De Top 10 beste attracties in de Efteling

Dit zijn de 10 leukste attracties van pretpark De Efteling.


Beste Attracties Efteling – De Efteling is zonder twijfel het beste pretpark in Nederland. De laatste jaren is zowel het attractieaanbod als het aantal bezoekers sterk gestegen. Door de komst van nieuwe vakantieparken bezoeken meer dan 5 miljoen mensen het pretpark per jaar waaronder steeds meer Belgen en Duitsers. Naast het Duitse Europapark, Port Avontura, Phantasialand en Disneyland Parijs behoort de Efteling tot een van de grootste pretparken van Europa.

De Efteling is continu aan het uitbreiden. Ondanks dat het park het tijdens de corona periode erg zwaar had opent de Efteling nieuwe attracties zoals Sirocco in het nieuwe themagedeelte ‘Sindbad de Zeeman’. Ook is De Efteling bezig met het realiseren van een nieuw luxe hotel gelegen bij de ingang van het park.

Breng jij binnenkort een bezoek aan de Efteling? Wij hebben alvast de leukste Efteling attracties op een rij gezet.

Inhoudsopgave

10. Max & Moritz – Achtbaan
9. De Python – Achtbaan
8. Fata Morgana – Darkride
7. Piraňa – Wildwaterbaan
6. De Vliegende Hollander – Achtbaan
5. Joris en de Draak – Achtbaan
4. Het Sprookjesbos – Themagebied
3. Droomvlucht – Darkride
2. Symbolica – Darkride
1. Baron 1898 – Achtbaan

 

10. Max en Moritz

Op de plek waar voorheen de bekende Efteling attractie de bobbaan stond tref je nu Max & Moritz aan. Deze familieachtbaan bestaat uit 2 verschillende banen die in een kruisend parcours een tocht afleggen. Deze nieuwe Efteling attractie wordt gelanceerd en elektrisch aangedreven. Van alle Efteling achtbanen is dit de meest toegankelijke variant en daardoor erg geschikt voor kleine Efteling bezoekers.

9. De Python

De Python is een van de eerste achtbanen in Europa die over de kop gaat. In totaal heeft de Python 4 inversies waarvan 2 loopings en 2 kurkentrekkers. De achtbaan is gebouwd in de jaren 80 maar is onlangs compleet vernieuwd. De Python is in 2017 gesloopt en in 2018 opnieuw opgebouwd. De lay-out van de baan is niet gewijzigd. Wel is de baan weer soepel waardoor een ritje aangenamer is geworden. De Python is al sinds 1981 een van de meest iconische attracties van de Efteling. Ook was de Python de eerste achtbaan die over de kop ging in Nederland.

 

8. Fata Morgana

De Fata Morgana is een darkride die de bezoeker in bootjes rondvaart in de sprookjeswereld van Duizend en Een Nacht. De attractie is gelegen in een prachtig Oosters gebouw en voert de bezoeker langs jungles, Oosterse stadjes en gouden paleizen. Een ritje in deze Efteling attractie duurt bijna 7 minuten.

7. Piraňa

De Piraňa is een van de populairste attracties van de Efteling bij mooi weer. Bezoekers nemen plaats in een rubberen band die vervolgens door een kolkende rivier afdaalt. Onderweg passeer je watervallen, stroomversnellingen en fonteinen. De attractie is aangekleed in een Zuid-Amerikaans thema. Zo hoor je opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek en kan je zelfs Corona biertjes drinken bij het horecapunt naast de waterattractie. In andere Nederlandse attractieparken zijn kopieën van de Piraňa te vinden zoals Djengu River in Toverland.

6. De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander is een waterachtbaan die door de Efteling gebouwd is in 2007. De achtbaan is prachtig gethematiseerd in het thema van de V.O.C. De achtbaan werd bij de opening getroffen door veel storingen. Gelukkig is de Efteling attractie nu veel betrouwbaarder geworden en is het aantal storingen beperkt gebleven. De attractie is vooral uniek omdat deze zowel een darkride als achtbaan is.


36 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. moeilijk hoor, de favo attractie te noemen.. Gaan we toch voor Fata Morgana, altijd iets nieuws te ontdekken.. dan toch wel het sprookjesbos. Misschien kan dat wel veranderen als we eindelijk weer eens kunnen gaan.. dat dan het nieuwe Symbolica de favo wordt..

 2. De droomvlucht en is blijft onze ultieme favoriet. Al zijn al bovenstaande attracties meer dan een bezoek waard!

 3. De Efteling is absoluut het DROOM uitje van onze 7 jarige kanjer. Een geweldig cadeau en ik zal ook even snel uitleggen waarom :-). Sindskort heeft hij EINDELIJK de 1.20 aangetikt en mag onze Dear Devil in Joris de draak (torenhoog favoriet) en de Vogelrock. Het is al zeker 2 jaar een grote wens en waar zijn vriendjes allang die ervaring hebben gehad of de lengte hebben en niet durven, was onze topper telkens weer opnieuw teleursteld dat hij nog niet groot genoeg was. Tja sorry knul, dat je wat aan de kleinere kant bent :-(.

