De 10 beste attracties in Alton Towers

De 10 beste attracties in Alton Towers, een van de grootste themaparken van Engeland.


Alton Towers is een pretpark in Engeland, met zo’n twee miljoen bezoekers per jaar. Alton Towers werd al in 1810 opgericht als tuin, en in 1860 werd deze tuin opengesteld voor publiek. In de jaren ’70 werden er attracties in de tuinen gezet en werd het echt een pretpark. Alton Towers is vanwege de tuinen van vroeger een erg groen park, maar er zijn ook heel wat attracties te vinden. In dit artikel hebben wij de 10 leukste attracties van Alton Towers op een rijtje gezet.

10. Congo River Rapids

We trappen deze top 10 af met de wildwaterbaan “Congo River Rapids”. Deze wildwaterbaan ligt in het themagbied “Katanga Canyon”; een Afrikaans dorpje. De Congo River Rapids duurt 6 minuten en is redelijk rustig, maar toch heb je een grote kans om nat te worden, mede door bezoekers op de kant die je nat kunnen schieten.

9. Runaway Mine Train

Runaway Mine Train ligt pal naast Congo River Rapids en gaat er zelfs een stukje direct langs. De Runaway Mine Train is de oudste achtbaan van Alton Towers en geschikt voor de hele familie.

8. Spinball Whizzer

Spinball Whizzer is een spinning coaster; een achtbaan die rondraait tijdens de rit. Vroeger heette deze achtbaan Sonic Spinball, naar het bekende gamefiguur Sonic. De Spinball Whizzer is een familieachtbaan van 17 meter hoog en een topsnelheid van 60 km/uur.

7. Duel: The Haunted House Strikes Back!

Voor het grootste spookhuis van Europa moest je tot 2003 in Alton Towers zijn. Toen dit spookhuis minder populair werd in 2002, werd besloten om de attractie aan te passen. Dit spookhuis is tegenwoordig interactief en elke bezoeker heeft een pistool waarmee je op zombies moet schieten.

6. Thirteen

We zijn aangekomen bij een zeer bijzondere achtbaan: Thirteen. Thirteen lijkt op het eerste oog op een redelijk normale stalen achtbaan van 20 meter hoog. Op het einde is er echter plotseling een verrassing; het achtbaankarretje valt opeens in het donker 5 meter in een vrije val naar beneden. Dit was bij de opening van de achtbaan in 2010 uniek in de wereld. Thirteen heeft een horrorthema en is een enorm populaire attractie.


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *