Dit zijn de 10 beste films over backpacken & reizen

De 10 beste films over reizen en backpacken, deze films zijn de moeite waard!


5. Lost in Translation

Bob en Charlotte ontmoeten elkaar in Tokyo. Hij is daar voor de opnames van een commercial, zij vergezelt haar aan zijn werk verslaafde man. Wanneer ze elkaar ’s nachts in de bar van hun hotel tegenkomen raken de twee in gesprek. Ze besluiten het nachtleven van Tokyo te gaan verkennen, ene stad waarvan ze de taal niet spreken en de cultuur niet kennen. Dit leidt tot een aantal hilarische ontmoetingen en gebeurtenissen. Bob en Charlotte zijn totaal verschillend, maar toch ontstaat een vriendschap tussen de twee, die desondanks niet uitgroeit tot een liefdesrelatie. Beiden keren terug naar huis uit Tokyo met een hernieuwde kijk op het leven. Dit is eigenlijk geen film over reizen, maar meer een film over hoe relaties tussen mensen in elkaar zitten.

4. Tracks

Een jonge vrouw trekt door de woestijn van West Australië, vergezeld door vierkamelen en haar trouwe hond. Onderweg maken ze allerlei avonturen mee. De hoofdrol wordt gespeeld door Mia Wasikowska. Na een reis van 1700 miles bereikt hoofdpersoon Robyn van deze reisfilm uiteindelijk de oceaan, waar ze een bevrijdende duik in het koele water neemt, gadegeslagen door haar kamelen.

3. The Way

De zoon van de hoofdrolspeler, Daniel, gaat op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Uiteraard doet hij dat, zoals dat hoort bij een pelgrimstocht, te voet. Onderweg komt hij tijdens een storm om het leven. Tom, een Amerikaanse arts en vader van Daniel, wil graag begrijpen waarom zijn zoon deze tocht wilde maken en besluit om het voorbeeld van zijn zoon te volgen. Hij hoopt zo ook het lichaam van Daniel te vinden. Onderweg ontmoet hij diverse interessante personen.

2. Seven Years in Tibet

Heinrich Harrer is een nazi-aanhanger uit Oostenrijk. Hij vertrekt in deze reisfilm naar Tibet om daar de Himalaya te beklimmen. Het is 1939 en na een eerste mislukte klim worden Harrer en zijn groep opgepakt door de Britten, omdat Duitsland inmiddels de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Het lukt om te ontsnappen, maar omdat Harrer en zijn metgezellen niet veilig zijn in India en terugkeren naar Oostenrijk ook geen optie is, trekt hij samen met één van hen door de Himalaya naar Tibet. Daar ontmoet Harrer de dalai lama en maakt kennis met de cultuur van Tibet.

1. Into The Wild

Hoofdpersoon Chris McCandless in deze film over reizen is een gevierd student die het helemaal kan gaan maken in de maatschappij. Maar hij wil wat anders. Hij geeft al zijn geld weg aan een goed doel en gaat een zwervend bestaan leiden. Uiteindelijk belandt hij in Alaska, waar hij, volledig op zichzelf aangewezen, probeert in zijn bestaan te voorzien. Dat wordt steeds moeilijker, maar als hij terug wil keren naar de bewoonde wereld lukt hem dat niet meer. Uiteindelijk wordt Chris ziek en sterft in de wildernis van Alaska, waar hij enkele weken later door jagers wordt gevonden. Into the Wild staat in de IMDB top 250 en scoort een 8,1.

Jouw favoriete films over backpacken en reizen

Naast deze 10 reisfilms zijn er ongetwijfeld meer prachtige films over reizen avontuur en backpacken. Onderaan deze pagina kan jij jouw tips delen met andere reisjunkies. Zelf een mooie reis maken? Bekijk dan ook de 10 mooiste hikes ter wereld.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *