Top 10 beste carnavalskrakers ooit

De 10 bekendste carnavalskrakers in Nederland ooit. Laat het feest beginnen!


5. Vrouwkes – Snollebollekes

Snollebollekes bestaat sinds 2013 en bestaat uit cabaretier Rob Kemps en de DJ’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Ze zijn enorm succesvol met hun ‘moderne’ carnavalshits ‘Alaafrojack’, ‘Links Rechts’ en het meest bekende ‘Vrouwkes’. Ze spreken vooral jongeren aan met hun vernieuwende carnavalskrakers.

4. Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht – John de Bever

Al was het niet bedoeld als carnavalsnummer, toch vinden wij dat het in deze lijst thuishoort. De megahit van John de Bever uit 2015 werd vorig jaar grijsgedraaid tijdens carnaval en iedereen zingt hem dan ook met volle borst mee. John de Bever komt zelf uit Berlicum (een dorp bij Den Bosch) en tegenwoordig woont hij in Den Bosch. Het is dus ook een echte Brabander, en die kunnen wel liedjes schrijven die geschikt zijn voor carnavalsmuziek. Wat veel mensen niet weten, is dat John de Bever vroeger op een professioneel niveau zaalvoetbalde. Hij is zelfs gekroond tot Beste zaalvoetballer van de wereld op het WK in Brazilië in 1997.

3. Bloemetjesgordijn – Wim Kersten

Bloemetjesgordijn, wie kent deze ouwe gouwe nou niet? Dit lied is geschreven door Wim Kersten, hofleverancier van (Oeteldonkske) carnavalskrakers zoals ‘Gij bent m’n boterbloem’, ‘Op woensdagmorgen krijg je rooie rozen’ en natuurlijk ‘Bloemetjesgordijn’.

2. Mien, waar is mijn feestneus – Toon Hermans

Mien, waar is mijn feestneus is in 1968 uitgebracht door de bekende cabaretier Toon Hermans. Dit lied leent zich uitstekend voor de polonaise (let op: niet in Oeteldonk doen, daar is de polonaise géén traditie!).

1. Er staat een paard in de gang – André van Duin

Het bekendste carnavalslied is toch wel ‘Er staat een paard in de gang’ van de cabaretier André van Duin. André van Duin heeft meer carnavalshits uitgebracht zoals ‘het Bananenlied’ en ‘Grote Bloemkolen’. Er lijkt niet zoveel diepgang in het liedje te zitten; het is gewoon een gek verhaal over een paard dat in de gang staat. Moet kunnen met carnaval.

Meer carnavalsmuziek

De laatste carnavalsmuziek van 2017 beluisteren of juist nóg meer carnavalskrakers terugluisteren? Bezoek dan de website Carnaval-Muziek.nl.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.