  Het zou dan ook echt een super super gaaf cadeau zijn om hem <3 te mogen verrassen met een uitje naar de Efteling. Can dreams come true? Quality time met elkaar naar het leukste pretpark van NL!

  Mijn duimen gaan in ieder geval kei en keihard draaien!

  🍀 🍀 🍀

 4. Joris en de draak! Met man en 2 kids en dan heel erg je best doen dat er 2 tegelijk in water en de andere 2 in vuur. “Trek den strijde tegen het beest!”

 5. De Symolica vind ik wel echt heel bijzonder, niet te vergelijken met andere attracties, echt vernieuwend! Die komt voor mij en ons gezin op 1!

 6. eigenlijk is de hele efteling een favoriete attractie. Maar wij kiezen toch voor de vliegende hollander. zo mooi aangekleed als je er tussen dooor loopt

 7. oei, ik zou zo graag mijn zus met haar kind meenemen zodat zij ook eens lekker weg kunnen… mijn nichtje die wil ooit nog een keer de Python doen… Niet mijn favoriet, dat is de droomvlucht

 8. tatata tata tadadaaaaa
  ta tata ta tata daaaa…
  Zo, dat liedje is van het Carnaval Festival, het favoriete atrractie van mijn dochtertje met Jokie en jet. maar die staat niet op dit lijstje…Dat liedje dat de hele rest van de dag in je hoofd zit.. Maar dan kiezen we toch als meest favoriete de Droomvlucht, heerlijk ontspannen tussen de elfjes en trollen, en het ruikt ook zo heerlijk tussen al die bloemen.. zou zo heerlijk zijn als we er weer eens naar toe kunnen

 9. oei, wat een leuke actie van jullie, top10s… naast een leuke site nu ook een actie…. geweldig… ons meest geliefde actractie is Joris en de Draak… we doen graag mee voor een rondje

 10. heerlijk wandelen in het sprookjesbos.. wat een nostalgie om nu de kleinkinderen daar te zien en te denken hoe je er lang geleden ook zo verwonderd door het sprookjesbos liep

 11. Ik zeg python!! Hij word momenteel weer helemaal opnieuw opgebouwd en precies zoals de oude omdat hij zo populair is! Dus zeker een favoriet!

 12. De bobbaan de eerste attractie waar onze zoon in heeft gezeten zijn gezicht :onbetaalbaar ga graag nog eens genieten met ons gezin

  1. Pfff wat een moeilijke keuze maar dan ga ik denk ik toch voor Joris en de draak. Vooral de snelheid geeft een kick en hij lijkt wat langer te duren dan de andere achtbanen, dus dat maakt het het lange wachten zeker waard!

 13. ons top10-lijstje:
  10 Baron : echt niet!
  9 Python: ook liever niet
  8 Bob
  7 Pirana: behalve als het koud is.. wij blijven altijd steken onder de waterval
  6 Sprookjesbos: altijd fijn om door heen te lopen
  5 Fata Morgana
  4 De Vliegende Hollander
  3 Joris en de Draak: als we winnen dan…
  2 Droomvlucht: heerlijk wegdromen
  1: Symbolica: toppertje

 14. Beste mensen van Top10S.nl
  Leuk zo’n aktie van jullie zeg
  Hopelijk hebben wij geen pech
  Want naar de Efteling, wie wil dat niet
  Ieder mens, klein of groot geniet
  Daarom doen wij heel graag mee
  Gaan met jullie graag in zee.
  Onze favoriet is moeilijk te bepalen
  We kiezen toch een zonder dralen
  Droomvlucht wordt dat, is zo mooi
  Al die bloemen net een tooi
  Het lijkt ons dan heel superfijn
  Het voorjaar in de Efteling te zijn.

 15. Alle attracties in de Efteling zijn leuk. Mijn favoriet blijft toch wel Joris en de Draak, de beste achtbaan van de Efteling.

 16. De python is nostalgie en nu deze weer vernieuwd is ga ik er graag met onze zoon in. Hij is dol op de Efteling. Joris de Draak, de Vogelrok, de bobbaan als het maar hard mag gaan. De baron is hij (tot zijn grote spijt) nog 15 cm te klein voor. Maar ooit gaat dat ook nog gebeuren. Fingers crossed, trakteer mijn gezin graag op een dagje Efteling.

 17. Hebben weer genoten. Super park. Heel vriendelijk personeel!! Jammer dat de Baron niet werkte, moet eigenlijk niet kunnen, n aar ja. Ook jammer dat Carnaval Festival er niet was. Zo gezellig en nooit één slechte gedachte erbij gehad. Kom op Efteling ll, je niet in de politiek correcte hoek laten drukken hè. Is maar een klein groepje! Verder niets dan lof 👌👍

 18. Afgelopen weekend weer eens naar De Efteling geweest. Wat een mooi park! Wel jammer dat ze bij de ingang nu bezig zijn met de bouw van een groot hotel maar verder was het top!