Top 10 beste attracties Europapark

De 10 meest beste attracties in Europapark. Deze achtbanen en darkrides mag je niet missen.


5. Poseidon

Poseidon is vernoemd naar de de (Griekse) God van de zee. Het is een waterachtbaan; het bestaat uit een achtbaandeel en uit een ‘vaardeel’. De thematisering van Poseidon is ongelofelijk; allerlei elementen uit de Griekse mythologie en architectuur zijn verwerkt. Je komt onder het paard van Troje door en de opstaphaven is in een gigantische Griekse tempel. Al ben je niet zo’n achtbaanliefhebber, deze geweldige thematisering wil je niet missen!

4. Euro-Mir

Euro-Mir is een achtbaan met draaiende karretjes in het Russische themadeel. Mir is een oud Russisch ruimtestation. Een replica van Mir is gebouwd en staat boven de wachtrij. Als je snel misselijk wordt van ronddraaien of achteruitgaan, dan is Euro-Mir niet aan te raden. Je gaat omhoog in een spiraal, terwijl er een vrolijk discoachtig muziekje opstaat wat je niet snel uit je hoofd zal krijgen.

3. Wodan – Timburcoaster

Wodan is in 2012 geopend en daarmee een van de nieuwe attracties. Het is een houten megacoaster, gelegen in het Ijslandse themagebied. De achtbaan is 40 meter hoog en de maximumsnelheid is 100 km/uur, wat voor een houten achtbaan behoorlijk hard is. Wodan is vernoemd naar de Germaanse versie van de Noorse God Odin. Allerlei elementen uit de Noorse mythologie zijn te zien in de wachtrij en op het station.

2. Silver Star

Silver Star was lange tijd de hoogste achtbaan van Europa (tot 2012). De achtbaan is namelijk 73 meter hoog; meer dan 2x zo hoog als de Python in de Efteling. De topsnelheid is 127 km/uur. De naam Silver Star verwijst naar het logo van Mercedez-Benz, de hoofdsponsor van Silver Star. Het aparte aan Silver Star is, is dat het voor het grootste deel helemaal niet in het park ligt. De achtbaan strekt zich namelijk uit over de parkeerplaats van Europa-Park. Op het hoogste punt heb je niet alleen uitzicht over Europa-Park, maar ook over de natuur van het Zwarte Woud in de omgeving. Dus overwin je hoogtevrees en stap in, want het is het zeker waard.

1. Blue Fire Megacoaster

De nummer 1 in de lijst met beste attracties in Europapark is de lanceerachtbaan Blue Fire. Blue Fire staat naast Wodan (nummer 3) in het Ijsland. In 2,5 seconden wordt je gelanceerd van 0 tot 100 kilometer per uur, wat zeker voor een adrenalinestoot zal zorgen! De achtbaan gaat 4 keer over de kop. De beugels van de karretjes zijn zo ontworpen dat je enorm veel bewegingsvrijheid hebt, wat deze achtbaan tot een totaal unieke ervaring maakt. Daarnaast schiet de achtbaan door allerlei rotsen en grotten, die je (voor je gevoel) bijna kan aanraken. De baan is 38 meter hoog en heeft een hoge capaciteit van 1720 passagiers per uur. Hierdoor zal de wachtrij redelijk snel verlopen.

Meer Europese themaparken

Wil je meer Europese themaparken ontdekken? Bekijk al onze pretpark Top10s van Europese parken zoals Phantasialand en Heide-Park.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *