt dit nummer tot één van de mooiste liedjes van Prince.

4. Controversy

Dit is echte funky funky! Meer funk kan niet. Deze klassieker behoort absoluut tot de grootste hits van Prince. De tune is waanzinnig. Dit nummer is nog steeds populair. Niet alleen onder de grote Prince liefhebbers, maar ook onder degene die graag naar nachtclubs gaan.

3. Raspberry Beret

Dit is prachtige Prince muziek. De tune, de lyrics de video, alles is puur, perfect en mooi. Prince laat hier zien dat hij meesterstukken kan neerzetten.

2. Thunder

Het was een vreemde start, maar het sloeg algauw keihard aan: Thunder. Dit nummer is een van de mooiste liedjes van Prince waarbij de P-funk gekte te horen is. Weet je ook dat Prince elk instrument bespeelt in dit nummer?

1. Alphabet Street

Alphabet Street moet ook staan tussen de grootste hits van Prince en wel op de eerste plaats. Het gitaarwerk in dit nummer is puur funky en vocaal gezien is dit nummer nog velen malen beter dan goed. De rap van Cat Glover past perfect bij het nummer. Deze combinatie maakt Alphabet Street tot de prachtige en kenmerkende Prince muziek, zoals we die blijven kennen. Helaas zullen we het live nooit meer horen…


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *