Top 10 beste films met Meryl Streep

De 10 beste films met actrice Meryl Streep.


In dit artikel bespreken wij de 10 beste films met Meryl Streep. Meryl Streep is de meest genomineerde actrice voor een Oscar ooit; 20 keer, waarvan ze de drie nominaties verzilverde. Als Meryl Streep in een film speelt, is de film eigenlijk meteen al goed. Meryl Streep is in totaal in 78 (!) films verschenen, maar er schieten er natuurlijk een paar bovenuit. De 10 beste films met Meryl Streep zijn:

10. It’s Complicated

It’s Complicated is een romantische komedie uit 2009 met (naast Meryl Streep natuurlijk) Alec Baldwin en Steve Martin in de hoofdrol. It’s Complicated behoort tor de 10 beste films met Meryl Streep omdat ze nooit eerder een rol had gespeeld die zo herkenbaar was voor veel mensen. Daarnaast moet je wel van Meryl houden in It’s Complicated door haar acteerwerk.

9. The Deer Hunter

The Deer Hunter is een van de eerste films waarin Meryl Streep te zien was, en het werd haar grote doorbraak. Deze film is uitgekomen in 1978 en gaat over de impact van de oorlog in Vietnam. The Deer Hunter werd lovend ontvangen en daarom behoort het tot een van de 10 beste films met Meryl Streep. De film won 5 Oscars, waaronder die voor beste film. Meryl Streep werd voor het eerst genomineerd voor een Oscar voor haar rol in deze film.

8. Manhattan

Manhattan kwam een jaar later uit dan The Deer Hunter; in 1979. De film is een liefdesdrama en gaat over vreemdgaan en wraak. Manhattan is geschreven door een van Hollywoods beste en bekendste screenwriters; Woody Allen. Mede door het verhaal dat hij bedacht heeft en natuurlijk door het acteerwerk van Meryl Streep staat Manhattan op de 8e plek in deze top 10 van de beste Meryl Streep films.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *