De Top 10 beste attracties in de Efteling

Dit zijn de 10 leukste attracties van pretpark De Efteling.


5. Joris en de Draak

Joris en de Draak is een houten achtbaan waarbij bezoekers tegen elkaar kunnen racen. Twee achtbaantreintjes vertrekken tegelijk met elkaar en volgen ongeveer hetzelfde traject. Onderweg passeer je een levensgrote draak die vuur spuugt. De houten achtbaan is geopend in 2010 en verving daarbij de vorige houten achtbaan genaamd ‘Pegasus’. De Efteling achtbaan is 25 meter hoog en heeft een maximum snelheid van 75km per uur.

4. Het Sprookjesbos

De Efteling is bekend geworden door het Sprookjesbos. Dit themagebied bestaat al sinds de opening van Natuurpark De Efteling in 1952 en is steeds verder uitgebreid. In het themagebied kan je verschillende scènes bekijken van bekende sprookjes zoals; Roodkapje, Sneeuwitje, Vrouw Holle, Pinokkio en Assepoester. Vooral voor Jonge kinderen is een bezoek aan het Sprookjesbos een prachtige ervaring. Door het gebruik van moderne technieken zijn bezoekers getuigen van een magisch schouwspel.

3. Droomvlucht

De Droomvlucht is een van de populairste attracties van de Efteling. De bezoekers nemen plaats in gondels die vervolgens een parcours afleggen door een sprookjesachtige droomwereld. Je zweeft langs planeten, sterrenstelsels, elfendorpen en magische wouden. De baan is in totaal 425 meter lang en een ritje in deze Efteling attractie duurt 6 minuten. In totaal kunnen er ruim 1800 bezoekers per uur plaatsnemen in Droomvlucht. Laat je daardoor niet afschrikken door de wachtrij, meestal hoef je niet langer dan 30 minuten te wachten voor de Droomvlucht.

2. Symbolica

In juli 2017 opende De Efteling een nieuwe spectaculaire attractie namelijk Symbolica. Symbolica is het paleis van Efteling-mascotte Pardoes de tovernar. Tijdens het bezoek aan Symbolica neemt de bezoeker plaats in een van de unieke voertuigen. Deze voertuigen rijden zonder rails door het paleis en kunnen tot wel 3 verschillende routes rijden. De attractie is prachtig aangekleed en is door een Amerikaans vakblad uitgeroepen tot de beste nieuwe attractie van 2017.

1. Baron 1898

De nieuwste achtbaan van de Efteling is Baron 1898. Deze achtbaan laat bezoekers op 28 meter hoogte recht naar beneden vallen in een hoek van 90 graden. De achtbaan is gebouwd in een themagebied gebaseerd op de mijnen in Zuid Limburg. Bezoekers worden eerst verwelkomt in een oude mijn waarbij zij een verhaal horen over Baron Gustave Hooghmoed, de eigenaar van het mijnencomplex. De baron zoekt nieuwe medewerkers voor zijn expeditie en wilt meer goud uit de mijn verkrijgen. De mijn wordt echter bewoond door Witte Wieven die de mijnslift saboteren. Als bezoeker neem je uiteindelijk plaats in een van de mijnkarretjes en stort je de diepte in. De onderstaande video van de Baron 1898 zegt genoeg, deze Efteling attractie is alleen voor echte waaghalzen. De achtbaan is zonder twijfel de engste attractie in de Efteling.

Nieuwe Attracties in De Efteling

Onlangs zijn er ook nieuwe attracties geopend in de Efteling. Begin 2022 opende De Efteling de nieuwe attracties Sirocco en Archipel. Deze nieuwe Efteling attracties vervangen de Monsieur Cannibale en het Avonturendoolhof. Volgens ons zijn deze attracties leuk maar niet de meest bijzondere in het park.

De attractie die waarschijnlijk wel in de top 10 beste Efteling attracties komt te staan is het nieuw te bouwen spookslot van de Efteling. In mei 2022 maakte de Efteling bekend dat er een grote nieuwe attractie komt op de plek waar nu het Spookslot te vinden is. Deze attractie wordt geopend 2024 en zal opnieuw uit een griezelthema bestaan. De plek waar nu het Spookslot staat wordt tevens een nieuw themagebied inclusief horeca. Zodra er meer bekend is over de nieuwe Efteling attractie delen wij dit op onze website.

Nog meer pretpark lijstjes


36 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. moeilijk hoor, de favo attractie te noemen.. Gaan we toch voor Fata Morgana, altijd iets nieuws te ontdekken.. dan toch wel het sprookjesbos. Misschien kan dat wel veranderen als we eindelijk weer eens kunnen gaan.. dat dan het nieuwe Symbolica de favo wordt..

 2. De droomvlucht en is blijft onze ultieme favoriet. Al zijn al bovenstaande attracties meer dan een bezoek waard!

 3. De Efteling is absoluut het DROOM uitje van onze 7 jarige kanjer. Een geweldig cadeau en ik zal ook even snel uitleggen waarom :-). Sindskort heeft hij EINDELIJK de 1.20 aangetikt en mag onze Dear Devil in Joris de draak (torenhoog favoriet) en de Vogelrock. Het is al zeker 2 jaar een grote wens en waar zijn vriendjes allang die ervaring hebben gehad of de lengte hebben en niet durven, was onze topper telkens weer opnieuw teleursteld dat hij nog niet groot genoeg was. Tja sorry knul, dat je wat aan de kleinere kant bent :-(.

  Het zou dan ook echt een super super gaaf cadeau zijn om hem <3 te mogen verrassen met een uitje naar de Efteling. Can dreams come true? Quality time met elkaar naar het leukste pretpark van NL!

  Mijn duimen gaan in ieder geval kei en keihard draaien!

  🍀 🍀 🍀

 4. Joris en de draak! Met man en 2 kids en dan heel erg je best doen dat er 2 tegelijk in water en de andere 2 in vuur. “Trek den strijde tegen het beest!”

 5. De Symolica vind ik wel echt heel bijzonder, niet te vergelijken met andere attracties, echt vernieuwend! Die komt voor mij en ons gezin op 1!

 6. eigenlijk is de hele efteling een favoriete attractie. Maar wij kiezen toch voor de vliegende hollander. zo mooi aangekleed als je er tussen dooor loopt

 7. oei, ik zou zo graag mijn zus met haar kind meenemen zodat zij ook eens lekker weg kunnen… mijn nichtje die wil ooit nog een keer de Python doen… Niet mijn favoriet, dat is de droomvlucht

 8. tatata tata tadadaaaaa
  ta tata ta tata daaaa…
  Zo, dat liedje is van het Carnaval Festival, het favoriete atrractie van mijn dochtertje met Jokie en jet. maar die staat niet op dit lijstje…Dat liedje dat de hele rest van de dag in je hoofd zit.. Maar dan kiezen we toch als meest favoriete de Droomvlucht, heerlijk ontspannen tussen de elfjes en trollen, en het ruikt ook zo heerlijk tussen al die bloemen.. zou zo heerlijk zijn als we er weer eens naar toe kunnen

 9. oei, wat een leuke actie van jullie, top10s… naast een leuke site nu ook een actie…. geweldig… ons meest geliefde actractie is Joris en de Draak… we doen graag mee voor een rondje

 10. heerlijk wandelen in het sprookjesbos.. wat een nostalgie om nu de kleinkinderen daar te zien en te denken hoe je er lang geleden ook zo verwonderd door het sprookjesbos liep

 11. Ik zeg python!! Hij word momenteel weer helemaal opnieuw opgebouwd en precies zoals de oude omdat hij zo populair is! Dus zeker een favoriet!

 12. De bobbaan de eerste attractie waar onze zoon in heeft gezeten zijn gezicht :onbetaalbaar ga graag nog eens genieten met ons gezin

  1. Pfff wat een moeilijke keuze maar dan ga ik denk ik toch voor Joris en de draak. Vooral de snelheid geeft een kick en hij lijkt wat langer te duren dan de andere achtbanen, dus dat maakt het het lange wachten zeker waard!

 13. ons top10-lijstje:
  10 Baron : echt niet!
  9 Python: ook liever niet
  8 Bob
  7 Pirana: behalve als het koud is.. wij blijven altijd steken onder de waterval
  6 Sprookjesbos: altijd fijn om door heen te lopen
  5 Fata Morgana
  4 De Vliegende Hollander
  3 Joris en de Draak: als we winnen dan…
  2 Droomvlucht: heerlijk wegdromen
  1: Symbolica: toppertje

 14. Beste mensen van Top10S.nl
  Leuk zo’n aktie van jullie zeg
  Hopelijk hebben wij geen pech
  Want naar de Efteling, wie wil dat niet
  Ieder mens, klein of groot geniet
  Daarom doen wij heel graag mee
  Gaan met jullie graag in zee.
  Onze favoriet is moeilijk te bepalen
  We kiezen toch een zonder dralen
  Droomvlucht wordt dat, is zo mooi
  Al die bloemen net een tooi
  Het lijkt ons dan heel superfijn
  Het voorjaar in de Efteling te zijn.

 15. Alle attracties in de Efteling zijn leuk. Mijn favoriet blijft toch wel Joris en de Draak, de beste achtbaan van de Efteling.

 16. De python is nostalgie en nu deze weer vernieuwd is ga ik er graag met onze zoon in. Hij is dol op de Efteling. Joris de Draak, de Vogelrok, de bobbaan als het maar hard mag gaan. De baron is hij (tot zijn grote spijt) nog 15 cm te klein voor. Maar ooit gaat dat ook nog gebeuren. Fingers crossed, trakteer mijn gezin graag op een dagje Efteling.

 17. Hebben weer genoten. Super park. Heel vriendelijk personeel!! Jammer dat de Baron niet werkte, moet eigenlijk niet kunnen, n aar ja. Ook jammer dat Carnaval Festival er niet was. Zo gezellig en nooit één slechte gedachte erbij gehad. Kom op Efteling ll, je niet in de politiek correcte hoek laten drukken hè. Is maar een klein groepje! Verder niets dan lof 👌👍

 18. Afgelopen weekend weer eens naar De Efteling geweest. Wat een mooi park! Wel jammer dat ze bij de ingang nu bezig zijn met de bouw van een groot hotel maar verder was het top!