Dit waren de beste games van 2017 voor de Ps4, Xbox en PC

2017 was een goed jaar voor de gamers onder ons. Ontdek de beste games van 2017 voor PS4, Xbox en PC.


2017 is een goed jaar geweest voor de game industrie met onder andere de release van de succesvolle Nintendo Switch. Overzichtslijstjes zijn natuurlijk ideaal om het jaar af te sluiten, dus hierbij zetten wij de 10 beste games van 2017 op een rijtje. In de lijst hebben wij zowel de beste games voor PS4, Xbox en PC. Dit artikel is onderdeel van onze special:
2017 in lijstjes‘.

10. Uncharted: The Lost Legacy

De game op de tiende plaats is de nieuwste game in de Uncharted reeks. Dit is een reeks met avonturenspellen waarbij de gamer zich verplaatst in Nathan Drake, een avontuurlijke schattenjager. De spellen worden ontwikkeld door Sony Computer Entertainment voor de PlayStation. Het eerste spel in deze reeks kwam uit in 2007. De reeks is een groot succes en in 2017 is het vijfde deel uitgekomen; The Lost Legacy. De game werd enorm goed ontvangen en werd vooral geprezen om de storytelling en gameplay.

9. Cuphead

Deze game is niet te vergelijken met de andere games in deze top 10; de gemiddelde game in 2017 de gamewereld zo realistisch mogelijk weergeeft, terwijl Cuphead juist 2D is en een tekenfilmstijl heeft. Als speler bestuur je een klein wit poppetje (Cuphead) en het is de bedoeling dat je een veel sterkere vijand verslaat. Cuphead is geïnspireerd door oude tekenfilms uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en dat kom je bijna nooit tegen. De recensies waren zeer goed en vandaar dat Cuphead op plek 9 staat in de tien beste games van 2017. Cuphead is te spelen op de Xbox One en PC.

8. Wolfenstein 2: The New Colossus

In het spel Wolfenstein 2: The New Colossus hebbben de nazi’s de Tweede Wereldoorlog gewonnen en moet de speler proberen te voorkomen dat de nazi’s hun macht uitbreiden. Het speelt zich af in de jaren ’60. Het spel werd vooral geprezen om het originele verhaal met goede cast en de soepele besturing. Dit spel is te spelen op de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

7. Destiny 2

Een van de duurste games die ooit gemaakt is, is Destiny, uitgebracht in 2014. In 2017 is het vervolg uitgekomen; Destiny 2. Het is een first-person shooter game waarbij je online met vrienden kunt spelen. Er was veel commentaar op het verhaal van het eerste Destiny deel, maar dat is heel veel beter geworden in Destiny 2. Vooral voor online samenspelen is Destiny 2 perfect. Het spel is te spelen op de PlayStation 4, Xbox One en op de PC.

6. Resident Evil 7: Biohazard

Liefhebbers van horror kunnen al 20 jaar genieten van de Resident Evil reeks. In 2017 kwam het zevende deel in de reeks uit: Biohazard. Je speelt als Ethan Winters die op zoek is naar zijn vrouw Mia. Helaas kom je niet je Mia tegen, maar de gestoorde Baker familie en je komt vast te zitten op hun terrein, waaruit je moet ontsnappen. Een nieuwe toevoeging van dit Resident Evil deel is, is dat het in virtual reality te spelen is, wat natuurlijk al helemaal beangstigend is bij een horrorspel.

5. What Remains of Edith Finch

Op plek 5 vinden we de game What Remains of Edith Finch. Dit is geen horror of schietspel, maar een echt drama waarbij de meeste gamers zelfs een traan hebben gelaten. Je speelt vanuit het perspectief van een jonge vrouw die naar haar oude familiehuis gaat en de verhalen van haar overleden familieleden ontdekt. Dit spel is uniek in zijn soort en als je het eenmaal gespeeld hebt zul je er niet meer over op kunnen houden. What Remains of Edith Finch kan je spelen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

4. Super Mario Odyssey

In de top 10 beste games mag Super Maria natuurlijk niet ontbreken. Super Mario Odyssey is een typische Super Mario game met de bekende groene pijpen en Goombas (die vervelende paddenstoelen), maar toch voelt het spel verfrissend aan doordat je als Mario in hele andere, nieuwe werelden komt. Super Mario Odyssey is ontwikkeld door Nintendo voor de Nintendo Switch.

3. Assisin’s Creed Origins

Een van de meest succesvolle gamereeksen ooit is Assisin’s Creed. Inmiddels is het tiende deel in de reeks uitgebracht; Origins. Het spel speelt zich af in Egypte, ongeveer 50 jaar voor Christus. Volgens critici heeft Origins de beste wereld van de hele reeks, waarbij je ongelofelijk veel vrijheid hebt. Daarnaast ziet het er prachtig uit en velen zien Origins als het beste deel van de reeks, vandaar dat deze game op plek 3 staat in de top 10 van beste games van 2017.

2. Horizon: Zero Dawn

Het beste spel voor de PlayStation 4 van 2017 is Horizon: Zero Dawn. Dit is een actierollenspel waarbij je een jager speelt in een wereld die gedomineerd wordt door robotachtige wezens rond het jaar 3000. Het is een ‘open world’ game waarbij je de prachtige wereld helemaal zelf kan verkennen. Eigenlijk is alles van de game goed; de besturing, de graphics, het verhaal en de vrijheid. Niet zo gek dus dat Horizon: Zero Dawn zeer goed verkocht werd en net niet de beste game van 2017 is.

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

We zijn aangekomen bij de absolute topper van 2017: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ontwikkeld voor de Nintendo Switch. De Nintendo Switch was zeer succesvol en dit is waarschijnlijk te danken aan dit nieuwe Zelda spel. In Breath of the Wild heb je als speler alle vrijheid om de wereld te ontdekken, wat in eerdere spellen veel minder was. De wereld is enorm; als je de Zelda wereld vergelijkt met de echte wereld, is het qua grootte vergelijkbaar met het eiland Manhattan in New York! Deze game werd enorm goed uitvangen, met alleen maar negens en tienen. Daarnaast won het spel veel prijzen, zoals de prestigieuze ‘Game of the Year’ prijs.

Jouw favoriete game van 2017?

We zijn ook benieuwd naar jouw mening, wat vond jij de beste game van 2017? Deel je mening eenvoudig door een reactie te plaatsen onderaan dit artikel.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *