Dit zijn de 10 beste films over backpacken & reizen

De 10 beste films over reizen en backpacken, deze films zijn de moeite waard!


Films over backpacken spreken veel mensen aan. Ook de groep die normaal gesproken niet vaak een film kijkt heeft in reisfilms in veel gevallen wel interesse. Ze hebben immers een heel andere inhoud dan de traditionele komedie, een vechtfilm of een horrorfilm. Films over reizen spreken tot de verbeelding. Veel mensen willen de reis die in de film wordt gemaakt dolgraag ooit zelf een keer gaan maken. Vaak blijft het bij dromen, soms wordt zo’n droom werkelijkheid. Dit zijn de tien populairste reisfilms die tot nu toe zijn gemaakt.

Tip: Deze inspirerende Netflix films zijn een must-see voor alle backpackers en wereldreizigers.

10. The Motorcycle Diaries

De film The Motorcycle Diaries beschrijft het leven van de bekende revolutionair Che Guevara die als jongen van 23 met zijn vriend Alberto Granado een tocht op de motor maakte door Zuid Amerika. De backpack reis voert van Argentinië naar Venezuela, met als uiteindelijk doel om de 30e verjaardag van Alberto daar te gaan vieren. Ze ontmoeten onderweg armen, zieken en hardwerkende arbeiders. Dit verandert hun kijk op het leven en de wereld. Zo ontwikkelt Ernesto “Che” Guevara zich uiteindelijk tot de politiek strijder die de wereld later leerde kennen.

The motorcycle Diaries is naast een biografische film over Che Guevara ook een prachtige film over het reizen op de motor. De film is uitgebracht in 2004 en scoort op IMDB een 7,8.

9. Out of Africa

Out of Africa, een zeer bekende reisfilm, vertelt het verhaal van een Deense auteur die samen met haar man naar Afrika verhuist. Haar man bedriegt haar voortdurend, maar zelf krijgt ze uiteindelijk ook een minnaar. Het leven op de plantages in Oost Afrika spelen een belangrijke rol in de film, zo ook de kinderen aan wie de hoofdpersoon lesgeeft. Meryl Streep en Robert Redford vertolken de hoofdrollen in deze reisfilm. Out of Africa werd bekroond met zeven Oscars.

8. The Secret Life of Walter Mitty

In deze film draait alles om negatieven van foto’s. Een fenomeen dat de jeugd van tegenwoordig bijna niet meer kent omdat foto’s tegenwoordig digitaal worden genomen. De oude fotograaf Sean O’Connell niets van moet hebben. Wanneer hoofdpersoon Walter Mitty naar hem op zoek gaat om een zoekgeraakt negatief terug te vinden maakt hij een wonderlijke reis die hem in verre oorden brengt. Het negatief komt nooit meer boven water, maar uiteindelijk vindt Walter Mitty wel het geluk bij zijn grote liefde Cheryl.

7. Easy Rider

De reisfilm Easy Rider speelt in de roerige jaren zestig. De hippietijd viert hoogtij, vrijheid is het devies. Twee vrienden sluiten een coke deal waarmee ze geld verdienen voor een motortocht door Amerika. Ze maken onderweg van alles mee, worden gevangen genomen, weer vrijgelaten en belanden in een bordeel. Er wordt ook de nodige drugs gebruikt en uiteindelijk komen de twee vrienden Billy en Wyatt pas echt in de problemen als ze door twee eendenjagers in een pick-up truck worden belaagd. Hun respectloze gedrag tegen deze twee onverschrokken jagers moeten de mannen uiteindelijk allebei met de dood bekopen. Hun droom van vrijheid en het leven van een onbezorgd leven is dus helaas niet uitgekomen. Geen happy end in deze reisfilm.

6. The Darjeeling Limited

Deze reisfilm vertelt het verhaal van de drie broers Francis, Peter en Jack Whitman ontmoeten elkaar weer in de trein Darjeeling Limited, die hen door de woestijn Rajasthan in India voert. De broers hebben alle drie dingen meegemaakt die hun leven hebben bepaald. Ze hebben geheimen voor elkaar die één voor één uitkomen. De bron van alle ellende is het overlijden van hun vader en hun liefdeloze moeder die niet de moeite nam om goed voor haar zoons te zorgen. Op de terugweg verliezen ze hun bagage, die symbool stond voor wat ze heel hun leven hebben moeten meezeulen.

Klik snel door naar de volgende pagina voor nog meer films over reizen.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *