Top 10 films met Johnny Depp

De 10 beste films met acteur Johnny Depp.


Johnny Depp is waarschijnlijk de meest veelzijdige acteur ter wereld. Films met Johnny Depp zijn altijd verrassend dankzij deze veelzijdigheid. Zijn rol in de serie 21 jump street (in de jaren ’80) zorgde voor zijn doorbraak. Johnny Depp werd een idool voor tieners (voornamelijk meisjes) in die tijd. Dit bestaan als idool beviel hem niet, vandaar dat hij sindsdien vooral aparte rollen speelt waarin hij vaak onherkenbaar is. In dit artikel zetten wij de 10 beste films met Johnny Depp op een rijtje.

10. Cry-Baby

Cry-Baby is een musical film uit 1990, midden in de tijd dat Johnny Depp een echte hunk was en enorm veel (hysterische) vrouwelijke fans had. De film is een soort parodie op populaire musicals zoals Grease. Johnny Depp vertolkt de rol van Wade ‘’Cry Baby’’ Walker, een criminele jongen die verliefd wordt op een net meisje die uit een beter milieu komt. De film was niet erg succesvol in de bioscoop, maar is later wel populairder geworden en is uitgegroeid tot een cultfilm. Er is later ook een succesvolle Broadway musical van gemaakt.

9. Dead Man

De Westernfilm Dead Man uit 1995 staat op nummer 9 in de top 10 van de beste films met Johnny Depp. Johnny Depp speelt William Blake, een accountant die op de vlucht is geslagen nadat hij een moord heeft gepleegd. Hij komt een nogal opmerkelijke indiaan tegen, die hem meeneemt op een ‘spirituele reis’. Dead Man is volledig opgenomen in zwart wit.

8. The Lone Ranger

Net zoals Dead Man is The Lone Ranger een westernfilm, alleen hier speelt Johnny Depp een indiaan. The Lone Ranger kwam uit in 2013 en is daarmee een van de nieuwste films met Johnny Depp. The Lone Ranger had een enorm budget van $225 miljoen dollar. Veel actiescènes en sets zijn dan ook zeer spectulair. Johnny Depp is bijna onherkenbaar in The Lone Ranger, vooral als je het vergelijkt met een film zoals Cry-Baby.

7. Finding Neverland

Johnny Depp werd in 2004 genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Finding Neverland. In Finding Neverland speelt Johnny Depp J.M. Barrie, de auteur van Peter Pan. De film werd goed ontvangen en naast de nominatie voor beste acteur werd de film ook genomineerd voor de belangrijkste Oscar; Best Picture. Finding Neverland kwam een jaar uit na het eerste deel van de Pirates of the Caribbean reeks (The Curse of the Black Pearl). Daarin speelt Johnny Depp een zeer uitgesproken extravagant personage; Jack Sparrow. Zijn rol in Finding Neverland was bijna het tegenovergestelde, en daaruit blijkt maar weer wat een goede acteur Johnny Depp is.

6. Ed Wood

De biografische film Ed Wood uit 1994 is een ode aan de Amerikaanse regisseur Ed Wood. Ed Wood stond bekend als ‘slechtste filmregisseur aller tijden’. Johnny Depp speelt Ed Wood en de film gaat over de moeizame beginjaren van zijn carrière. Ed Wood had een uitgesproken karakter, en dat is ideaal voor Johnny Depp. Er zijn zelfs al trekjes te zien die van latere personages, zoals Jack Sparrow.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *