Top 10 liedjes Prince

Beluister de 10 meest legendarische nummers van poplegende Prince.


Toen het nieuws de wereld bereikte over de dood van Prince, was iedereen gechoqueerd. Daarom hier een lijst met de top 10 liedjes van Prince als blijvende herinnering aan deze multi-getalenteerde man. De muziek van Prince had een unieke sound waarbij hij vaak gebruik maakte van gitaren en elektronische synthesizers. Prince was geen fan van Youtube, vandaar dat niet alle onderstaande video’s van perfecte kwaliteit zijn. 

10. Sing of the Times

Eén van de grootste hits van Prince is deze blues song, geschreven met een beestachtige tune. In typische 80s stijl benadrukt dit liedje hoe vaak onze twijfels en angsten worden genegeerd. Dans je problemen gewoon weg!

9. Black Sweat

Black Sweat behoort tot de mooiste liedjes van Prince. Deze muziek van Prince behoort tot zijn latere gemaakte nummers. De tune van de muziek rockt en brengt iedereen in een dansmood. De drums en de synthesizers zorgen voor een fantastische beat, waardoor jij je voeten niet meer stil kan houden. Bij de Grammy Awards was dit nummer dan ook genomineerd voor de Best R&B song en de Best Male R&B Vocal performance.

8. When Doves cry

When Doves cry is één van de grootste hits van Prince waarbij jij meteen instrument wilt oppakken en ook wilt leren muziek maken. Wat een muzikaal talent! Deze Prince muziek heeft een enorme sexy tune. Dit nummer is de klassieke lead van zijn hit album Purple Rain. Dit nummer behoort tot één van de best verkochte liedjes van Prince.

7. Kiss

Dit nummer is tijdloos. Het wordt nog steeds afgespeeld in veel clubs en het maakt bij iedereen de voetjes los. Dit nummer is niet alleen één van de grootste hits van Prince, maar is ook nog eens onwijs funky en het gitaarwerk is echt klasse van de bovenste plank.

6. Purple Rain

Purple Rain behoort tot de mooiste liedjes van Prince. Deze sprankelende 8-minutendurende klassieker is een perfecte nummer op de meest emotionele momenten in je leven. De video van dit nummer is ook onwijs gaaf.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *