De 10 beste attracties in Heide Park

Dit zijn de 10 beste attracties van het Duitse pretpark Heide Park.


Heide Park is een van de grootste pretparken van Duitsland. Toch kennen maar weinig Nederlanders Heide Park, terwijl er een enorm aanbod van leuke en spectaculaire attracties is. Daarnaast ligt Heide Park niet eens zo ver van Nederland af – het is zelfs dichterbij dan Disneyland Parijs. Heide-Park heeft ongeveer 40 attracties, dus er is voor ieder wat wils.  Om je optimaal voor te bereiden op je bezoek aan Heide Park, hebben wij de top 10 leukste attracties van Heide Park samengesteld.

10. Aqua Spin

Aqua Spin is een zogenaamde “Topspin”; een soort bank die over de kop gaat en daarnaast ook nog een soort looping maakt. Aqua Spin is voor mensen die niet snel misselijk worden bij over de kop gaan!

9. Big Loop

Big Loop is de oudste achtbaan van Heide-Park. Deze achtbaan werd geopend in 1983 en is gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma, de fabrikant van bekende achtbanen zoals de Python in de Efteling en Space Mountain in Disneyland Parijs. Big Loop gaat vier keer over de kop en lijkt qua baan erg op de Python in de Efteling.

8. Mountain Rafting

Toe aan nattigheid? Dan moet je bij de wildwaterbaan Mountain Rafting zijn. Mountain Rafting is een “Rapid river”; een waterbaan waarbij je in ronde bootjes zit en behoorlijk nat kunt worden. Mountain Rafting is, in tegenstelling tot veel spectaculaire achtbanen, zeer geschikt voor kinderen.

7. Desert Race

Voor spanning en een echte adrenalinekick moet je bij Desert Race zijn. Desert Race is een gelanceerde achtbaan, waarbij je in 2,4 seconden wordt afgeschoten tot 100 km/uur (!). Je ervaart hierbij een maximale g-kracht van 5, wat heel hoog is voor een achtbaan. Desert Race gaat overigens niet over de kop, maar toch is deze achtbaan vanwege de lancering en zijn snelheid erg spectaculair.

6. Lady Moon

Als je van ronddraaiende attracties houdt waarbij je na een tijdje geen idee hebt waar links en rechts is, dan moet je zeker een ritje maken in Lady Moon. Lady Moon is een attractie met gondels op een draaischijf, die ongeveer 14 meter schuin omhoog gaat en ronddraait. Daarnaast draaien de gondels ook nog onafhankelijk en hellen ze ook over. Lady Moon is zeker niet voor mensen met een zwakke maag!


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *