Top 10 beste carnavalskrakers ooit

De 10 bekendste carnavalskrakers in Nederland ooit. Laat het feest beginnen!


Carnaval, volgens velen het allermooiste feest van het jaar. Carnavalsmuziek is natuurlijk onmisbaar bij dit feest. Het is dan natuurlijk erg gênant als je als noorderling in je bananenpakje niet eens de bekendste liedjes mee kan zingen. Geen paniek, in deze lijst hebben wij de top 10 van beste carnavalskrakers ooit op een rijtje gezet, zodat je toch een beetje goed voor de dag komt in het mooie zuiden. Leer de teksten, trek uw pakske aan hossen maar!

Tip: Beluister ook de nieuwste carnavalsnummers van 2019
 

10. Het feest kan beginnen – de Deurzakkers

Om maar meteen met de feeststemming in huis te vallen; ‘Het feest kan beginnen’ van de Deurzakkers staat op nummer 10. De Deurzakkers bestaat uit twee mannen (Willem van Schijndel en Clemens van Bracht), beide afkomstig uit Waalwijk. De Deurzakkers hebben nog een andere zeer bekende hit op hun naam staan: ‘Zak es lekker door’ (nummer 6).

9. Bij ons staat op de keukendeur – De Twee Pinten

“Bij ons staat op de keukendeur” is in 1970 uitgebracht door het duo ‘’De Twee Pinten’’ uit Oeteldonk (Den Bosch). Het duo De Twee Pinten kwam uit Oeteldonk (Den Bosch) en heeft een hoop bekende carnavalshits uitgebracht. Alle coupletten hoef je niet per se uit je hoofd te leren (je maakt wel indruk als je het wel doet natuurlijk), maar het refrein moet toch te doen zijn.

8. Slavenkoor – Verdi

De klassieke componist Verdi in een lijst met carnavalsliedjes? Jazeker, maar niet helemaal als het originele stuk. De melodie van Va, pensiero sull’ali dorate is namelijk een van de bekendste carnavalsliedjes. De titel van dit lied klinkt misschien niet erg vrolijk, de melodie is dat zeker wel. De tekst is simpel: lalala, het hele lied lang. Erg fijn als je nog nooit carnaval hebt gevierd en geen enkele lied kan meezingen; deze heb je zo onder de knie!

7. Per Spoor (kedeng kedeng) – Guus Meeuwis

Guus Meeuwis, de bekendste Brabander van Nederland, hoort natuurlijk ook thuis in de lijst met beste carnavalskrakers. ‘Brabant’ en ‘Het is een nacht’, ‘ ’t Dondert en ’t Bliksemt’ doen het ook altijd geweldig bij carnaval, maar voor deze top 10 hebben we ‘Per Spoor’ gekozen. Ook dit lied is zo mee te zingen en bijbehorend dansje zeker ook.

6. Zak es lekker door – De Deurzakkers

De grootste hit van de Deurzakkers, die we ook al bij nummer 10 zagen langskomen. De naam van de Deurzakkers is natuurlijk ook gebaseerd op deze hit (Deurzakken – Doorzakken). Op dit nummer mag je echt niet rechtop blijven staan; je moet goed deurzakken!


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *