De 10 beste attracties in Toverland

Ooit een bezoek gebracht aan Toverland? Ontdek dit upcoming pretpark nu.


Toverland attracties – De afgelopen jaren is het Limburgse attractiepark Toverland snel uitgegroeid tot één van de grootste pretparken van Nederland. Sinds de opening van themagebied “De magische vallei” is het pretpark een dagbesteding geworden en weten ook waaghalzen het park te vinden. De komende jaren gaat Toverland nog verder uitbreiden met nieuwe attracties en hotels en behoort daardoor samen met De Efteling en Walibi tot de grootste pretparken van Nederland. In dit artikel kan jij je helemaal voorbereiden op je bezoek aan Toverland. Bekijk hieronder de 10 beste Toverland attracties.

Overzicht beste attracties Toverland

Nr.AttractieType attractie
10.BoomerangAchtbaan
9.ScorpiosSchommelschip
8.Maximus Blitz BahnBobslee
7.Villa FiaskoFunhouse
6.DwervelwindAchtbaan
5.Djengu RiverWaterattractie
4.Booster BikeAchtbaan
3.Expedition ZorkWaterattractie
2.TroyAchtbaan
1.FénixAchtbaan

Praktische informatie Toverland

10. Boomerang

De Boomerang is de eerste achtbaan van Toverland. De attractie bevind zich in Het Land van Toos, de eerste hal van Toverland. De achtbaan gaat 60km/uur en is 12 meter hoog. Deze attractie is vooral geschikt voor jonge kinderen die nog niet in de andere achtbanen van Toverland durven. Hoewel de achtbaan al wat ouder is blijft deze attractie erg populair onder de jonge bezoekers van Toverland.

9. Scorpios

Scorpios is een schommelschip gelegen in themagebied Troy. De hellingshoek van dit schommelschip is maarliefst 75 graden en is te vergelijken met het schommelschip van De Efteling.

8. Maximus Blitz Bahn

De Maximus Blitz Bahn is een unieke bobslee die je niet vaak in pretparken terug ziet komen. Bezoekers nemen plaats in een bobslee en kunnen zelf de snelheid bepalen via een hendel die aan de bob is bevestigd. Vervolgens vlieg je over de buitenbaan over hobbels en scherpe bochten. De Toverland attractie is geweldig aangekleed in een Oostenrijks thema inclusief vrolijke jodelmuziek en leuke lampjes.

7. Villa Fiasko

Villa Fiasko is een huis vol met avonturen. Deze walkthrough attractie brengt bezoekers langs bewegende objecten, glijbanen, draaiende tonnen en scheve trappen. De attractie is gelegen in de Magic Forest hal, de tweede indoor hal van Toverland.
Deze attractie is vooral geliefd onder kinderen die vaak meer dan één rondje door Villa Fiasko willen lopen.

6. Dwervelwind

Dwervelwind is een achtbaan in Toverland waarvan de karretjes ronddraaien. Dit geeft een extra spannend effect tijdens de rit. Dwervelwind ligt in het Toverland themagebied ‘De Magische Vallei’, een recente uitbreiding van het pretpark. Bekijk hieronder een onride video van de Dwervelwind achtbaan in Toverland.

5. Djengu River

Djengu River is een waterattractie vergelijkbaar met de Piranha in de Efteling en de River Quest in Phantasialand. De attractie ligt in het nieuwe themagebied de Magische Vallei. Bezoekers nemen plaats in een rubberen band die vervolgens afdaalt in een kolkende rivier. De attractie is geschikt voor de hele familie.

4. Boosterbike

De booserbike is een lanceerachtbaan gelegen in themagebied de Magische Vallei. Bezoekers nemen plaats op motoren en worden vervolgens met 75km/uur gelanceerd. De achtbaan is 600 meter lang en vanwege de unieke achtbaantreintjes en lancering erg spectaculair.

3. Expedition Zork

Toverland heeft ook een boomstammen-wildwaterbaan genaamd Expedition Zork (voorheen Backstroke). Vooral bij mooi weer is dit een populaire attractie. De waterbaan gaat zowel voor als achteruit en heeft twee afdalingen. De hoogste afdaling is 15 meter. De attractie is te vinden in het themagebied Magic Forest en is deels indoor. De attractie is onlangs opnieuw gethematiseerd waardoor bezoekers het idee hebben dat ze een avontuur ervaren in een andere wereld.

2. Troy

Troy is de snelste, hoogste en langste houten achtbaan van de Benelux. De achtbaan ligt in het gelijknamige themagebied en is geopend in 2007. De achtbaan is maarliefst 35 meter hoog, behaalt een topsnelheid van 90km/uur en is 1077 meter lang. Troy is één van de meest spectaculaire attractie van Toverland en is geliefd onder achtbaanfans.

1. Fénix

De nieuwste achtbaan van Toverland is Fénix. Deze achtbaan ziet er zeer spectaculair uit omdat de karretjes zich naast de baan bevinden en bezoekers hun benen dus los hebben hangen. Deze Toverland achtbaan gaat meerdere keren over de kop en is gelegen in een nieuw themagebied. Fénix is een Toverland attractie voor de ecthe waaghalzen.

Veelgestelde vragen over Toverland

Wat zijn de prijzen van Toverland?

De ticketprijzen van 2022 zijn;
Volwassen en kinderen vanaf 140cm: €32,50 (online €25,-)
Kinderen 90 – 140cm: €20,-
Kinderen kleiner dan 90 cm: €0,-

Tip: koop je kaarten online voor korting via de Toverland website.

Wat kost het parkeren bij Toverland?

Toverland heeft een grote parkeerplaats waar je voor €10,- kan parkeren.

Heeft Toverland regelmatig kortingen op de entreeprijs?

Via o.a. de ANWB zijn kortingstickets te verkrijgen.

Wat is het adres van Toverland?

Het adres van Toverland is Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum

Ontdek meer Nederlandse en Europese pretparken


3 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Toverland is echt het favoriete pretpark van mijn kinderen! Leuk aangekleed, niet zo druk als de Efteling en altijd een gezellige sfeer. Wij bezoeken zeker 1 keer in het jaar Toverland!

  2. Dit weekend geweest en de kinderen hebben zich goed vermaakt. In Toverland is er voor elke leeftijdsgroep iets te beleven ook voor jongere kinderen. Schoon en overzichtelijk pretpark.