Top 10 films met Johnny Depp

De 10 beste films met acteur Johnny Depp.


5. What’s Eating Gilbert Grape

Leonardi DiCaprio kreeg de meeste aandacht voor zijn rol als geestelijk gehandicapte in What’s Eating Gilbert Grape, terwijl Johnny Depp zeker niet voor hem onderdoet. Johnny Depp speelt Gilbert, een 24-jarige jongen die in een stadje in Texas voor zijn gehandicapte broertje en moeder met obesitas zorgt. Het is een van de meest likeable personages die Johnny Depp ooit heeft gespeeld.

4. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Sweeney Todd is een duistere musicalfilm uit 2007, gebasseerd op de gelijknamige musical van de bekende componist Stephen Sondheim. Johnny Depp kan niet alleen goed acteren blijkt uit Sweeney Todd; zingen gaat hem ook goed af. De cast van de film bestaat naast Johnny Depp uit nog meer topacteurs zoals Helena Bonham Carter en Alan Rickman.

3. Donnie Brasco

Op nummer drie van de 10 beste films met Johnny Depp staat Donnie Brasco uit 1997. Donnie Brasco is gebasseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een FBI agent die infiltreert in een grote maffia familie in New York. Naast Johnny Depp speelt de beroemde Al Pacino (bekend van o.a. the Godfather en Scarface) in Donnie Brasco.

2. Edward Scissorhands

Johnny Depp staat vooral bekend om zijn rollen waarbij hij bijna onherkenbaar is door aparte kleding en veel make-up (zoals bij Sweeney Todd en Pirates of the Caribbean), en Edward Scissorhands (1990) is de eerste film waarbij hij daadwerkelijk zo’n rol heeft. Edward Scissorhands gaat over een jongen die geen normale handen heeft, maar in de plaats daarvan scharen. De film gaat over zijn toetreding in de ‘normale’ wereld, nadat hij lange tijd in isolement heeft geleefd. De film werd geregisseerd door Tim Burton, die later ook met Johnny Depp samenwerkte bij de film Ed Wood (nummer 6).

1. Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl

Op nummer 1 in de top 10 films met Johnny Depp staat Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl uit 2003. Johnny Depp speelt misschien wel zijn bekendste, herkenbaarste en misschien wel meest geliefde rol ooit; Jack Sparrow. Jack Sparrow is een echte anti-held met allerlei gekke maniertjes, die zo geliefd is dat er ondertussen al vijf delen van de Pirates of the Caribbean serie zijn uitgekomen. In deze films zien we Johnny Depp op zijn best, en voor dit personage kreeg hij zelfs een Oscar nominatie.


Leuk lijstje? Deel het met je vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 films met Johnny Depp

log in

Sluit je aan bij de Top 10 Lijstjes familie!
Heb je nog geen account?
Registreer

Wachtwoord resetten

Terug naar
log in

Registreer

Wil jij ook een Top 10 Lijstjes fan worden?

Terug naar
log in
Kies een categorie
Top 10 lijstje