Top 10 beste attracties Europapark

De 10 meest beste attracties in Europapark. Deze achtbanen en darkrides mag je niet missen.


Op vakantie in Zuid-Duitsland? Wandelen in het Zwarte Woud, maar toe aan wat meer sensatie en vermaak? Een bezoekje aan Europa-park mag je dan echt niet missen! Europa-park is nog niet zo bekend als de Disney pretparken in Nederland, terwijl Europa-Park (65) meer attracties heeft dan Disneyland Parijs (53)! Na Disneyland is Europa-park het meest bezochte pretpark in Europa. Europa-Park is opgedeeld in Europese themagebieden. Nederland is ook aanwezig en zeker een bezoekje waard. Daarnaast heeft Europa-Park 5 prachtige hotels, waar u op uw vakantie geweldig kunt overnachten. In dit artikel zetten wij de top 10 attracties van Europa-Park op een rij. Ook heeft Europa-Park een eigen camping met Westernthema, waar je zelf kan kamperen of een tipi-tent kunt huren. Dit zijn de 10 beste attracties van Europapark:

10. Matterhorn Blitz

De Matterhorn Blitz is een achtbaan in het Zwitserse themagedeelte. De attractie is geweldig gethematiseerd; je waant je in een echte Zwitserse alpenboerderij. De achtbaan is een wilde muis; kleine karretjes (4 personen) met scherpe bochten en steile hellingen. Vooral de ‘optakeling’ van deze achtbaan is totaal anders dan bij andere achtbanen. We vertellen niet wat dit precies is, zodat het een echte verrassing blijft. De achtbaan is ook leuk en toegankelijk voor (stoere!) kinderen.

9. Tiroler Wildwasserbahn

De Tiroler Wildwasserbahn is een wildwaterbaan in het Oostenrijkse themagebied. De attractie is gebouwd in 1978 en daarmee een van de oudere attracties. Deze baan gaat door de zogenaamde ‘’Zauberwelt der Diamenten’’ (letterlijk: “Toverwereld van de diamanten’’), een erg bijzondere grote grot waar je doorheen kan lopen en waar ook een achtbaan doorheen gaat. Deze grot is geweldig gethematiseerd als een soort mijn waar het er niet alleen prachtig uitziet, maar het ruikt er ook geweldig. Tip: de geurolie is te koop in het winkeltje dat bij deze grot zit! De Tiroler Wildwasserbahn gaat rustig door de grot, maar daarna wordt het toch wat ruiger en is er de kans dat je nat wordt…

8. Atlantica Superslash

Ook de Atlantica Supersplash is een attractie met het risico (zeg maar gerust zekerheid) van nat worden. Het is een achtbaan die eindigt met een enorme splash in het water. De achtbaan is 30 meter hoog en op die hoogte ga je ook nog een stukje achteruit! Het is dus zeker voor de echte waaghalzen onder ons. Atlantica Supersplash heeft een piratenthema. Voor de achterblijvers is er dus ook genoeg moois op de grond te zien. De attractie staat in het Portugese themagebied, pal naast ‘’Hotel Santa Isabel’’. Dit hotel is gebouwd als een echt Portugees klooster en is zeer indrukwekkend, zowel van binnen als van buiten.

7. Eurosat

Eurosat is een echte vintage discoachtige indoorachtbaan. De achtbaan is gevestigd in een enorme bol die veel weg heeft van de Spaceship Earth bol in het Disneypark ‘’Epcot’’. Eurosat heeft een ruimtethema en staat in het Franse thema. In de attractie is een soort vintage discomuziek te horen, wat de achtbaan lekker feestelijk maakt. De baan zelf is in het donker (met lichteffecten), waardoor je geen idee hebt hoe de baan precies loopt.

6. Fjord Rafting

Fjord Rafting is een wildwaterbaan (vergelijkbaar met de Piraña in de Efteling) in het Scandinavische themadeel. Tijdens de rit kom je langs allerlei Scandinavische huisjes en een kerkje. Daarnaast zijn er allerlei trollen (die je af en toe nog nat maken ook, kijk uit!).


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *